in , , ,

Τι θα Συμβεί εάν Κάνετε Ντους Χωρίς Σαπούνι

Τι θα Συμβεί εάν Κάνετε Ντους Χωρίς Σαπούνι
Τι θα Συμβεί εάν Κάνετε Ντους Χωρίς Σαπούνι

Έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε ότι η καλή περιποίηση της επιδερμίδας σημαίνει καθαρό δέρμα. Ωστόσο, το να ξεπλένετε το σώμα σας από το κεφάλι έως τα δάχτυλα με σαπούνι μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό για την υγεία και την εμφάνισή σας. Ενώ το σαπούνι σίγουρα μυρίζει όμορφα, απέχει πολύ από το να είναι ευεργετικό για το δέρμα σας. Τι θα Συμβεί στο Δέρμα σας εάν Κόψετε τον Καφέ

Το δέρμα σας θα είναι πιο υγιές.

© Bright Side / YouTube

Το μπάνιο με νερό μόνο θα εξισορροπήσει το προστατευτικό στρώμα του δέρματός σας. Ενώ το σαπούνι απομακρύνει αποτελεσματικά τη βρωμιά, καθαρίζει επίσης τα φυσικά έλαια που εκκρίνονται από το δέρμα. Η τακτική χρήση σαπουνιού μπορεί επίσης να διαταράξει την ισορροπία pH του δέρματός, αφήνοντας το ξηρό και ερεθισμένο.

Δεν θα έχετε σωματικές οσμές.

© Shutterstock.com

Ενώ το ντους με σαπούνι θα σας κάνει να μυρίζετε όμορφα βραχυπρόθεσμα, ουσιαστικά κάνει το δέρμα πιο ευάλωτο σε βακτήρια. Τα σκληρά συστατικά στο σαπούνι διαταράσσουν την ισορροπία μεταξύ της λιπαρότητας του δέρματος και των βακτηρίων που ζουν στο δέρμα, με συνέπεια το δέρμα να παράγει ακόμη περισσότερο λάδι και βακτήρια. Τα αντιβακτηριακά σαπούνια είναι ιδιαίτερα επιβλαβή καθώς σκοτώνουν τα ευεργετικά μικρόβια μαζί με τα κακά.

Θα διατηρήσει τα ευαίσθητα σημεία σας υγιή.

© Shutterstock.com

Το τακτικό μπάνιο με σαπούνι μπορεί να ξηράνει τα ευαίσθητα σημεία προκαλώντας προβλήματα υγείας. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό για να τα πλένετε και να απομακρύνετε τις οσμές.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Χρησιμοποιείτε Υπερβολικά 8 Φυσικά Συστατικά Ομορφιάς

Το δέρμα μπορεί να παραμείνει χωρίς ρυτίδες για περισσότερο.

© Shutterstock.com

Πολλά συστατικά που βρίσκονται στο σαπούνι μπορούν να βλάψουν την οξύτητα του δέρματος, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να επιδεινώσει πολλές δερματικές παθήσεις, όπως η ακμή και η δερματίτιδα. Το μπάνιο με σαπούνι ξηραίνει το δέρμα προκαλώντας ρυτίδες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης ανεπάρκειας βιταμίνης D.

© adamkontor / Pixabay, © Shutterstock.com

Εκτός από τη συμβολή στην πρόωρη γήρανση του δέρματος, τα σαπούνια μπορούν επίσης να επηρεάσουν την απορρόφηση της βιταμίνης D. Το δέρμα μετατρέπει την ενέργεια του ήλιου σε βιταμίνη D και ορισμένοι ειδικοί προτείνουν να κάνετε ντους λιγότερο συχνά, καθώς μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του δέρματος και να ξεπλύνει μερική από τη βιταμίνη D. Ωστόσο, πολλοί στην ιατρική κοινότητα πιστεύουν ότι η βιταμίνη D παραμένει στο δέρμα ακόμα και μετά από ντους.

Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για σαπούνι

© Shutterstock.com, © shabbysgd / Pixabay

Λάδια καθαρισμού σώματος. Τα καθαριστικά με βάση το λάδι είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση στα σαπούνια. Αφαιρούν τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το δέρμα χωρίς να διαταράσσουν το φράγμα λιπαρότητάς του.
Στεγνό βούρτσισμα. Η χρήση στέγνης βούρτσας απολεπίζει το δέρμα και επιταχύνει τη διαδικασία ανανέωσής του, καθιστώντας το νέο και φρέσκο.
Φυσικά απολεπιστικά. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μείγμα χρησιμοποιώντας συστατικά από το ντουλάπι σας. Για παράδειγμα, ένας συνδυασμός βρώμης, μελιού και ζάχαρης θα απολεπίσει και θα καθαρίσει το δέρμα χωρίς να το καταστρέψει.

Δείτε επίσης Τι Θα Συμβεί αν Τρίψετε το Πρόσωπό σας με Λεμόνι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

λάθη διακόσμησης παιδικού υπνοδωματίου,συμβουλές διακόσμησης παιδικού υπνοδωματίου,διακόσμηση παιδικού υπνοδωματίου,ιδέες διακόσμησης παιδικού υπνοδωματίου

10 Κοινά Λάθη Διακόσμησης Παιδικού Υπνοδωματίου

Πώς καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω

Πώς καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω;