in , , , , ,

8 Συχνά Λάθη Διακόσμησης σε Μικρά Σπίτια

8 Συχνά Λάθη Διακόσμησης σε Μικρά Σπίτια
8 Συχνά Λάθη Διακόσμησης σε Μικρά Σπίτια

Όσο μικρότερο είναι ένα σπίτι, τόσο πιο δύσκολο είναι να διακοσμηθεί. Οποιαδήποτε φαινομενικά ακίνδυνη απόφαση (όπως η τοποθέτηση τραπεζιού καφέ μπροστά από τον καναπέ) μπορεί είτε να κάνει το χώρο οπτικά μεγαλύτερο είτε να φαίνεται ακόμη μικρότερος. Μικρό σπίτι; 10 Ιδέες, κόλπα και συμβουλές διακόσμησης για να δείχνει μεγαλύτερο!

Μικρά χαλιά

© Zhyk1988 / depositphotos, © Zhyk1988 / depositphotos

Τα μικρά χαλιά κάνουν το χώρο να φαίνεται μικρότερος και τα μεγάλα το αντίστροφο. Για παράδειγμα, εάν μόνο ένα τραπεζάκι του καφέ μπορεί να χωρέσει στο χαλί, είναι πολύ μικρό. Και αν μπορείτε να βάλετε ένα τραπέζι, μια πλευρά του καναπέ και τα μπροστινά πόδια μιας πολυθρόνας σε αυτό, είναι αρκετά μεγάλο.

Επίσης, τα χαλιά μπορούν να χωρίσουν το δωμάτιο σε ζώνες. Για παράδειγμα, εάν δεν θέλετε να τοποθετήσετε παραβάν ή ψηλές ντουλάπες στη μέση του δωματίου για να διαχωρίσετε τον χώρο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί αντ’ αυτοί.

Δεν υπάρχει αρκετό φως

© Zhyk1988 / depositphotos, © depositphotos

Μια ή ακόμα και δυο πηγές φωτισμού δεν επαρκούν για ένα μικρό σπίτι. Για να φαίνεται μεγαλύτερο, πρέπει να φωτίζετε κάθε σκοτεινή γωνία.

Κάτι άλλο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το φως πρέπει να τοποθετείται με γνώμονα τις ανάγκες σας. Εάν πρόκειται να ράβετε στη μια γωνία, να ζωγραφίζετε στην άλλη και να διαβάζετε στη μέση, χρειάζεστε τουλάχιστον 3 πηγές φωτός. Επίσης δεν είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε φωτιστικά δαπέδου σε μικρά σπίτια καθώς καταλαμβάνουν πολύ πολύτιμο χώρο.

Οριζόντιες γραμμές

© Zhyk1988 / depositphotos

Όσο μικρότερο είναι το σπίτι, τόσο πιο κάθετες γραμμές πρέπει να υπάρχουν. Μπορεί να υπάρχουν μερικά οριζόντια έπιπλα όπως ένας καναπές ή ένα κρεβάτι, αλλά όχι περισσότερα. Τα υπόλοιπα πρέπει να είναι κάθετα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Έτσι, αντί για κοντές κουρτίνες, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μακριές που φτάνουν στο πάτωμα. Το χρώμα παίζει ρόλο: οι διακοσμητές προτείνουν τη χρήση χρωμάτων που ταιριάζουν με τους τοίχους. Το θέμα είναι οι κουρτίνες και οι τοίχοι να μοιάζουν ενιαίοι.

© Zhyk1988 / depositphotos, © depositphotos

Το ίδιο ισχύει και για τα φυτά: αγοράστε ψηλότερες και μεγαλύτερες γλάστρες.

Έπιπλα από «βαριά» υλικά

© Zhyk1988 / depositphotos, © depositphotos

Τα έπιπλα από γυαλί και άλλα διαφανή υλικά θα κάνουν το χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ανακλαστικές επιφάνειες που θα μοιάζει σαν να υπάρχουν πολλοί καθρέφτες στο σπίτι.

Το ίδιο ισχύει και για τα ανοιχτά ράφια, αλλά μόνο εάν υπάρχει κενό μεταξύ των πραγμάτων στο ράφι. Διαφορετικά, θα φαίνονται ακατάστατα.

Επίσης, αγοράστε αντικείμενα σε πιο ανοιχτά χρώματα και όχι σε σκούρα.

Δείτε ακόμη 12 Κόλπα Διακόσμησης για Μικρούς Χώρους και Σπίτια

Τοίχοι και οροφή στο ίδιο χρώμα

© Zhyk1988 / depositphotos, © Zhyk1988 / depositphotos

Πειραματιστείτε με χρώματα και σχέδια. Μια εξαιρετική λύση για ένα μικρότερο σπίτι είναι οι κάθετες γραμμές που κάνουν τους τοίχους να φαίνονται ψηλότεροι. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα εάν βάψετε την οροφή με χρώμα που είναι λίγο ανοιχτότερο από τον τοίχο. Επίσης, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι σκούρο, θα πρέπει να είναι πιο κοντά στο πάτωμα.

Έπιπλα χωρίς πόδια

© depositphotos, © depositphotos

Τα έπιπλα με ψηλότερα πόδια μοιάζουν σαν να επιπλέουν επειδή μπορείτε να δείτε το δάπεδο από κάτω. Δίνει την εντύπωση ότι το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.

Μικροί καθρέφτες

© depositphotos, © Zhyk1988 / depositphotos

Εάν το χολ σας είναι στενό, μπορείτε να κρεμάσετε ένα μεγάλο καθρέφτη σε έναν από τους τοίχους και θα φαίνεται πολύ μεγαλύτερο.

Όταν επιλέγετε έναν καθρέφτη για το καθιστικό, θυμηθείτε έναν απλό κανόνα: κρεμάστε τον καθρέφτη μπροστά από το παράθυρο. Θα αντανακλά περισσότερο φως.

Μην φοβάστε τους μεγάλους καθρέφτες. Θα φαίνεται σαν να υπάρχει άλλο δωμάτιο πίσω τους.

Η τηλεόραση βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών ή χαμηλότερα

© Zhyk1988 / depositphotos, © Zhyk1988 / depositphotos

Στα μικρά σπίτια, είναι καλύτερα να τοποθετείτε τηλεοράσεις πάνω από το επίπεδο των ματιών. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να την κρεμάσετε στον τοίχο. Για να παρακολουθήσετε κάτι, θα πρέπει να σηκώσετε το κεφάλι σας, έτσι οι τοίχοι θα φαίνονται ψηλότεροι από ό, τι είναι πραγματικά. Εκτός αυτού, θα δημιουργήσετε χώρο κάτω από την τηλεόραση για να τοποθετήσετε κάτι άλλο εκεί.

Δείτε επίσης Πώς να Αξιοποιήσετε στο Έπακρο το Μικρό Χώρο Σύμφωνα με τους Διακοσμητές και να απογειώσετε το σπίτι σας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι θα Συμβεί έαν Τρώτε ένα Αγγούρι Καθημερινά

Τι θα Συμβεί έαν Τρώτε ένα Αγγούρι Καθημερινά

Γιατί να Μην Αφήνετε ένα Ποτήρι Νερό Δίπλα στο Κρεβάτι σας

Γιατί να Μην Αφήνετε ένα Ποτήρι Νερό Δίπλα στο Κρεβάτι σας