in , ,

11 Λάθη Μακιγιάζ που σας Δείχνουν Ατημέλητες

11 Λάθη Μακιγιάζ που σας Δείχνουν Ατημέλητες
11 Λάθη Μακιγιάζ που σας Δείχνουν Ατημέλητες

Το μακιγιάζ βοηθά να αναδείξετε τα ελκυστικά χαρακτηριστικά σας και να κρύψετε τις ατέλειές σας. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να το εφαρμόσετε σωστά, καθώς και πώς να χρησιμοποιήσετε τη σωστή ποσότητα και το σωστό προϊόν, ανάλογα με τον τύπο και τον τόνο του δέρματος σας. Όμως, υπάρχουν μερικά συχνά λάθη μακιγιάζ που σας κάνουν να φαίνεστε πιο ατημέλητες και ακόμη μεγαλύτερες. 13 Κόλπα για να Φαίνεστε Εντυπωσιακές Χωρίς Μακιγιάζ

Δεν προετοιμάζετε το δέρμα σας πριν εφαρμόσετε μακιγιάζ

© face to face/FaceToFace/REPORTER/East News, © face to face/FaceToFace/REPORTER/East News

Το καλό μακιγιάζ ξεκινά ακόμη και πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε προϊόν. Πρώτον, πρέπει να καθαρίσετε το δέρμα σας για να εξαλείψετε τυχόν υπολείμματα καλλυντικών και να καθαρίσετε τους πόρους του. Μετά πρέπει να εφαρμόσετε primer. Όχι μόνο βοηθούν το μακιγιάζ να διαρκεί αλλά επίσης είναι χρήσιμα για την απόκρυψη μικρών ψεγαδιών.

Απλώς πρέπει να το εφαρμόσετε σε καλά ενυδατωμένο δέρμα, ώστε να μαλακώσετε τις ρυτίδες, να μειώσετε τους πόρους και να κάνετε το δέρμα σας να φαίνεται πιο λείο.

Φοράτε κονσίλερ που είναι πολύ ανοιχτό

© monkeybusiness/ Depositphotos, © glisic_albina/ Depositphotos

Όταν θέλετε να καλύψετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, συνήθως επιλέγετε μια ανοιχτότερη σκιά, πιστεύοντας ότι θα κάνει θαύματα. Αλλά κάνει ακριβώς το αντίθετο με αποτέλεσμα να φαίνεστε ακόμη πιο κουρασμένες. Ο σωστός τρόπος για να κρύψετε τους μαύρους κύκλους είναι να τους καλύψουμε με ένα ελαφρώς ανοιχτότερο primer από τον τόνο του μεικ απ. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα κονσίλερ που έχει τον ίδιο τόνο με το δέρμα σας.

Δεν χρησιμοποιείτε πινέλο για να εφαρμόσετε μεικ απ

© DIProduction/ Depositphotos, © expressiovisual/ Depositphotos

Η χρήση των δακτύλων σας για την εφαρμογή μεικ απ μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Εκτός αυτού, δεν είναι πολύ υγιεινό. Αντ’ αυτού, η επιλογή μιας βούρτσας θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της ποσότητας του προϊόντος που χρησιμοποιείτε και θα επιτύχει πιο καθαρό αποτέλεσμα στο δέρμα σας.

Πρέπει να είστε προσεκτικοί καθώς αυτό είναι το προϊόν που παρέχει ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα σας και θα είναι το βασικό στρώμα για το υπόλοιπο μακιγιάζ σας. Για παράδειγμα, το να φοράτε πάρα πολύ θα σας κάνει να μοιάζετε σαν να φοράτε “μάσκα”. Μπορεί ακόμη να τονίσει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Χρήση προϊόντων σταθεροποίησης

© Dmyrto_Z/ Depositphotos, © AllaSerebrina/ Depositphotos

Το μεικ απ, το κονσίλερ και η πούδρα σταθεροποίησης έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη και πηγούνι) να μην γυαλίζει ή να σταθεροποιούν το μακιγιάζ σας. Αν όμως χρησιμοποιηθούν για διαφορετικό σκοπό ή δεν εφαρμοστούν με τον σωστό τρόπο, θα μειώσουν τη φωτεινότητα της επιδερμίδας σας και δεν θα σας δώσουν αυτή την ξεκούραστη εμφάνιση. Επιπλέον, θα τονίσουν τυχόν ρυτίδες στο δέρμα σας.

Αυτοί οι τύποι προϊόντων συνήθως συνιστώνται για λιπαρό δέρμα και πρέπει να εφαρμόζονται μόνο στη ζώνη Τ. Εάν έχετε ξηρό ή φυσιολογικό δέρμα, είναι καλύτερο να τα αποφύγετε και να ελέγξετε τυχόν λιπαρότητα με μια καλή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, όχι με προϊόντα μακιγιάζ.

Υπερβολική λάμψη

© EAST NEWS/ East News, © East News/ East News

Μπορεί να είναι όμορφο και να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε, αλλά η γυαλάδα και η λάμψη πρέπει να εφαρμόζονται μόνο για τους σωστούς λόγους. Το μεικ απ και οι σκιές που έχουν γυαλιστερό αποτέλεσμα ή είναι πολύ λαμπερές τείνουν να τονίζουν την υφή του δέρματος, οπότε αποφύγετε τη χρήση τους σε σημεία με ρυτίδες ή μαύρους κύκλους.

Οι λαμπερές σκιές ματιών ή τα είδη που περιέχουν γκλίτερ κάνουν το πόδι του κορακιού και τις σακούλες κάτω από τα μάτια πιο ορατές.

Το ίδιο συμβαίνει με το στόμα σας. Lip gloss και κραγιόν με όψη βινυλίου θα αναδείξουν τις λεπτές γραμμές.

Δείτε ακόμη Οι 9 Καλύτερες Συμβουλές Μακιγιάζ για Τέλεια Φυσική Εμφάνιση

Υπερβολική χρήση μπρονζέ πούδρας

© kyliejenner/Instagram, © taylorswift/Instagram

Αυτό μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε κουρασμένες και αφύσικες. Οι ειδικοί του μακιγιάζ προτείνουν να ελέγξετε πόση πούδρα χρησιμοποιείτε και συνιστούν να την εφαρμόσετε σταδιακά μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να εφαρμόζεται στα ακόλουθα σημεία: η γραμμή των μαλλιών, κατά μήκος της μεσαίας περιοχής του προσώπου (από το ένα μάγουλο στο άλλο διάμεσου της μύτης) και το πηγούνι.

Εφαρμόζετε πάρα πολύ μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες

© Subbotina/ Depositphotos, © nataliakuzina/easyfotostock/Eastnews/ East News

Η μάσκαρα είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος σας όταν θέλετε να φωτίσετε το βλέμμα σας και να μεγαλώσετε τα μάτια σας. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικές όταν την εφαρμόζετε στις κάτω βλεφαρίδες, καθώς μπορεί να κάνει τις ρυτίδες πιο ορατές.

Αντίθετα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη σωστή ποσότητα προϊόντος για να αποφύγετε να κάνετε τα άνω βλέφαρα να φαίνεται μικρότερα. Διαφορετικά, θα καταλήξετε με ένα πασαλειμμένο στρώμα στις βλεφαρίδες σας ή με σβώλους που θα σας δώσουν μια απεριποίητη εμφάνιση.

Παραβλέπετε τα φρύδια σας

© East News/ East News, © Morganka/easyfotostock/Eastnews/ East News

Τα φρύδια θεωρούνται το πλαίσιο του προσώπου. Ο τρόπος που φαινόμαστε σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το βάζουμε μακιγιάζ σε αυτά. Είναι σημαντικό να τα διαμορφώσετε σωστά, ώστε να μην φαίνεστε κουρασμένες ή γερασμένες και να χρησιμοποιείτε τη σωστή σκιά μακιγιάζ, ανάλογα με το χρώμα των φρυδιών.

Ένα χρήσιμο κόλπο είναι να τα στρώνετε προς τα έξω, τραβώντας τα ελαφρώς προς τα πάνω. Στη συνέχεια, απλώστε λίγο τζελ ή σαπούνι και κάντε το περίγραμμα τους με μια αχρησιμοποίητη ή / και καθαρό ραβδί μάσκαρα.

Για να εφαρμόσετε λίγο μακιγιάζ σε αυτά, επιλέξτε ένα eyeliner σε ανοιχτότερη σκιά από το χρώμα των φρυδιών σας (θα φαίνονται πιο φυσικά).

Εφαρμογή πυκνού στρωματος eyeliner

© novick.maria.gmail.com/ Depositphotos, © zastavkin/ Depositphotos

Η εφαρμογή του eyeliner είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα όταν πρόκειται για το μακιγιάζ. Πρέπει να είσαι προσεκτικές και να έχετε σταθερό χέρι. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι να εφαρμόσετε ένα πυκνό στρώμα eyeliner, κάνοντας τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται μικρότερες. Επίσης, δεν συνιστάται η εφαρμογή του στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων ούτε να τραβάτε σφιχτά το βλέφαρο. Είναι πάντα καλύτερο να κάνετε μια λεπτή γραμμή κοντά στο βλέφαρο.

Χρήση έντονων ματ χρωμάτων κραγιόν

© Allexxandar/easyfotostock/Eastnews/ East News, © Voyagerix/ East News

Η χρήση ματ κραγιόν σε μπορντό, καφέ, του κρασιου ή σκούρες μοβ αποχρώσεις σας κάνει να φαίνεστε κουρασμένες και μεγαλύτερες, καθώς τονίζουν τα σημάδια γήρανσης και κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται λιγότερο αρμονικό. Επίσης, δίνουν όψη σκασμένων χειλιών. Είναι καλύτερα να εφαρμόσετε λίγο χρωματιστό ή ουδέτερο τόνο lip gloss ή balm στα χείλη σας καθώς θα φαίνονται πιο ενυδατωμένα έτσι.

Επιλογή κραγιόν διαφορετικού από τον φυσικό σας τόνο

© yurok.a/ Depositphotos, © DmitryPoch/ Depositphotos

Ένα άλλο κοινό λάθος όταν φτιάχνετε τα χείλη σας είναι η επιλογή ενός χρώματος που είναι αντίθετο με τον τόνο του δέρματός σας. Για παράδειγμα, η επιλογή καφέ απόχρωσης όταν έχετε ανοιχτή επιδερμίδα θα έχει ένα αφύσικο αποτέλεσμα, ειδικά εάν αισθάνεστε κουρασμένες. Έχετε πάντα υπόψη το χρώμα του δέρματος και των ματιών σας, καθώς και το πάχος των χειλιών σας.

Δείτε επίσης Αυτά τα 10 λάθη στο μακιγιάζ που κάνει κάθε γυναίκα και την κάνουν να μοιάζει μεγαλύτερη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

8 Ασκήσεις που Καίνε Περισσότερο Λίπος από το Τρέξιμο

8 Ασκήσεις που Καίνε Περισσότερο Λίπος από το Τρέξιμο

τροφές,υγιεινή κατανάλωση,διατροφικά οφέλη,υγιεινή διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία

Πως να Φάτε Υγιεινά 14 Τροφές