in , ,

Όπως οι Γιαπωνέζες: 10 Καθημερινές Συνήθειες από Γιαπωνέζες ώστε να Φαίνεστε και να Νιώθετε Νεότερες

Οι γυναίκες από την Ιαπωνία έχουν ξεπεράσει όλα τα ρεκόρ ηλικίας καθώς δείχνουν δεκαετίες μικρότερες από την πραγματικότητα. Κάποιες από αυτές φαίνονται τόσο νέες που δεν μπορείτε να καταλάβετε ποια είναι ποια όταν κοιτάτε τις φωτογραφίες μητέρας-κόρης.

Αν νομίζετε ότι όλα σχετίζονται με τα γονίδια και το κλίμα, μπορεί να εκπλαγείτε αν μάθετε ότι υπάρχουν 10 καθημερινές συνήθειες ώστε να φαίνεστε και να νιώθετε νεότερες. Δείτε παρακάτω αυτές τις συμβουλές από τις “αιώνια νεαρές” Γιαπωνέζες και μπορείτε να αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε αμέσως!

Πλύνετε το πρόσωπό σας με ρυζόνερο.

Όπως οι Γιαπωνέζες: 10 Καθημερινές Συνήθειες από Γιαπωνέζες ώστε να Φαίνεστε και να Νιώθετε Νεότερες
Όπως οι Γιαπωνέζες: 10 Καθημερινές Συνήθειες από Γιαπωνέζες ώστε να Φαίνεστε και να Νιώθετε Νεότερες

Το ρύζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την επιδερμίδα από την πρόωρη γήρανση, την καταπραΰνουν και την κάνουν να λάμπει. Οι Γιαπωνέζες χρησιμοποιούν ρυζόνερο για να πλύνουν τα πρόσωπα και τα μαλλιά τους για αιώνες και μια μέθοδος για την παρασκευή του είναι η παρακάτω:

Βάλτε μισή κούπα ρύζι σε ένα καθαρό μπολ και ξεπλύνετε το ρύζι με καθαρό νερό αρκετές φορές.
Προσθέστε 2 κούπες νερό και μουλιάστε το ρύζι για 15 λεπτά.
Σουρώστε το ρύζι και κρατήστε το ρυζόνερο σε βάζο για 1-2 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Θα είναι έτοιμο όταν η μυρωδιά του είναι λίγο ξινή. Τώρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πλύνετε το πρόσωπό σας και να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας, αφού το αραιώσετε με 1-2 κούπες νερό. Αποθηκεύστε το υπόλοιπο νερό στο ψυγείο.

ΟΜΟΡΦΙΑ: 5 Βήματα για Ντεμακιγιάζ Χωρίς να Καταστρέψετε το Δέρμα σας

Μην τρίβετε το πρόσωπό σας με τα χέρια σας και χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι τούλι όταν πλένετε το πρόσωπό σας.

Στην πραγματικότητα, όταν τα πρόσωπά μας, πιέζουμε το δέρμα μας, γεγονός που το τονώνει λιγότερο. Οι Γιαπωνέζες χρησιμοποιούν σφουγγάρια τούλι γιατί κάνουν πυκνό αφρό από μια μικρή ποσότητα προϊόντος και καθαρίζει το πρόσωπο χωρίς να αγγιχτεί από τα δάχτυλα. 10 τρελά πρότυπα ομορφιάς που επικρατούσαν τα παλιότερα χρόνια

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δοκιμάστε μάσκες προσώπου από φύκια.

Τα φύκια είναι γνωστά για τις εκπληκτικές ιδιότητές τους στην υγεία και συνιστώνται ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Χρησιμοποιούνται ευρέως στην Ιαπωνία. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπό σας για να κάνετε το δέρμα σας λαμπερό και ενυδατωμένο .
Για να φτιάξετε μια σπιτική μάσκα, αναμίξτε ¼ φλιτζάνι σκόνη φυκιών με λίγο ζεστό νερό και ελαιόλαδο, μέχρι να έχετε μια λεία παχιά πάστα. Απλώστε την στο πρόσωπο και το λαιμό σας, αφήστε για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Έχετε μια ισορροπημένη διατροφή.

Δεν είναι μυστικό ότι ο τρόπος που αισθανόμαστε και φαινόμαστε εξαρτάται πολύ από αυτά που τρώμε. Η ιαπωνική διατροφή είναι εξαιρετικά φρέσκια και υγιεινή, και αν θέλετε να την ακολουθήσετε, πρέπει να:
Τρώτε περισσότερα φρέσκα, μη επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως ψάρια, σιτηρά, λαχανικά, φρούτα, φύκια, προϊόντα σόγιας (όπως το miso, για παράδειγμα) και το πράσινο τσάι.
Τρώτε μέτριες ποσότητες ζωικών προϊόντων.
Μην καταναλώνετε επεξεργασμένα, ραφιναρισμένα και ζαχαρούχα προϊόντα.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα υψηλό επίπεδο κολλαγόνου.

Το κολλαγόνο είναι μια σημαντική δομική πρωτεΐνη του δέρματός και η απώλεια του μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτερα. Στην Ιαπωνία μπορείτε να αγοράσετε όλα τα είδη συμπληρωμάτων κολλαγόνου που πωλούνται με τη μορφή χαπιών, ζελέ, καραμελών και ποτών. Μερικοί επιστήμονες θεωρούν ότι δεν χρειάζεται η κατανάλωση συμπληρωμάτων καθώς υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να αυξηθεί το επίπεδο του. Προσθέστε ζωμό από κόκκαλα, ψάρια, κοτόπουλο, ασπράδια αυγών, χορταρικά και εσπεριδοειδή στη διατροφή σας για να βοηθήσετε το σώμα σας να παράγει περισσότερο κολλαγόνο.

Επιλέξτε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας με λάδι καμέλιας.

Οι Γιαπωνέζες αγαπούν το λάδι που εξάγεται από τους σπόρους της καμέλιας καθώς είναι γνωστό για την ικανότητά του να εισέρχεται μέσα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και να διατηρεί την υγρασία. Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Προστατεύει το δέρμα από την έκθεση στο περιβάλλον και το κάνει πιο απαλό και λαμπερό.

Απολαύστε ένα καυτό μπάνιο.

Οι άνθρωποι στην Ιαπωνία αγαπούν τα ιαματικά λουτρά και η επίσκεψη σε ένα θεωρείται θεραπευτική κολύμβηση: τα ανόργανα άλατα που υπάρχουν στα ιαματικά νερά εισχωρούν στο σώμα και σας βοηθούν να ηρεμήσετε τα νεύρα σας, να απαλλαγείτε από τις δερματικές παθήσεις, να νιώσετε και φαίνεστε νεότεροι. Εναλλακτικά, κάντε ένα καυτό μπάνιο στο σπίτι για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας και ακόμη να κάψετε επιπλέον θερμίδες.

Πιείτε πράσινο τσάι και εφαρμόστε το ως μάσκα προσώπου.

Στην Ιαπωνία, δεν μπορείτε ποτέ να έχετε αρκετό πράσινο τσάι. Εκτός από την τακτική κατανάλωση αυτού του φίλτρου της νεότητας, που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου. Μπορεί να σβήσει τις μικρές ρυτίδες, να σφίξει τους πόρους και να αποτοξινώσει το δέρμα.

Πάρτε ½-1 κουταλάκι του γλυκού πράσινο τσάι matcha, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι.
Ανακατέψτε τα και απλώστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με νερό.

Δώστε στο πρόσωπό σας ένα τακτικό αυτο-μασάζ.

Αμέσως μετά το απαλό πλύσιμο των προσώπων τους, οι Γιαπωνέζες κάνουν ένα αυτο-μασάζ προσώπου με τις παλάμες τους. Μια από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές μασάζ προσώπου που μπορείτε να δοκιμάσετε αμέσως, παρουσιάζετε στο παρακάτω βίντεο.

Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο.

Οι γυναίκες στην Ιαπωνία αποφεύγουν να εκτίθενται στον ήλιο όποτε είναι δυνατόν. Οι ηλιακές ακτίνες UVA και UVB βλάπτουν το δέρμα μας και επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης, προκαλώντας ρυτίδες και κηλίδες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμη και σε μια συννεφιασμένη μέρα, το 80% των υπεριωδών ακτίνων μπορεί να περάσει από τα σύννεφα. Κάθε φορά που βγαίνετε έξω, χρησιμοποιήσετε αντιηλιακά και προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που περιέχουν αντηλιακό.

Δείτε ακόμα
Σπιτικές συνταγές ομορφιάς με καφέ
5 Μυστικά ομορφιάς πριν κοιμηθείτε
11 Καταπληκτικά Τρικ Ομορφιάς, που Κάθε Γυναίκα Πρέπει να Ξέρει!

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 18

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ΟΜΟΡΦΙΑ: 5 Βήματα για Ντεμακιγιάζ Χωρίς να Καταστρέψετε το Δέρμα σας

Ποιο είναι το βότανο που θα ενισχύσει την μνήμη σας ακόμα και 75%