Πριν αποθηκεύσετε τις σπιτικές σας μαρμελάδες ή κονσέρβες σε γυάλινα βάζα, είναι απαραίτητο να τα αποστειρώσετε. Αυτό διασφαλίζει ότι θα ασφαλή για κατανάλωση. Αυτός είναι καλύτερος τρόπος για αποστειρώσετε γυάλινα βάζα και να σκοτώσετε μικρόβια και βακτήρια μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Πώς να Πλύνετε και να Αποστειρώσετε τα Εσώρουχα με Μαγειρική Σόδα και Ξύδι
Εκτός από την επιλογή του σωστού μεγέθους, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα καπάκια. Πρέπει να είναι αεροστεγή καθώς διατηρούν καλύτερα την ποιότητα του φαγητού, ακόμα κι αν τα βάζα έχουν ήδη ανοιχτεί.
Η πρώτη μέθοδος αποστείρωσης είναι στον φούρνο. Είναι μια αποτελεσματική και πρακτική λύση για όσους δεν έχουν μεγάλη κατσαρόλα για να βάλουν τα βάζα μέσα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 120°C.
- Πλύνετε καλά τα βάζα και βάλτε τα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Αφήστε τα στο φούρνο για 30 λεπτά και, όταν τελειώσει ο χρόνος, σβήστε τον και ανοίξτε την πόρτα.
- Αφήστε την πόρτα ανοιχτή μέχρι να κρυώσουν τα βάζα για να τα βγάλετε.
Ο καλύτερος τρόπος είναι να βράσετε τα βάζα. Αυτή είναι μια παλιομοδίτικη μέθοδος που έχει δοκιμαστεί εδώ και πολλά χρόνια.
- Ρίξτε άφθονο κρύο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Βάλτε τα βάζα στο νερό μέχρι να καλυφθούν καλά.
- Στο πρώτο βράσιμο, συνεχίστε για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, κλείστε την εστία της κουζίνας και βγάλτε τα βάζα με λαβίδα.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Πως να Καθαρίσετε και να Απολυμάνετε τις Πετσέτες Κουζίνας