in , ,

10 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε μετά τα 40!

Οι γυναίκες έχουν πράγματι την τάση να παίρνουν πιο εύκολα κιλά μετά τα 40. Και αυτό συμβαίνει γιατί πρώτον ο βασικός μεταβολικός ρυθμός αρχίζει να μειώνεται και δεύτερον λόγω των ορμονικών αλλαγών από την εμμηνόπαυση.

Η αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση είναι πολύ συχνή.

1. Hot dogs και αλλαντικά

Λουκάνικα, μπέικον, σαλάμια και γενικά τα επεξεργασμένα παράγωγα του κόκκινου κρέατος περιέχουν πολύ αλάτι, λιπαρά και συντηρητικά.

Η υψηλή πρόσληψη επεξεργασμένων κρεάτων έχει συνδεθεί με περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και καρκίνου του στομάχου. Μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό European Cytokine Network διαπίστωσε ότι το νιτρικό νάτριο αυξάνει το οξειδωτικό στρες, το οποίο μπορεί να βλάψει το κολλαγόνο και την ελαστίνη στο δέρμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

2. Τηγανητό φαγητό

Το μαγείρεμα του κρέατος σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυξάνε τα επίπεδα χημικών ενώσεων που ονομάζονται ετεροκυκλικές αμίνες. Αυτές οι ενώσεις έχουν συνδεθεί με τη καρκινογένεση.

Μελέτες έχουν συνδέσει την υψηλή κατανάλωση τηγανητού και ψημένου στα κάρβουνα κρέατος με καρκίνο του παχέος εντέρου, του παγκρέατος και του προστάτη. Περιορίστε σε λιγότερες μερίδες την εβδομάδα και μαρινάρετε το κρέας πριν το ψήσιμο για να μειώσετε την παραγωγή αυτών των ενώσεων.

3. Γάλα αμυγδάλου

Καθώς μεγαλώνουμε, ο κίνδυνος για οστεοπόρωση αυξάνεται, δίνοντάς σας όλο και περισσότερους λόγους να ψάξετε σε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. Μην αντικαθιστάτε το γάλα ζωικής προέλευσης και τα άλλα γαλακτομικά αν είστε άνω των 40, καθώς το ασβέστιο που περιέχουν ενισχύει τα οστά και προλαμβάνει την οστεοπόρωση.

Αν δεν θέλετε να τρώτε γλακτομικά ζωικής προέλευσης, επιλέγετε προϊόντα εμπλουτισμένα με ασβέστιο και βιταμίνη D.

4. Μαργαρίνη

Περιέχει υδρογονωμένα έλαια, δηλαδή τρανς λιπαρά, τα οποία αυξάνουν την κακή χοληστερόλη και βλάπτουν την υγεία της καρδιάς.

Το βούτυρο και το λάδι, από την άλλη πλευρά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης σας και στην απορρόφηση λιποδιαλυτικών θρεπτικών ουσιών.

5. Κονσερβοποιημένες σούπες

Περιέχουν πάρα πολύ αλάτι, το οποίο ο οργανισμός δεν μπορεί να επεξεργαστεί αποτελεσματικά καθώς γερνάει.

Επίσης, τα υψηλά επίπεδα νατρίου στη διατροφή αυξάνουν την αρτηριακή πίεση αλλά και τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.

6. Τηγανητές πατάτες

Με την αύξηση της ηλικίας, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται και δεν μπορεί να διαχειριστεί τις επιπλέον θερμίδες από λιπαρά τρόφιμα όπως οι τηγανητές πατάτες.

Αντί να πάρετε έτοιμες τις τηγανητές σας πατάτες, προτιμήστε να τις ετοίμασετε μόνοι στο σπίτι.

7. Καυτερές σάλτσες

Όταν μπαίνετε στην εμμηνόπαυση, πρέπει να αποφεύγετε τα καυτερά, ειδικά να υποφέρετε από εξάψεις ή γαστρεντερική παλινδρόμηση.

Οι έτοιμες καυτερές σάλτσες περιέχουν επίσης πολύ αλάτι, το οποίο ανεβάζει την αρτηριακή πίεση και βλάπτει τα οστά. Μπορείτε να δοκιμάσετε καυτερές πιπεριές.

8. Προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Τα σνακ που δεν έχουν ζάχαρη, περιέχουν συνήθως τεχνητά συστατικά ή πρόσθετα λιπαρά.

Κάποια από αυτά, όπως τα αποξηραμένα δαμάσκηνα έχουν οφέλη για την υγεία, σε γενικές γραμμές όμως πρέπει να είστε επιφυλακτικοί με τα τρόφιμα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες κορεσμένων ή τρανς λιπαρών, αλάτι ή πρόσθετες ύλες για να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη, καθώς έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

9. Ενεργειακά ποτά

Πιθανότατα γνωρίζετε ότι τα αναψυκτικά είναι κακά για εσάς, αλλά μπορεί εσφαλμένα να πιστεύετε ότι τα ενεργειακά ποτά είναι υγιή. Αποτελούν πηγή κενών θερμίδων και περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, συμβάλλοντας στην αύξηση του βάρους και στην επιτάχυνση της γήρανσης. Ενώ έχουν επιπτώσεις τη μνήμη και τη μάθηση.

Έρευνες έδειξαν ότι ο μέσος ενήλικας δεν χρειάζεται ενεργειακά ποτά, ακόμη και όταν ασκείται-το νερό είναι αρκετό.

via flashposts

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Ποιο είναι το βότανο που θα ενισχύσει την μνήμη σας ακόμα και 75%

4 Λόγοι για τους Οποίους Νιώθετε Πάντα Πεινασμένοι