in , ,

10 Πράγματα που Συμβαίνουν στο Σώμα Μετά τα 30

10 Πράγματα που Συμβαίνουν στο Σώμα Μετά τα 30
10 Πράγματα που Συμβαίνουν στο Σώμα Μετά τα 30

Μετά την ηλικία των 30 ετών το σώμα αρχίζει να περνάει από διαφορετικές αλλαγές και μερικές από αυτές μπορεί να μας εκπλήξουν. Θα μοιραστούμε μαζί σας τι λένε οι ειδικοί σχετικά με τις αλλαγές στον εγκέφαλο και το σώμα μετά τα 30. 10 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε μετά τα 40!

Ο εγκέφαλος γίνεται μικρότερος.

Όχι, ο εγκέφαλος δεν μεγαλώνει με την ηλικία. Το αντίθετο συμβαίνει. Όταν γερνάτε, ορισμένα μέρη του εγκεφάλου συρρικνώνονται. Χάνει περίπου 50.000 νευρώνες την ημέρα μετά την ηλικία των 30 ετών. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείτε, επειδή ο εγκέφαλός μας ξέρει πώς να προσαρμοστεί.

Έχει επίσης βρεθεί ότι ο όγκος του εγκεφάλου μειώνεται με την ηλικία με ρυθμό περίπου 5% ανά δεκαετία μετά την ηλικία των 40 ετών. Αυτά τα πράγματα επηρεάζουν τη μνήμη, ειδικά την επεισοδιακή μνήμη.

Ιδρώνετε λιγότερο.

Οι γυναίκες αρχίζουν να ιδρώνουν διαφορετικά με την ηλικία. Ορισμένες αλλαγές σχετίζονται με την εμμηνόπαυση, δηλαδή εξάψεις, αλλά επίσης αποδείχθηκε ότι οι αδένες του ιδρώτα (κυρίως κάτω από τα χέρια) συρρικνώνονται με την ηλικία. Ως αποτέλεσμα, είναι λιγότερο ευαίσθητοι και μειώνουν την παραγωγή ιδρώτα.

Αρρωσταίνετε από κρυολόγημα λιγότερο συχνά.

Απλώς θυμηθείτε τον εαυτό σας όταν ήσασταν παιδί που χάνατε τα μαθήματά σας στο σχολείο λόγω κρυολογήματος. Καλά νέα για εσάς. Το φτέρνισμα και ο βήχας συμβαίνουν λιγότερο συχνά όταν μεγαλώνετε. Όταν φτάσετε στη μέση ηλικία, είχατε ήδη πολλές ασθένειες και η ανοσολογική σας απόκριση έχει γίνει πιο εκτεταμένη.

Η αίσθηση της γεύσης εξασθενεί.

Η αίσθηση της γεύσης σας μπορεί να εξασθενίσει με την ηλικία και μπορεί να έχετε ακόμη λιγότερη όρεξη να φάτε εξαιτίας αυτού. Οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν μερικές από τις γεύσεις τους, ειδικά μετά την ηλικία των 60 ετών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ηλικιωμένοι τρώνε συχνά περισσότερες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι. Το ίδιο συμβαίνει και με την αίσθηση της όσφρησης.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Έχετε λιγότερη μυϊκή μάζα.

Ένα από τα πιο έντονα αποτελέσματα της γήρανσης είναι η απώλεια μυϊκής μάζας. Ως αποτέλεσμα, γινόμαστε πιο αδύναμοι. Μειώνεται κατά περίπου 3-8% ανά δεκαετία μετά την ηλικία των 30 ετών. Αυτό το ποσοστό μειώνεται ακόμη περισσότερο μετά την ηλικία των 60 ετών.

Δείτε ακόμη Πώς να χάσετε βάρος μετά τα 40: 6 κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε!

Ο μεταβολισμός σταθεροποιείται.

Οι ερευνητές προτείνουν ότι ο μεταβολισμός ξεκινά τη σταθεροποίηση με την ηλικία και ότι η πιο κρίσιμη περίοδος φαίνεται να είναι περίπου η ηλικία των 50-60. Μετά το 80, γίνεται πιο αργός αλλά τελικά ολοκληρώνει τη διαδικασία σταθεροποίησης. Αυτό σημαίνει ότι το βάρος σας δεν θα υποστεί μεγάλες αλλαγές. Θα κάψετε λιγότερες θερμίδες, αλλά ταυτόχρονα, μεγαλώνοντας θα τρώτε λιγότερο από τους νεότερους.

Η προσωπικότητά σας σταθεροποιείται.

Εάν περάσατε τα εφηβικά σας χρόνια σε μια πολύ συναισθηματική κατάσταση και τα 20 σας ήταν μια περίοδος που προσπαθήσατε να αποδείξετε κάτι στον κόσμο, μετά την ηλικία των 30 θα είστε πιο ήσυχοι. Οι ερευνητές προτείνουν ότι η σταθεροποίησης της προσωπικότητάς μας συμβαίνει μεταξύ 30 και 50 ετών.

Τα νύχια μεγαλώνουν πιο αργά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν είμαστε νέοι, τα νύχια μας μεγαλώνουν γρήγορα. Αυτό παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από τον Δρ. William Bean, ο οποίος παρατήρησε ότι το νύχι του αριστερού αντίχειρα μεγάλωνε με ρυθμό 0,123 χιλιοστών την ημέρα. Μετά την ηλικία των 67 ετών, ο ρυθμός αυτός μειώθηκε στα 0,095 χιλιοστά την ημέρα. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να προκληθούν από βραδύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Τα δόντια γίνονται λιγότερο ευαίσθητα.

Τα δόντια γίνονται επίσης λιγότερο ευαίσθητα και αυτό συμβαίνει επειδή η οδοντίνη (ο σκληρός εσωτερικός ιστός) γίνεται πιο στέρεη με την ηλικία, μεταξύ του εξωτερικού σμάλτου του δοντιού και του κεντρικού νεύρου του. Αυτό προκαλεί μείωση της ευαισθησίας.

Νιώθετε πιο ευτυχισμένοι.

Παραδοσιακά, η γήρανση έχει θεωρηθεί ως μια περίοδος μείωσης της φυσικής και ψυχοκοινωνικής κατάστασης, αλλά οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι όταν μεγαλώνουμε, μπορεί να αισθανόμαστε ακόμη πιο ευτυχισμένοι και πιο ικανοποιημένοι. Έχουμε επίσης λιγότερη κατάθλιψη και μεγαλύτερη αισιοδοξία.

πηγή φωτογραφιών: brightside

Δείτε επίσης Η καλύτερη διατροφή μετά τα 40 για να σταματήσεις το χρόνο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Καθημερινές Συνήθεις που Καταστρέφουν Κρυφά το Δέρμα

10 Καθημερινές Συνήθεις που Καταστρέφουν Κρυφά το Δέρμα

Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Πολύ Νερό

Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Πολύ Νερό