in , ,

10 Καθημερινές Συνήθεις που Καταστρέφουν Κρυφά το Δέρμα

10 Καθημερινές Συνήθεις που Καταστρέφουν Κρυφά το Δέρμα
10 Καθημερινές Συνήθεις που Καταστρέφουν Κρυφά το Δέρμα

Όλοι θέλουμε απεγνωσμένα το δέρμα μας να γερνάει σαν το καλό κρασί. Και ενώ η εμφάνισή μας εξαρτάται κάπως από τη γενετική, αυτό που είναι συναρπαστικό είναι ότι το 90% του τρόπου με τον οποίο γερνάει το δέρμα εξαρτάται απόλυτα από εμάς και τις καθημερινές ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας. Υπάρχουν 10 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το δέρμα και παρακάτω, θα ανακαλύψετε ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να τις σταματήσετε και να έχετε καλύτερο δέρμα σε χρόνο μηδέν. 10 Τρόποι Σύσφιξης Χαλαρού Δέρματος

Αφήνετε τα προϊόντα μαλλιών να αγγίζουν το δέρμα

© shutterstock.com, © depositphotos.com

Πολλά προϊόντα μαλλιών, όπως το σαμπουάν, το μαλακτικό και styling μαλλιών, προκαλούν φράξιμο των πόρων στο δέρμα με συνέπεια ερεθισμούς όπως ακμή, σπυράκια και άλλους ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής και το πρόσωπο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα προϊόντα μαλλιών περιέχουν συχνά από θειικά που είναι γνωστό ότι φράζουν τους πόρους του δέρματος.

Για να το αποφύγετε αυτό, θα πρέπει να σκεφτείτε την επιλογή προϊόντων χωρίς θειικά. Επιπλέον, για καλύτερη προστασία, είναι χρήσιμο να χρησιμοποιείτε ένα κεφαλόδεσμο ιδρώτα στο μέτωπό σας και να καλύπτετε το πρόσωπό σας με μια καθαρή πετσέτα την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιείτε προϊόντα μαλλιών.

Χρήση πάρα πολλών προϊόντων περιποίησης δέρματος

Η εναλλαγή μεταξύ πολλών προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να είναι δύσκολη για το δέρμα σας, καθώς νέα συντηρητικά και συστατικά μπορούν να συμβάλουν ενεργά στο ξέσπασμα της ακμής και να επιδεινώσουν το δέρμα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης προϊόντα περιποίησης της ακμής, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το δέρμα εάν χρησιμοποιηθούν υπερβολικά.

Αντί να πειραματιστείτε με διαφορετικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, δοκιμάστε 1 ή 2 και δώστε τους χρόνο να παράγουν ευεργετικά αποτελέσματα στο δέρμα σας.

Ακατάλληλη χρήση προϊόντων αποτρίχωσης προσώπου

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Η ακατάλληλη αποτρίχωση του προσώπου με κωμογενή προϊόντα που φράζουν τους πόρους μπορεί συχνά να προκαλέσει ξεσπάσματα ακμής στο πρόσωπο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Για να βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε σωστά τις τρίχες του προσώπου και αποτρέπετε περαιτέρω ερεθισμούς στο δέρμα, αποφύγετε προϊόντα με συστατικά που φράζουν τους πόρους (όπως λάδι καρύδας, φοινικέλαιο και φύτρο σίτου), επιλέξτε σε μη τοξικά καλλυντικά, και προσπαθήστε να αναζητήσετε ετικέτες χωρίς κωμογενή.

Ταξίδι σε διαφορετικό περιβάλλον

Όταν ταξιδεύετε εκθέτετε το δέρμα σας σε διαφορετικό περιβάλλον που μπορεί να είναι επιβλαβές. Παράγοντες όπως η επίδραση του ήλιου, η θερμότητα, το κρύο και η υγρασία μπορούν να συμβάλουν στον ξαφνικό ερεθισμό του δέρματος, προκαλώντας ξεσπάσματα της ακμής.

Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει μια αλλαγή του περιβάλλοντος στο δέρμα σας, είναι καλύτερο να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες. Αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και χρησιμοποιήστε αντηλιακό, κατά προτίμηση με οξείδιο του ψευδαργύρου. Και εάν εκτίθεστε σε κρύες θερμοκρασίες, προσπαθήστε να αποφύγετε την αφυδάτωση του δέρματος ενυδατώνοντάς το.

Τοξίνες στο αφαιρετικό μακιγιάζ

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Ένα άλλο κοινό καλλυντικό που μπορεί να προκαλέσει φραξιμο των πόρων και ξεσπάσματα ακμής είναι τα τοξικά συστατικά που βρίσκονται στο αφαιρετικό μακιγιάζ. Επίσης , η ρουτίνα περιποίησης του δέρματος που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του μακιγιάζ συμβάλλει επίσης στον ερεθισμό του.

Για άλλη μια φορά, η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η χρήση μη φαγεογόνων προϊόντων. Επίσης, πρέπει να πλένετε καλά το πρόσωπό σας όταν αφαιρείτε το μακιγιάζ για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά οποιαδήποτε υπολείμματα μακιγιάζ, λαδιού και βρωμιάς μετά από μια κουραστική μέρα.

Δείτε ακόμη 9 Μυστικά Ομορφιάς για Άψογο Δέρμα

Τρώτε μεταποιημένα τρόφιμα

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, όπως κέικ ή μπιφτέκια, μπορούν να προκαλέσουν ξεσπάσματα ακμής. Λόγω του υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος, καθώς επηρεάζει άμεσα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Οπότε φροντίστε να μειώσετε τα σνακ και να καταναλώνετε περισσότερες τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες με πιο υγιεινά συστατικά και φυσικά καταναλώστε πολλά φρούτα και λαχανικά.

Κοιμάστε μπρούμητα

brightside

Το μαξιλάρι απορροφά τα πάντα, και όταν κοιμάστε, το πρόσωπό σας πιέζεται στα υλικά του μαξιλαριού σας, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν ξεσπάσματα ακμής και φράσσουν τους πόρους. Για να αποφύγετε αυτό το κακό στο δέρμα σας, δοκιμάστε να κοιμηθείτε ανάσκελα.

Πλένετε υπερβολικά το πρόσωπό σας με πετσέτα

Όταν πλένετε το πρόσωπό σας με μια πετσέτα, κάνετε επιπλέον απολέπιση που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην επιδερμίδα. Για να μην ότι δεν προκαλείτε ανεπιθύμητο ερεθισμό του δέρματος, πλύνετε το πρόσωπό σας 3 έως 4 φορές την εβδομάδα και ελαχιστοποιήστε την περιττή απολέπιση.

Πλύσιμο με νερό που είναι πολύ ζεστό ή κρύο

Όσον αφορά την υγεία του δέρματος, η θερμοκρασία του νερού είναι το κλειδί. Το κρύο νερό δεν αφαιρεί αποτελεσματικά τη βρωμιά και το νεκρό δέρμα, ενώ το ζεστό νερό είναι γνωστό ότι ερεθίζει και ξηραίνει το δέρμα.

Η καλύτερη θερμοκρασία νερού για αποτελεσματικό καθαρισμό του δέρματος είναι η χλιαρή, καθώς αφαιρεί τη βρωμιά διατηρώντας παράλληλα τα έλαια του δέρματος. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε νερό με θερμοκρασία περίπου 36,5ºC έως 40,5ºC.

Δεν πλένετε το πρόσωπό σας το πρωί

brightside

Η συσσώρευση λιπαρότητας, βρωμιάς και βακτηρίων είναι το αποτέλεσμα του νυχτερινού ύπνου. Τη νύχτα το δέρμα επιδιορθώνετε με αποτέλεσμα να αποβάλει λιπαρότητα και τοξίνες.

Εάν όλα αυτά δεν ξεπλυθούν σωστά το πρωί, μπορεί να γεράσει το δέρμα, να συμβάλει άμεσα σε περισσότερες ρυτίδες και να επηρεάσει προϊόντα περιποίησης του δέρματος, όπως το αντηλιακό. Γι’ αυτό συνιστάται να πλένετε το πρόσωπό σας το πρωί, ώστε να το να καθαρίσετε τους πόρους και να ξεκινήσετε τη μέρα σας με πιο φρέσκο δέρμα.

Δείτε επίσης 10 Συμβουλές από Δερματολόγους για να Κλείσετε Μεγάλους Πόρους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

24 Τρόποι Χρήσης Κάθε Εκατοστού στο Σπίτι

10 Πράγματα που Συμβαίνουν στο Σώμα Μετά τα 30

10 Πράγματα που Συμβαίνουν στο Σώμα Μετά τα 30