in , ,

Τι θα Συμβεί έαν Τρώτε ένα Αγγούρι Καθημερινά

Τι θα Συμβεί έαν Τρώτε ένα Αγγούρι Καθημερινά
Τι θα Συμβεί έαν Τρώτε ένα Αγγούρι Καθημερινά

Από τα αρχαία χρόνια, τα αγγούρια έχουν χρησιμοποιηθεί στην Ινδία τόσο στη μαγειρική όσο και στην παραδοσιακή ιατρική. Αυτό συμβαίνει επειδή, σε μια ζεστή χώρα όπως η Ινδία, τα αγγούρια παρέχουν την απαραίτητη ενυδάτωση και δροσιά στο σώμα. Και αυτό δεν είναι το μόνο όφελος που παρέχει αυτό το φρούτο (ναι, είναι φρούτο, όχι λαχανικό). Δείτε μερικά από τα οφέλη από την κατανάλωση αγγουριών και γιατί πρέπει σίγουρα να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Καφέ με το που Ξυπνάτε

Θα είστε καλύτερα προστατευμένοι από νευρολογικές ασθένειες.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η φιστετίνη που υπάρχει στα αγγούρια έχει αναγνωριστεί για το ρόλο της στην καλύτερη υγεία του εγκεφάλου. Τα αγγούρια περιέχουν επίσης φωσφόρο και η έλλειψη του σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο διανοητικών ασθενειών. Έτσι, η κατανάλωση αγγουριών σίγουρα θα κρατήσει τον εγκεφάλου σας υγιή και σε εγρήγορση!

Μπορείτε να χάσετε γρήγορα βάρος.

© depositphotos.com

Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό στα αγγούρια βοηθά να χορτάσετε γρήγορα, ελέγχοντας έτσι την υπερκατανάλωση τροφής που μπορεί να σας βοηθήσει στις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Το αγγούρι δεν έχει λιπαρά και είναι φρούτο με χαμηλές θερμίδες.

Ο κίνδυνος καρκίνου θα μειωθεί.

© depositphotos.com

Η φιστετίνη, εκτός από τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αυτού του φλαβονοειδούς, έχει επίσης συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου για συγκεκριμένους τύπους καρκίνου.

Βελτίωση της πέψης.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Τα αγγούρια περιέχουν φυτικές ίνες και μια καλή ποσότητα νερού που βοηθούν στην πέψη. Οι βιταμίνες στα αγγούρια βοηθούν επίσης στη βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Το να τρώτε ένα αγγούρι καθημερινά μπορεί να λύσει ζητήματα που σχετίζονται με τις κινήσεις του εντέρου.

Περισσότερη ενυδάτωση.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Περίπου το 95% του αγγουριού είναι νερό, οπότε το να τρώτε καθημερινά βελτιώνει το συνολικό επίπεδο ενυδάτωσης στο σώμα σας, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει θετικά την υγεία σας. Εάν ξεχνάτε να πίνετε νερό τακτικά, τότε η κατανάλωση 1 αγγουριού την ημέρα μπορεί να είναι ένα υπέροχο ενυδατικό για εσάς.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πιο απαλό και λαμπερό δέρμα.

© depositphotos.com

Τα αγγούρια διατηρούν το σώμα ενυδατωμένο που είναι ευεργετικό για το δέρμα. Επιπλέον, περιέχουν βιταμίνες Β όπως η νιασίνη και η ριβοφλαβίνη μαζί με τη βιταμίνη C και τον ψευδάργυρο που είναι βασικά για τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Τα αγγούρια περιέχουν επίσης καφεϊκό οξύ που καταπολεμά τον ερεθισμό και τη φλεγμονή του δέρματος. Τα θρεπτικά συστατικά στα αγγούρια βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης του δέρματος.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Υδατάνθρακες

Η ποιότητα των μαλλιών θα βελτιωθεί και θα έχετε λιγότερη τριχόπτωση.

© depositphotos.com

Οι βιταμίνες Β που υπάρχουν στα αγγούρια είναι εξαιρετικά ευεργετικές για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών. Η βιοτίνη, η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη και οι βιταμίνες B5, B6 και C έχουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών. Αποτρέπουν επίσης την πρόωρη τριχόπτωση και το γκριζάρισμα.

Βελτίωση καρδιαγγειακής υγείας.

© depositphotos.com

Τα αγγούρια περιέχουν κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνη Κ. Αυτά τα 3 θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικά για την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Η βιταμίνη Κ λειτουργεί ως ζωτικός παράγοντας στην πήξη του αίματος και στη ρύθμιση των επιπέδων ασβεστίου στο αίμα. Τα χαμηλότερα επίπεδα μαγνησίου και καλίου έχουν συνδεθεί με υψηλότερη αρτηριακή πίεση. Μια τακτική κατανάλωση αγγουριού έχει βρεθεί ότι μειώνει επίσης τα επίπεδα κακής χοληστερόλης.

Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα θα ρυθμίζονται καλύτερα.

© depositphotos.com

Τα αγγούρια περιέχουν ένα ευρύ φάσμα φαινολικών ενώσεων, φλαβονοειδών και τριτερπενίων. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αυξημένη πρόσληψη αγγουριού είναι πολλά υποσχόμενη για τον έλεγχο των υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Πιο δυνατά οστά.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Τα αγγούρια περιέχουν βιταμίνη Κ και ασβέστιο, και τα δύο είναι απαραίτητα για δυνατότερα οστά. Η βιταμίνη Κ μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων των οστών και παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση του ασβεστίου στα οστά.

Απομάκρυνση τοξινών.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Πιστεύεται ότι τα αγγούρια έχουν φυσικές ιδιότητες αποτοξίνωσης και η τακτική κατανάλωση αυτού του φρούτου μπορεί να απομακρύνει ακαθαρσίες και τοξίνες από το ήπαρ και το έντερο, προωθώντας την καλύτερη υγεία.

Βελτίωση στοματικής υγείας.

© depositphotos.com

Τα αγγούρια περιέχουν μολυβδαίνιο και φθόριο, ένας συνδυασμός που έχει βρεθεί ότι καταπολεμά την τερηδόνα. Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο των αγγουριών είναι επίσης χρήσιμη για δυνατότερα δόντια.

Καλύτερη ισορροπία ορμονών.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Ο φωσφόρος είναι βασικό θρεπτικό συστατικό για την ορμονική ισορροπία στο σώμα. Αλληλοεπιδρά με τους ενδοκρινείς αδένες και βοηθά στη δημιουργία και απελευθέρωση ορμονών. Τα αγγούρια περιέχουν περίπου 4% του φωσφόρου της ενδεδειγμένης ημερήσια πρόσληψη για ενήλικες.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί Εάν Σταματήσετε να Τρώτε Γαλακτοκομικά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ποιες Είναι οι Τάσεις Μανικιούρ για την Άνοιξη του 2021

Ποιες Είναι οι Τάσεις Μανικιούρ για την Άνοιξη του 2021

8 Συχνά Λάθη Διακόσμησης σε Μικρά Σπίτια

8 Συχνά Λάθη Διακόσμησης σε Μικρά Σπίτια