in , ,

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Φρούτα και Λαχανικά

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Φρούτα και Λαχανικά
Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Φρούτα και Λαχανικά

Υπάρχουν πολλά συστατικά σε λαχανικά και φρούτα που δεν υπάρχουν σε άλλες τροφές και αν σταματήσετε να τα τρώτε, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε διάφορα προβλήματα με την υγεία σας.

Μπορεί να έχετε μειωμένη νυχτερινή όραση.

© Depositphotos.com

Εάν η νυχτερινή σας όραση γίνει χειρότερη, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο κίνδυνο να πέσετε ενώ είναι επίσης σημαντικό για την ασφαλή οδήγηση τη νύχτα. Για να δούμε αντικείμενα στο σκοτάδι, τα μάτια μας χρειάζονται βιταμίνη Α, η οποία μπορεί να βρεθεί σε 2 μορφές: ρετινόλη και β-καροτένιο. Η ρετινόλη μπορεί να βρεθεί στο συκώτι του μπακαλιάρου, το ιχθυέλαιο και τα αυγά, αλλά είναι εξαιρετικά τοξική όταν έχετε καταναλώσει πάρα πολύ. Εάν τρώτε λαχανικά και φρούτα, είναι αδύνατο να πάρετε υπερβολική δόση β-καροτένιου.

Το σώμα σας μπορεί να αρχίσει να μυρίζει χειρότερα.

© Depositphotos.com, © Unsplash

Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη μυρωδιά που εκπέμπουμε από το σώμα μας. Ακριβώς όπως το χρώμα των ματιών και των μαλλιών, η γενετική καθορίζει τη φυσική μυρωδιά που προέρχεται από τους αδένες του ελαίου και του ιδρώτα μας. Επιπλέον, αυτό που τρώμε επηρεάζει πολύ τη μυρωδιά του σώματός μας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που τρώνε λαχανικά και φρούτα έχουν μια πιο ευχάριστη μυρωδιά ακόμα κι αν δεν έχουν χρησιμοποιήσει σαπούνι ή αποσμητικό για λίγο.

Μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Το έντερο και ο εγκέφαλος είναι πολύ στενά συνδεδεμένοι, ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Μια ισορροπημένη διατροφή όχι μόνο μπορεί να επηρεάσει το σώμα, αλλά είναι απαραίτητη για την ψυχική υγεία. Όταν δεν καταναλώνονται λαχανικά και φρούτα, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος κατάθλιψης, σύμφωνα με πολλές μελέτες. Είναι κοινή πεποίθηση ότι η κατάθλιψη μας κάνει να τρώμε ανθυγιεινά τρόφιμα, αλλά η ανθυγιεινή διατροφή δεν είναι αποτέλεσμα κατάθλιψης.

Μπορεί να δείτε την πίεση του αίματος να ανεβαίνει.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που καταναλώνουν λίγα ή καθόλου φρούτα και λαχανικά, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή πίεση σε σύγκριση με εκείνους που τα καταναλώνουν ως κύριο μέρος της καθημερινής τους διατροφής. Οι γιατροί συνιστούν ιδιαίτερα, σε εκείνους που έχουν υψηλή πίεση, να ακολουθήσουν διατροφή που περιέχει πολλά φρούτα και λαχανικά.

Μπορούν να προκληθούν πεπτικά προβλήματα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι διάσημα για την πολύτιμη πηγή αδιάλυτων ινών στο νερό και όταν εισέρχονται στο παχύ έντερο, δημιουργεί ένα φαινόμενο διόγκωσης που βοηθά τα κόπρανα να κινούνται πιο ομαλά. Η κατανάλωση χαμηλής ποσότητας ινών θεωρείται ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι έχουν δυσκοιλιότητα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να δημιουργηθούν θρόμβοι αίματος στις φλέβες.

© Depositphotos.com

Τα σταφύλια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και το σκόρδο είναι απαραίτητα για να διατηρήσουμε το αίμα μας αρκετά λεπτόρρευστο ώστε να μην σχηματιστούν επικίνδυνοι θρόμβοι. Επιπλέον, η βιταμίνη C, η οποία βρίσκεται στα φρούτα, βοηθά σημαντικά στη μείωση του κινδύνου πήξης του αίματος, επομένως είναι ζωτικής σημασίας για το αίμα και την καρδιά.

Μπορεί να έχετε άνισο τόνο δέρματος και μαύρους κύκλους.

© Depositphotos.com

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μπορεί να προκληθούν από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων είναι η μειωμένη ροή του αίματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μελανό χρώμα του δέρματος. Η βιταμίνη Κ, που βρίσκεται στο μπρόκολο, το σπανάκι, το λάχανο και το μαρούλι, βοηθά την καρδιά να αντλεί αίμα ελεύθερα μέσω του σώματός μας και αποτρέπει το σώμα από μελάνιασμα. Το έλλειμμα αυτής της βιταμίνης μπορεί να οδηγήσει σε άνισο τόνο, βλάβη και μια μπλε απόχρωση του δέρματος.

Μπορεί να πηγαίνετε συχνότερα στον οδοντίατρο.

© Depositphotos.com

Η κατανάλωση ενός μήλου ή άλλων φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε φυτικές ίνες καθαρίζει τα δόντια με φυσικό τρόπο, όπως μια οδοντόβουρτσα και αυξάνει την σιελόρροια. Όταν το στόμα υγραίνεται σωστά, τα επιβλαβή οξέα και τα βακτήρια ξεπλένονται. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν επίσης βιταμίνες A και C, καθώς και ασβέστιο, το οποίο κάνει τα δόντια ισχυρότερα και τα εμποδίζει να πέσουν.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

40 Ιδέες Μαυροπίνακα στη Διακόσμηση Κουζίνας

40 Ιδέες Μαυροπίνακα στη Διακόσμηση Κουζίνας

20 Μοναδικές DIY Χριστουγεννιάτικες Πινακίδες

20 Μοναδικές DIY Χριστουγεννιάτικες Πινακίδες