in , ,

10 Συμβουλές από Δερματολόγους για να Κλείσετε Μεγάλους Πόρους

10 Συμβουλές από Δερματολόγους για να Κλείσετε Μεγάλους Πόρους
10 Συμβουλές από Δερματολόγους για να Κλείσετε Μεγάλους Πόρους

Οι φραγμένοι πόροι, η γενετική, η ηλικία και η ηλιακή βλάβη είναι οι κύριες αιτίες των διογκωμένων πόρων του δέρματος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τους κλείσετε. Είναι απολύτως δυνατό να μειωθεί αυτό το πρόβλημα εάν επιλέξετε τη σωστή θεραπεία και κάνετε μερικές βασικές διαδικασίες καθαρισμού ώστε το δέρμα σας να μπορεί να φαίνεται άψογο. 7 Καθημερινές Συνήθειες που Φράζουν τους Πόρους του Δέρματος

Χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα καθαρισμού με pH του προστατευτικού φράγματος του δέρματος.

© depositphotos.com

Μπορεί να θέλετε να πειραματιστείτε με προϊόντα καθαρισμού, αλλά μερικές φορές ξεχνάτε να ελέγξετε την ισορροπία pH τους. Θα πρέπει συνήθως να κυμαίνεται μεταξύ 4,7 και 5,75. Το λάθος προϊόν καθαρισμού μπορεί να προκαλέσει λιγότερο ελαστικό και πιο ευαίσθητο δέρμα. Εκτός από τους μεγάλους πόρους, οδηγεί επίσης σε διάφορες δερματικές παθήσεις όπως η δερματίτιδα και η ροδόχρου ακμή.

Μην χρησιμοποιείτε κρέμα ημέρας σε λιπαρή μύτη.

© depositphotos.com

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά οι δερματολόγοι δεν συμβουλεύουν την εφαρμογή μιας κρέμας στη μύτη εάν είναι λιπαρή ή εάν έχετε σπυράκια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερους πόρους. Όταν χρησιμοποιείτε αντηλιακό στο πρόσωπο, θα πρέπει να επιλέξετε αυτά που δεν περιέχουν λάδι.

Εφαρμόστε γλυκολικό οξύ για να ξεφράξετε τους πόρους.

© moosemoose22 / reddit

Εάν έχετε μεγάλους, φραγμένους πόρους οι δερματολόγοι προτείνουν τη χρήση γλυκολικού οξέος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για ξηρό δέρμα. Η χρήση προϊόντων που περιέχουν αυτό το συστατικό μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τους διογκωμένους πόρους καθαρίζοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και το λάδι που κολλάει μέσα στους πόρους.

Πλύνετε το πρόσωπο δύο φορές την ημέρα με ζεστό νερό.

© depositphotos.com

Κανονικά, οι φραγμένοι πόροι και η λιπαρή επιδερμίδα κάνουν τους πόρους να φαίνονται μεγαλύτεροι. Πλύνετε το πρόσωπό σας το πρωί και πριν από τον ύπνο για να ανοίξετε τους πόρους, αλλά μην ξεχνάτε ότι το νερό δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό επειδή μπορεί να ερεθίσει το δέρμα ακόμη περισσότερο. Και όταν το δέρμα ερεθίζεται, κάνει τους πόρους να φαίνονται μεγαλύτεροι.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακή προστασία χωρίς λάδι.

© unknown / reddit

Το αντηλιακό μπορεί επίσης να φράξει τους πόρους.
Για επιρρεπές στην ακμή και λιπαρό δέρμα χρησιμοποιήστε αντηλιακό χωρίς λάδι. Θα πρέπει να έχει πολύ ελαφριά υφή και μπορεί να περιέχει ψευδάργυρο.
Είναι καλύτερα να αποφεύγετε το αδιάβροχο αντηλιακό διότι το δέρμα δεν θα μπορεί να αναπνεύσει και οι πόροι θα φράξουν ακόμη περισσότερο.
Για ξηρό δέρμα, πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με ελαφριά ενυδατική κρέμα, αλλά όχι λιπαρό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Πώς να Φροντίσετε το Δέρμα σας Μετά τα 65

Έχετε μαζί σας μαντιλάκια ντεμακιγιάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

© depositphotos.com

Το λιπαρό δέρμα έχει πιο μεγάλους πόρους από ό, τι το ξηρό δέρμα, οπότε είναι καλύτερο να έχετε μαζί σας μαντιλάκια ντεμακιγιάζ. Είναι επίσης πρακτικά για άτομα με συνδυασμό δέρματος όταν τα μάγουλά είναι ξηρά, αλλά η μύτη είναι λιπαρή, για παράδειγμα. Απλώς απαλλαγείτε από την επιπλέον λιπαρότητα πιέζοντας απαλά, αλλά όχι τρίβοντας το δέρμα σας.

Αποφύγετε τα πλούσια σε υγρά καλλυντικά για λιπαρό δέρμα.

© depositphotos.com

Τα καλλυντικά που είναι υγρά μπορούν να κάνουν την κατάσταση με τους διογκωμένους πόρους ακόμη χειρότερη. Πρέπει να γνωρίζετε τι τύπο δέρματος έχετε. Ακόμα κι αν έχετε ξηρά μάγουλα, αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεστε επιπλέον ενυδατική λοσιόν σε ολόκληρο το πρόσωπό σας. Οι δερματολόγοι προτείνουν τη χρήση μιας ελαφριάς ενυδατικής κρέμας για τους μεγάλους πόρους.

Περιορίστε τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

© depositphotos.com

Οι δερματολόγοι συνιστούν να πίνετε 200 ml γάλακτος την ημέρα ή υποκατάστατα όπως το γάλα αμύγδαλου ή καρύδας επειδή είναι καλύτερα για το δέρμα σας. Ορισμένες αυξητικές ορμόνες βρίσκονται στο αγελαδινό γάλα και η κατανάλωσή του οδηγεί σε διογκωμένους πόρους. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον δερματολογο σας για το είδος του γάλακτος που σας ταιριάζει.

Εφαρμόστε μια λοσιόν οξειδίου ψευδαργύρου στα σημεία με τους μεγάλους πόρους.

© depositphotos.com

Το οξείδιο του ψευδαργύρου είναι ένα δραστικό συστατικό σε πολλές κρέμες πάνας και αντηλιακά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικούς τύπους δέρματος και παρέχει προστατευτικό αποτέλεσμα. Οι γιατροί προτείνουν την εφαρμογή ενός λεπτού στρώματος λοσιόν οξειδίου του ψευδαργύρου σε σημεία με διογκωμένους πόρους κατά καιρούς.

Επιλέξτε μια μέθοδο απολέπισης που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Να είστε προσεκτικοί με την απολέπιση. Πρώτον, πρέπει να ορίσετε τον τύπο του δέρματός σας.
Για άτομα με ξηρό, ευαίσθητο και επιρρεπές στην ακμή δέρμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο χημικό απολεπιστικό, επειδή η μηχανική απολέπιση μπορεί να είναι πολύ ερεθιστική.
Για άτομα με λιπαρό, παχύ δέρμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ισχυρότερες χημικές θεραπείες και απολέπιση. Αλλά είναι καλύτερο να το αποφύγετε εάν έχετε πιο σκούρο τόνο δέρματος ή παρατηρήσετε σκοτεινά σημεία στο δέρμα σας μετά από εγκαύματα.

Δείτε επίσης Οι Δερματολόγοι Συμβουλεύουν Πως να Μειώσετε την Κυτταρίτιδα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

13 Κόλπα για να Φαίνεστε Εντυπωσιακές Χωρίς Μακιγιάζ

13 Κόλπα για να Φαίνεστε Εντυπωσιακές Χωρίς Μακιγιάζ

13 Συμβουλές Μόδας για Τριαντάρες Ώστε να Δείχνουν Νέες Αλλά Όχι Έφηβες

13 Συμβουλές Μόδας για Τριαντάρες Ώστε να Δείχνουν Νέες Αλλά Όχι Έφηβες