in , ,

10 Τρόφιμα που Μπορείτε να Αποθηκεύετε στο Ψυγείο

10 Τρόφιμα που Μπορείτε να Αποθηκεύετε στο Ψυγείο
10 Τρόφιμα που Μπορείτε να Αποθηκεύετε στο Ψυγείο

Όσον αφορά την αποθήκευση προϊόντων, υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβουμε υπόψη για να τα διατηρήσουμε φρέσκα, ασφαλή και νόστιμα για όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι ακατάλληλες συνθήκες μπορεί να οδηγήσουν σε δυσάρεστες συνέπειες, όπως αλλοίωση, ανάπτυξη μούχλας ακόμη και προσβολή εντόμων. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να αποθηκεύουμε πράγματα όπως το γάλα στο ψυγείο, αλλά πολλά άλλα προϊόντα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής τους και βελτιώνοντας τη γεύση τους. 10 Κόλπα να Διατηρήσετε Τρόφιμα Φρέσκα για Εβδομάδες

Άσπρο αλεύρι

© Jacqueline Hardy / Pixy

Πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, ιδανικά σε αεροστεγές δοχείο. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύεται από έντομα και παραμένει φρέσκο περισσότερο. Το άσπρο αλεύρι που έχει ανοιχτεί διατηρείτε στο ψυγείο για 12 μήνες, ενώ σε θερμοκρασία δωματίου, μπορεί να διαρκέσει μόνο 6 έως 8 μήνες.

Αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά

© Belle Aungst / Pixy

Τα αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα ντουλάπι για μεγάλο χρονικό διάστημα, έως και 6 μήνες. Ωστόσο, είναι ασφαλές μόνο για όσο διάστημα παραμένει κλειστή η συσκευασία. Αφού ανοιχτεί, είναι καλύτερο να τα διατηρείτε στο ψυγείο, καθώς μπορεί να διαρκέσει από 1 μήνα έως 6 μήνες.

Ψημένα προϊόντα

© JRJfin / Shutterstock, © Pixy

Ακόμα κι αν δεν συνιστάται η αποθήκευση ψωμιού στο ψυγείο (ακόμη περισσότερο αν είναι σπιτικό), προϊόντα όπως κουλούρια, ψωμάκια και άλλα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο λίγο περισσότερο από ό, τι σε ένα ντουλάπι (έως 3 εβδομάδες). Επίσης, η αποθήκευση ανοιγμένων συσκευασιών τορτίγιας στο ψυγείο, τις διατηρεί φρέσκες για έως και 3 μήνες. Τέλος, η ζύμη πίτσας, τα κονσερβοποιημένα ρολά και τα μπισκότα δεν πρέπει να διατηρούνται καθόλου σε θερμοκρασία δωματίου επειδή δεν είναι ασφαλές.

Μήλα

© Angela Yuriko Smith / Pixabay, © Devon Delrio / Pixy

Αυτά τα φρούτα θα παραμείνουν φρέσκα και τραγανά για ένα ολόκληρο μήνα όταν φυλάσσονται σε σακούλα ανθεκτική στην υγρασία στο ψυγείο. Συνιστάται να αποφεύγετε το πλύσιμο των μήλων πριν τα αποθηκεύσετε, καθώς μπορεί να προκληθεί αλλοίωση.

Φυσικό φυστικοβούτυρο

© etorres / Shutterstock

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το ανοιγμένο φυσικό φυστικοβούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (παρόλο που παραμένει φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο ψυγείο). Αλλά μόλις ανοιχθεί, πρέπει να το φυλάσσετε μόνο στο ψυγείο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη 7 Τρόφιμα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Μπουν στο Ψυγείο

Εσπεριδοειδή

© Kateryna Kon / Shutterstock, © Brandizzi / Wikimedia

Μπορείτε να αποθηκεύσετε πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ και άλλα εσπεριδοειδή για περίπου 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο και μόνο περίπου 10 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν χρειάζεται να βάλετε τα φρούτα σε ένα δοχείο ή μια πλαστική σακούλα καθώς είναι καλύτερα να κυκλοφορεί ο αέρας.

Χούμους

© tohma / Pixabay

Ανεξάρτητα από το εάν αγοράζετε χούμους από κατάστημα ή φτιάχνετε στο σπίτι δεν είναι ασφαλές να το διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το κλειστό συσκευασμένο προϊόν στο ψυγείο για περίπου 3 μήνες και 1 εβδομάδα μόλις το ανοίξετε. Εάν το χούμους είναι σπιτικό χωρίς συντηρητικά, είναι ασφαλές να το καταναλώσετε στη διάρκεια μιας εβδομάδας.

Ξηροί καρποί

© Marsan / Shutterstock, © 1643606 / Pixabay

Αφού ανοίξετε μια συσκευασία με ξηρούς καρπούς, είναι καλύτερο να τους τοποθετήσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για να διατηρήσετε την υγρασία τους. Με αυτόν τον τρόπο, παραμένουν φρέσκα περισσότερο. Επίσης, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι ανάλατοι ξηροί καρποί παραμένουν πιο φρέσκοι από τους αλατισμένους με την πάροδο του χρόνου.

Μαγιά

© HandmadePictures / Shutterstock

Η μαγιά είναι ένα από αυτά τα προϊόντα που μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα εάν παραμείνει κλειστή σε ένα ντουλάπι (για περίπου 2 χρόνια), αλλά μόλις ανοιχθεί, είναι πολύ ευπαθής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να τη διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για έως και 4 μήνες.

Βάφλες και τηγανίτες

© Crissy Ocallaghan / Pixy

Εάν αγοράσατε κατεψυγμένες βάφλες ή τηγανίτες, μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο (για 3-4 ημέρες) ή σε καταψύκτη (για έως και 2 μήνες). Οι σπιτικές τηγανίτες και οι βάφλες μπορούν να μείνουν στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για 2-3 ημέρες.

Δείτε επίσης 8 Κόλπα για να Διατηρούνται Περισσότερο τα Τρόφιμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Πολύ Νερό

Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Πολύ Νερό

43 Απίστευτες Ιδέες για Παλιές Βαλίτσες

43 Απίστευτες Ιδέες για Παλιές Βαλίτσες