in , , ,

10 Τρόποι Σύσφιξης Χαλαρού Δέρματος

10 Τρόποι Σύσφιξης Χαλαρού Δέρματος
10 Τρόποι Σύσφιξης Χαλαρού Δέρματος

Το χαλαρό δέρμα μπορεί να είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καθώς γερνάμε. Το σώμα μας αρχίζει να χάνει τις πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για την ελαστικότητα του δέρματος, ωστόσο, ορισμένοι παράγοντες, όπως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, μπορούν να επιταχύνουν αυτήν τη διαδικασία. Επιπλέον, παρόλο που η απώλεια βάρους φαίνεται σαν κάτι αρκετά υγιές, το να γίνετε με λάθος τρόπο μπορεί να βλάψει και το δέρμα μας. Δεδομένου ότι αυτό το ζήτημα είναι πολύ συνηθισμένο, θα ήταν πραγματικά χρήσιμο να μοιραστούμε μαζί σας μερικούς τρόπους για σύσφιξη χαλαρού δέρματος. 9 Μυστικά Ομορφιάς για Άψογο Δέρμα

Κάντε μασάζ στη χαλαρωμένη περιοχή

© depositphotos.com

Το μασάζ βελτιώνει τη ροή του αίματος και διεγείρει τους ινοβλάστες, τα οποία είναι κύτταρα που βοηθούν στην παραγωγή συνδετικού ιστού, όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη, που διατηρούν το δέρμα σφιχτό. Επιπλέον, μια μελέτη έδειξε ότι η χρήση αντιγηραντικής κρέμας, μαζί με το μασάζ, καθιστά το αποτέλεσμα πολύ πιο ορατό. Απλά κάντε μασάζ στη χαλαρωμένη περιοχή αργά και σε κυκλικές κινήσεις μερικές φορές την εβδομάδα και θα δείτε αποτελέσματα σύντομα.

Χρησιμοποιήστε συμπληρώματα διατροφής

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Υγρό πόσιμο κολλαγόνο. Βελτιώνει το επίπεδο ενυδάτωσης του δέρματος, το οποίο μειώνει τη γήρανση του.

Αντιοξειδωτικά. Συμβάλλουν στη μείωση της χαλάρωσης του δέρματος και των ρυτίδων εξουδετερώνοντας δραστικές μορφές οξυγόνου. Οι βιταμίνες A, C, D και E, το συνένζυμο Q10, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος είναι τα αντιοξειδωτικά που μπορείτε εύκολα να καταναλώσετε με τροφές και ροφήματα.

Κάντε μυϊκές ασκήσεις

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Όταν ασκείστε για να χάσετε βάρος, υπάρχει πιθανότητα να χάσετε και τους μυς σας και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα χαλαρό δέρμα. Ωστόσο, προσθέτοντας βάρη και ασκήσεις δύναμης, θα σας βοηθήσει να χτίσετε άλιπο μυ και να χάσετε λίπος ταυτόχρονα. Αυτό θα κάνει το δέρμα σας πιο σφιχτό.

Κάντε γιόγκα και πιλάτες

© pixabay.com

Αυτό μπορεί να είναι ιδανικό για άτομα που δεν ασχολούνται με αθλήματα αλλά χρειάζονται μερικές ασκήσεις μυών. Τόσο η γιόγκα όσο και το πιλάτες είναι πολύ οικονομικές αλλά αποτελεσματικές επιλογές για να διατηρήσετε τους μυς δυνατούς και τονισμένους, και θα έχει ως αποτέλεσμα τη σύσφιξη του δέρματος επίσης. Για να εργαστείτε συγκεκριμένα στη ζώνη χαλάρωσης, μπορείτε να ζητήσετε από τον γυμναστή σας να σας δείξει κινήσεις που θα τονίσουν αυτόν τον συγκεκριμένο μυ. Και επιπλέον θα έχετε ένα πιο γυμνασμένο σώμα συνολικά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αποφύγετε δραστικές δίαιτες

© pixabay.com, © pixabay.com

Αντί να κάνετε σκληρές δίαιτες, θα πρέπει πάντα να χάνετε βάρος σταδιακά. Επειδή όταν χάνετε μυς μαζί με λίπος, προκαλείται πολύ πιο χαλαρό δέρμα. Στόχος να χάσετε όχι περισσότερο από 1 έως 2 κιλά την εβδομάδα για να αποτρέψετε το δέρμα να κρεμάσει.

Δείτε ακόμη Ουλές και σημάδια στο δέρμα: 6 συμβουλές για να τα εξαφανίσετε με φυσικό τρόπο

Μείνετε ενυδατωμένοι

© depositphotos.com

Με την ηλικία, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του που οδηγεί σε ρυτίδες και αυτό, όπως δείχνουν οι μελέτες, είναι ιδιαίτερα σχετικό στην περίπτωση του ξηρού δέρματος. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνετε νερό για να διατηρείτε την ελαστικότητα του δέρματος.

Δοκιμάστε φυσικές θεραπείες

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Αγγούρια. Αυτό το λαχανικό έχει υψηλά επίπεδα νερού, τα οποία βοηθούν στην τόνωση του δέρματος. Στύψτε όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό, τρίψτε στα σημεία του δέρματος που φαίνονται χαλαρά και αφήστε να στεγνώσει.

Λεμόνια. Η εξωτερική χρήση τους αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, γεγονός που καθιστά το δέρμα πιο λείο και πιο τονισμένο. Απλώστε χυμό λεμονιού και τρίψτε το στα χαλαρωμένα σημεία.

Αλόη. Μελέτες δείχνουν ότι κάνει θαύματα στο δέρμα, θεραπεύει πληγές και εγκαύματα και χρησιμεύει επίσης ως ενυδατική κρέμα. Έτσι, η χρήση τζελ αλόης βέρα μπορεί να συσφίξει το χαλαρό δέρμα.

Σπάστε το φύλλο και εξαγάγετε το τζελ. Στη συνέχεια, απλώστε το απευθείας στο δέρμα και αφήστε το για 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε με νερό.

Θεραπείες με ραδιοσυχνότητες

© depositphotos.com

Μεταξύ των μη επεμβατικών διαδικασιών για τη θεραπεία των ρυτίδων του δέρματος, οι ραδιοσυχνότητες είναι μία από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες. Όπως δείχνουν οι μελέτες, είναι μια πολύτιμη διαδικασία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σφίξει και να αναζωογονήσει τη φωτογηρασμένη επιδερμίδα και τη χαλάρωση του δέρματος του προσώπου. Μπορεί να χρειαστείτε πολλές επαναλαμβανόμενες θεραπείες, αλλά αυτή η διαδικασία είναι αρκετά ασφαλής.

Κολυμπήστε τακτικά

© depositphotos.com

Όταν κολυμπάμε και κινούμε τα χέρια μας, κάνουμε ασκήσεις αντίστασης, οι οποίες, όπως προτείνει μια μελέτη, είναι πολύ αποτελεσματικές για τη βελτίωση της μυϊκής δύναμης. Οι ισχυροί μύες σημαίνουν σφιχτό δέρμα, και σε αυτήν την περίπτωση, το κάτω μέρος του βραχίονα θα επηρεαστεί περισσότερο.

Περιποιηθείτε το δέρμα σας

© depositphotos.com, © pixabay.com

Λάβετε υπόψη σας τι είδους σαμπουάν, σαπούνι και υγρό για πλύσιμο πιάτων χρησιμοποιείτε. Πολλά από αυτά περιέχουν θειικά που μπορούν να ξηράνουν και να ερεθίσουν το δέρμα σας, καθιστώντας το λιγότερο ελαστικό. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και το χλωριωμένο νερό μπορεί επίσης να επηρεάσει την ελαστικότητα του δέρματός σας.

Για να προστατέψετε το δέρμα σας από χαλάρωση, χρησιμοποιήστε απολεπιστικά για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, πρέπει να εφαρμόζετε καθημερινά λοσιόν ή κρέμα στο δέρμα που περιέχουν συστατικά όπως αλόη βέρα και βιταμίνες C, E και A για την ενυδάτωση του δέρματος και την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.

Δείτε επίσης Εξαιρετική, συσφικτική μάσκα προσώπου με λάχανο!!!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 Λαμπερά Κίτρινα Καθιστικά

25 Λαμπερά Κίτρινα Καθιστικά

45 Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Υπνοδωματίου

45 Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Υπνοδωματίου