in ,

Ποιο είναι το βότανο που θα ενισχύσει την μνήμη σας ακόμα και 75%

Απώλεια μνήμης, κενά, αδυναμία συγκέντρωσης είναι μερικά συμπτώματα που αντιμετωπίζει πολύς κόσμος ολοένα και πιο συχνά. Ένα βασικός παράγοντας είναι το άγχος, το στρες και γενικότερα η ταχύτητα της ζωής μας τα τελευταία χρόνια.

Ποιο είναι το βότανο που θα ενισχύσει την μνήμη σας ακόμα και 75%
Ποιο είναι το βότανο που θα ενισχύσει την μνήμη σας ακόμα και 75%

Υπάρχουν βότανα που συντελούν άκρως θετικά στην βελτίωση της μνήμης και των νοητικών λειτουργιών. Το αφέψημα από μέντα συσχετίζεται με σημαντική βελτίωση της μακροπρόθεσμης μνήμης και της ενεργής μνήμης σε υγιείς ενήλικες.

Υπάρχει άλλο ένα βότανο που μπορεί να βελτιώσει την μνήμη κατά 75%. Είναι το δεντρολίβανο. Συνήθως χρησιμοποιείται σε καλλυντικά ως αρωματική ουσία αλλά και σε φάρμακα για τον πονοκέφαλο και τη γρίπη.

Το αιθέριο έλαιο που παράγει είναι εκπληκτικό σε ότι αφορά τη μνήμη και η διάχυση του μπορεί να φέρει σημαντικές βελτιώσεις.

Μελέτη των Mark Moss και Lorraine Oliver στο Πανεπιστήμιο Northumbria στο Newcastle εντόπισε μια ένωση στο δεντρολίβανο την 1,8 κινεόλη που σχετίζεται με τις γνωστικές επιδόσεις και τη συγκέντρωση. Περαιτέρω μελέτες από τον Mark Moss και την ομάδα του έχουν διαπιστώσει βελτιώσεις μνήμης μέχρι το εκπληκτικό ποσοστό 75% από την διάχυση των αιθέριων ελαίων δεντρολίβανου.

Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οι πτητικές ενώσεις (π.χ. τερπένια) μπορούν να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος μέσω του ρινικού βλεννογόνου ή των πνευμόνων. Τερπένια είναι τα μικρά οργανικά μόρια τα οποία μπορούν εύκολα να διασχίσουν το φράγμα αίματος-εγκεφάλου και συνεπώς μπορεί να έχουν άμεσες επιδράσεις στον εγκέφαλο δρώντας σε θέσεις υποδοχέα ή ενζυμικά συστήματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εκτός από τη βελτίωση της μνήμης σας μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τα εξής:

-Βοηθά στον πονοκέφαλο και την ημικρανία.

-Ανεβάζει τη διάθεση.

-Είναι αποχρεμπτικό και βοηθάει στο βήχα, το άσμα, τις βρογχίτιδες και τη γρίπη.

με πληροφορίες onmed

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Όπως οι Γιαπωνέζες: 10 Καθημερινές Συνήθειες από Γιαπωνέζες ώστε να Φαίνεστε και να Νιώθετε Νεότερες

10 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε μετά τα 40!