Τα απόβλητα τροφίμων είναι ένα μείζον πρόβλημα και συμβαίνει κυρίως επειδή οι άνθρωποι πετούν τα τρόφιμά τους είτε επειδή δεν τα αποθηκεύουν σωστά είτε επειδή έχουν λήξει. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ενώ οι ημερομηνίες λήξης είναι σημαντικές, τα περισσότερα τρόφιμα μπορούν να αποθηκευτούν και να διατηρηθούν φρέσκα για πολύ περισσότερο. Αυτό, φυσικά, αν μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά απλά κόλπα. 7 Τρόφιμα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Μπουν στο Ψυγείο
Κρεμάστε τις μπανάνες για να επιβραδύνετε την ωρίμανσή τους.
Όλοι συμφωνούν ότι οι καφέ μπανάνες είναι το χειρότερο. Γι’ αυτό ένα έξυπνο κόλπο είναι να κρεμάσετε τις μπανάνες από ένα συρτάρι με μια πλαστική σακούλα, μακριά από άλλα φρούτα. Με αυτόν τον τρόπο δεν παίρνουν πολύ οξυγόνο, με αποτέλεσμα να μένουν φρέσκιες για περισσότερο χρόνο.
Ραντίστε με χυμό λεμονιού κομμένες μπανάνες για να μην γίνουν καφέ για μερικές ώρες.
Οι κομμένες σε φέτες μπανάνες γίνονται καφέ λίγα λεπτά μετά, οπότε ραντίστε τις με λίγο χυμό λεμονιού για να διατηρήσουν το χρώμα τους περισσότερο. Και επειδή το λεμόνι μπορεί να είναι πολύ δυνατό, μπορείτε να το αραιώσετε με λίγο νερό και να το ρίξετε στις μπανάνες.
Διατηρήστε τα cookies σας φρέσκα αποθηκεύοντάς τα με μια φέτα ψωμί.
Το πρώτο βήμα μετά το ψήσιμο των cookies είναι συνήθως η αποθήκευσή τους σε ένα δοχείο. Ανεξάρτητα από το πόσο αεροστεγές είναι, τα cookies σας θα γίνουν όλο και πιο σκληρά όσο περνούν οι μέρες. Ένα έξυπνο κόλπο είναι να προσθέσετε ένα κομμάτι ψωμί στο ίδιο δοχείο ώστε τα cookies να απορροφήσουν την υγρασία από αυτό. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσουν την μαλακή υφή και τη φρεσκάδα τους για πολύ περισσότερο.
Ραντίστε λίγο ξύδι στο τυρί για να αποφύγετε τη μούχλα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι αποθηκεύουν τυρί είτε μέσα σε δοχεία είτε το τυλίγουν με μεμβράνη, με το δεύτερο να είναι πολύ επιβλαβές αφού το πλαστικό συσσωρεύει υπερβολική υγρασία που προκαλεί μούχλα. Αυτό που θα ήταν πιο αποτελεσματικό είναι να ραντίσετε μερικές σταγόνες ξύδι στο τυρί για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας. Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικό ξύδι, καθώς μπορεί να καταστρέψει τη γεύση του τυριού. Ωστόσο, ακόμα και αν χρησιμοποιείτε ξύδι, φροντίστε να τυλίξετε σφιχτά το τυρί σας σε κηρόχαρτο και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
Βουρτσίστε κολοκύθα με λίγο λάδι και αποθηκεύστε την.
Πλύνετε σχολαστικά τη κολοκύθα και στεγνώσετε την με μια πετσέτα. Όποια υγρασία παραμείνει, μπορεί να δημιουργήσει μούχλα. Βάλτε λίγο λάδι σε ένα πανί και τρίψετε την απαλά. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια κολοκύθα που είναι λαμπερή, αλλά όχι πολύ λιπαρή.
Δείτε ακόμη Ποια Τρόφιμα Είναι Καλύτερο να μην Αγοράζετε στο Σούπερ Μάρκετ
Αναμείξτε βούτυρο με μυρωδικά.
Εάν έχετε πάρα πολλά μυρωδικά στο ψυγείο σας που πρόκειται να χαλάσουν, μπορείτε να τα αναμίξετε με λίγο βούτυρο και να φτιάξετε βούτυρο μυρωδικών. Για να το κάνετε ακόμα πιο ξεχωριστό, μπορείτε να προσθέσετε κρέμα γάλακτος με πάνω από 60% λιπαρά για να φτιάξετε το βούτυρο από το μηδέν.
Καλύψτε το γουακαμόλε με μεμβράνη τροφίμων, χωρίς να αφήσετε αέρα.
Τα αβοκάντο είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή φρούτα παγκοσμίως και το γουακαμόλε είναι ο κύριος λόγος. Όμως αν το αφήσετε στο ψυγείο μπορεί να γίνει καφέ σε λίγες ώρες. Η καλύτερη λύση είναι να καλύψετε το δοχείο με μεμβράνη τροφίμων και να τη πιέσετε μέχρι κάτω, ώστε να υπάρχει πολύ λίγος αέρας. Έτσι, θα διατηρηθεί φρέσκο για έως και 3 ημέρες, με λίγο καφέ να σχηματίζεται μόνο στις άκρες του δοχείου.
Βάλτε τα σπαράγγια σε ένα ποτήρι νερό.
Όπως τα περισσότερα φρέσκα λαχανικά, τα σπαράγγια δεν έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής στο ψυγείο, καθώς μπορούν να ξεραθούν πολύ γρήγορα. Η λύση είναι να διατηρείτε, ένα μάτσο κάθε φορά, σε ένα ποτήρι νερό έξω από το ψυγείο για λίγες μέρες. Όχι μόνο θα παραμείνουν φρέσκα, αλλά θα αρχίσουν επίσης να μεγαλώνουν.
Τρίψτε τα άκρα του τυριού με λίγο βούτυρο, ώστε να μη ξεραθεί.
Το τυρί συχνά ξεραίνεται αρκετά γρήγορα στο ψυγείο, εάν δεν αποθηκεύεται σωστά. Προσθέτοντας λίγο βούτυρο στα άκρα του τυριού, του δίνετε την υγρασία που χρειάζεται ώστε να μην ξεραθεί. Ακόμα κι αν ξεραθεί όμως, μπορείτε να το διορθώσετε τρίβοντας το βούτυρο στα ξεραμένα σημεία.
Αποθηκεύστε το τζίντζερ στον καταψύκτη.
Το τζίντζερ είναι ένα συστατικό που δεν χρησιμοποιούμε καθημερινά ή σε μεγάλες ποσότητες. Γι’ αυτό η ψύξη του θα μας επιτρέψει να το διατηρήσουμε φρέσκο για 2 έως 9 μήνες, κρατώντας την ποιότητά του σε ικανοποιητικό επίπεδο. Μπορείτε επίσης να το τρίψετε ώστε να μπορείτε να παίρνετε μία κουταλιά κάθε φορά, εξοικονομώντας χρόνο όταν πρέπει να μαγειρέψετε κάτι γρήγορα.
Δείτε επίσης 8 Κόλπα για να Διατηρούνται Περισσότερο τα Τρόφιμα