in , , ,

10 Κοινά Λάθη Διακόσμησης Παιδικού Υπνοδωματίου

λάθη διακόσμησης παιδικού υπνοδωματίου,συμβουλές διακόσμησης παιδικού υπνοδωματίου,διακόσμηση παιδικού υπνοδωματίου,ιδέες διακόσμησης παιδικού υπνοδωματίου
10 Κοινά Λάθη Διακόσμησης Παιδικού Υπνοδωματίου

Είτε περιμένετε μωρό, είτε μετακομίζετε είτε απλά θέλετε να διακοσμήσετε ξανά, τα παιδικά δωμάτια είναι συνήθως χώροι για τους οποίους οι γονείς σπαζοκεφαλιάζουν. Υπάρχουν όμως αρκετοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, έτσι ώστε αυτό το δωμάτιο να μην είναι μόνο όμορφο αλλά ιδανικό για τα παιδιά και πρακτικό για εσάς. Συνήθως, 10 είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς όταν σχεδιάζουν και διακοσμούν το παιδικό δωμάτιο. 8 Συχνά Λάθη Διακόσμησης σε Μικρά Σπίτια

Θεωρούν μια μετατρέψιμη κούνια ως την καλύτερη επιλογή

© Pixabay.com, © Depositphotos.com

Για πολλούς γονείς, το πρώτο και καλύτερο πράγμα που αγοράζουν είναι μια μετατρέψιμη κούνια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κούνια στην αρχή και στη συνέχεια μπορεί να μετατραπεί σε ένα μικρό παιδικό κρεβάτι, αφήνοντας τους γονείς να πιστεύουν ότι μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι τις περισσότερες φορές, αυτή η επιλογή είναι στην πραγματικότητα πιο ακριβή και καταλαμβάνει περισσότερο χώρο. Επιπλέον, τα μικρά παιδιά θα χρειαστούν ένα νέο κρεβάτι αφού μεγαλώνουν τόσο γρήγορα.

Μια καλή εναλλακτική λύση για αυτό το πρόβλημα είναι η εναλλαγή από κούνια σε κανονικό κρεβάτι με αφαιρούμενα κάγκελα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μονά κρεβάτια, τα οποία θα δώσουν στα παιδιά σας περισσότερη ελευθερία, ειδικά όταν αρχίζουν να κυκλοφορούν μόνα τους. Φυσικά, πρέπει να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να μην πέσουν.

Γεμίζει το δωμάτιο με έπιπλα και πράγματα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα παιδιά συχνά έχουν πολλά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου του κρεβατιού, της συρταριέρας, της ντουλάπας, του κουτιού παιχνιδιών και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα γραφείο, καρέκλες και τραπέζια. Αλλά συχνά ξεχνάμε ότι στην πραγματικότητα έχουν μόνο ένα μικρό δωμάτιο και στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν έχουν αρκετό χώρο για να παίξουν ελεύθερα.

Μη προτεραιότητα στην ασφάλεια

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Στο παιδικό δωμάτιο, θα πρέπει να σκεφτείτε ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες για να βεβαιωθείτε ότι είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερο. Να θυμάστε ότι τα παιδιά βρίσκουν πάντα έναν τρόπο να «κάνουν κακή χρήση» των πραγμάτων, που μπορεί μερικές φορές να γίνει επικίνδυνο.

Τα χαλαρά κορδόνια και οι κουρτίνες, για παράδειγμα, μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο εάν κάποιος, συμπεριλαμβανομένου και εσάς, μπερδευτεί ή εάν τα παιδιά σας τα τραβήξουν. Έπιπλα και χαλιά χωρίς αντιολισθητικό κράτημα μπορεί να προκαλέσουν πτώσεις και τραυματισμούς . Επίσης, οι κλειδαριές παραθύρων και πορτών πρέπει να είναι προστατευμένες ώστε τα παιδιά να μην τραυματιστούν ή κλειδωθούν τυχαία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μια μόνο πηγή φωτός

© Depositphotos.com

Ο φωτισμός είναι το κλειδί κατά τη διαρρύθμιση οποιουδήποτε χώρου στο σπίτι και το παιδικό δωμάτιο δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Σκεφτείτε ότι τα φώτα μπορούν να αποτελέσουν μέρος της διακόσμησης. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ότι, πολλές φορές, θα χρειαστεί ένα νυχτερινό φως ή οποιαδήποτε μικρό φωτιστικό ειδικά αν τα παιδιά σας φοβούνται το σκοτάδι. Θα χρειαστούν επίσης καλό φωτισμό για το παιχνίδι ή τη μελέτης τους.

Επιλογή μοκέτας μόνο και μόνο επειδή είναι όμορφη

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Σήμερα, υπάρχουν άπειροι τύποι, χρώματα, σχήματα και υλικά μοκετών που τις καθιστούν ένα ευπροσάρμοστο και ιδανικό στοιχείο για κάθε δωμάτιο. Αλλά θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη το μέγεθος του υπνοδωματίου. Σκεφτείτε επίσης ότι, σε πολλές περιπτώσεις, μια μοκέτα μπορεί να έχει πρακτικότητα εκτός από διακοσμητική. Επιπλέον, επιλέξτε μοκέτα που είναι εύκολο να καθαριστεί ή να πλυθεί.

Δείτε ακόμη Αυτά Είναι τα Χειρότερα Λάθη Διακόσμησης που Μπορείτε να Κάνετε, Σύμφωνα με τους Επαγγελματίες

Απροστάτευτοι τοίχοι

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Κατά τη διακόσμηση ενός δωματίου, οι τοίχοι πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικοί σε ό, τι ένα παιδί πιστεύει ότι είναι καλή ιδέα για να διακοσμήσει το δωμάτιό του. Χρώματα βινυλίου ή πλενόμενη ταπετσαρία είναι ιδανικές επιλογές, έτσι ώστε κάθε πειραματισμός που πραγματοποιείται από τα μικρά παιδιά να μπορεί να καθαριστεί εύκολα.

Διακόσμηση με χρώματα ή με ένα συγκεκριμένο θέμα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, το γούστο τους αλλάζει εξίσου γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν επιλέγετε ένα χρώμα ή ταπετσαρία για ένα δωμάτιο, δεν πρέπει να παρασυρθείτε. Το ίδιο ισχύει αν σκεφτόσασταν να διακοσμήσετε ολόκληρο το δωμάτιο με ένα συγκεκριμένο θέμα ή ένα πολύ έντονο χρώμα.

Το κλειδί είναι να διατηρήσετε τους τοίχους σε ουδέτερους τόνους και να δώσετε έμφαση στο χρώμα με στοιχεία όπως μαξιλάρια, κλινοσκεπάσματα ή εικόνες που μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν σύμφωνα με την ανάπτυξη και το γούστο του παιδιού.

Έλλειψη χώρου αποθήκευσης

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εκτός από τα ρούχα τους, τα παιδιά έχουν πολλά άλλα πράγματα να αποθηκεύσουν όπως βιβλία και παιχνίδια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να έχουν ντουλάπες, συρταριέρες, καλάθια ή ράφια, ώστε όλα να έχουν τη δική τους θέση. Με αυτόν τον τρόπο, το παιδί, από μικρή ηλικία, μπορεί να αναπτύξει αίσθημα οργάνωσης.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα βρέφη αλλάζουν ρούχα πολύ γρήγορα γιατί συνεχίζουν να μεγαλώνουν και αν στην αρχή φαινόταν ότι είχαν άφθονο χώρο στην ντουλάπα, αυτό σύντομα θα αλλάξει. Εξαιτίας αυτού, η ντουλάπα τους πρέπει να μπορεί να προσαρμοστεί και σε αυτές τις αλλαγές.

Κρατώντας τα πράγματα μακριά από τα χέρια τους

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Για ένα παιδί είναι σημαντικό το δωμάτιό του να είναι σχεδιασμένο για να είναι άνετο, όχι μόνο για εσάς, αλλά ειδικά για εκείνον. Το παιδί πρέπει να μπορεί να κινείται εύκολα. Σύμφωνα με τη μεθοδολογία Montessori, η οποία ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την ανεξαρτησία των παιδιών, είναι ιδανικό τα παιχνίδια και τα βιβλία τους να είναι πάντα στη διάθεσή τους, δηλαδή μέχρι την ηλικία των 6 ετών περίπου, κοντά στο επίπεδο του δαπέδου, ώστε να μπορούν να τα φτάσουν εύκολα.

Δεν αφήνουν χώρο για τη δημιουργικότητα και το προσωπικό γούστο των παιδιών

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ως γονείς, είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι για τη διακόσμηση και την επίπλωση του παιδικού δωματίου, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτός ο χώρος είναι δικός τους και μόνο για αυτούς. Επομένως, οι ανάγκες και τα γούστα τους πρέπει να είναι προτεραιότητα αντί για τη δική μας.

Το να αφήσετε χώρο για παιχνίδι και μαγεία μπορεί να γίνει εύκολα προσθέτοντας μερικά διασκεδαστικά αντικείμενα όπως μια σκηνή ή κρεμαστά αστέρια, ή έχοντας ένα μαυροπίνακα για τα παιδιά να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ώστε να αισθάνονται πάντα άνετα στο δωμάτιό τους. Στο τέλος, μπορεί να περνούν πολύ χρόνο εκεί, οπότε πρέπει να είναι ένα μέρος όπου μπορούν να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους.

Δείτε επίσης Κοινά ΛΑΘΗ στη ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ που Πρέπει να Αποφύγετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

επιβράδυνση της γήρανσης,συμβουλές για επιβράδυνση της γήρανσης,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

12 Συμβουλές από Νευροβιολόγους για Επιβράδυνση της Γήρανσης

Τι θα Συμβεί εάν Κάνετε Ντους Χωρίς Σαπούνι

Τι θα Συμβεί εάν Κάνετε Ντους Χωρίς Σαπούνι