in , ,

12 Συμβουλές από Νευροβιολόγους για Επιβράδυνση της Γήρανσης

επιβράδυνση της γήρανσης,συμβουλές για επιβράδυνση της γήρανσης,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
12 Συμβουλές από Νευροβιολόγους για Επιβράδυνση της Γήρανσης

Ο καθένας θέλει να παραμείνει νέος για όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά τι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε αν ο χρόνος δεν μπορεί να αντιστραφεί; Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η διαδικασία γήρανσης μπορεί να επιβραδυνθεί ακολουθώντας κάποιους μυστικούς κανόνες, όπως για παράδειγμα η κατανάλωση μανιταριών. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διατροφή και άλλες επιστημονικά υποστηριζόμενες μεθόδους για την παράταση της νεότητας παρακάτω. 5 τροφές που επιβραδύνουν τη γήρανση

Μειώστε τις μερίδες φαγητού.

© depositphotos, © depositphotos

Η μείωση της ποσότητας τροφής που καταναλώνετε βοηθά στην επιβράδυνση της γήρανσης του σώματος. Οδηγεί σε αλλαγές στους βιοχημικούς μηχανισμούς που επηρεάζουν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων στο σώμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό το σώμα να λαμβάνει πλήρως όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, το να τρώτε λιγότερο μειώνει τη συχνότητα των ασθενειών και δίνει περισσότερη ενέργεια.

Εντάξτε λευκά μανιτάρια στη διατροφή σας.

© depositphotos, © depositphotos

Οι Αμερικανοί επιστήμονες λένε ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά λευκά μανιτάρια αισθάνονται πολύ νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία. Αυτό οφείλεται στα ειδικά στοιχεία που περιέχουν, που ονομάζονται εργοθειονίνη και γλουταθειόνη που εξουδετερώνουν τα κατεστραμμένα κύτταρα. Επιπλέον, εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων, καθώς και το Αλτσχάιμερ.

Μειώστε τον αριθμό των γλυκών που τρώτε.

© depositphotos, © depositphotos

Όχι μόνο η μείωση της ποσότητας των γλυκών που τρώτε βοηθάει να παραμείνετε σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά επίσης παρατείνει τη συνολική νεότητα του σώματος.

Όταν μας λείπουν υδατάνθρακες, το σώμα αρχίζει να παράγει μια χημική ουσία που προστατεύει τα κύτταρα των ιστών από βλάβες. Επιπλέον, συνιστάται η αύξηση του αριθμού των χρήσιμων λιπαρών στη διατροφή. Περιέχονται σε προϊόντα όπως ψάρια, κρέας και φυτικά έλαια. Θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και νόσου Αλτσχάιμερ.

Κάντε ασκήσεις συντονισμού.

brightside

Μια τέτοια άσκηση μπορεί να αυξήσει τις λειτουργικές ικανότητες του εγκεφάλου. Προσπαθήστε να κάνετε την ακόλουθη:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

  • Πάρτε ένα λεμόνι και μια καρέκλα.
  • Ξαπλώστε ανάσκελα και βάλτε την καρέκλα πίσω από το κεφάλι σας. Κρατήστε το λεμόνι ανάμεσα στα πόδια σας.
  • Σηκώστε τα πόδια σας προς τα πάνω ώστε να βάλετε το λεμόνι στην καρέκλα.
  • Βάλτε τα πόδια σας κάτω, στη συνέχεια σηκώστε τα και πάρτε το λεμόνι από την καρέκλα και επιστρέψτε το κάτω.

Οι νέοι με καλή φυσική κατάσταση μπορούν να βάλουν το λεμόνι στο πάτωμα πίσω από το κεφάλι τους χωρίς καρέκλα.

Κάντε ποδήλατο.

© depositphotos, © depositphotos

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι οι τακτικές βόλτες με ποδήλατο επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Οι λάτρεις αυτού του αθλήματος δεν λαμβάνουν αυξημένο επίπεδο λίπους και χοληστερόλης στο αίμα τους, ενώ το σώμα των ανδρών διατηρεί υψηλό επίπεδο τεστοστερόνης. Επιπλέον, οι ποδηλάτες δεν χάνουν τη δύναμη και τους μυς τους. Η διαδικασία γήρανσης στο σώμα τους συμβαίνει χωρίς τα συνηθισμένα προβλήματα που έχουν τα άτομα που στερούνται σωματικής δραστηριότητας.

Αποκτήστε νέους φίλους.

© Perfetti sconosciuti/mediaset

Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε φίλους, δώστε προτεραιότητα στο να κάνετε μερικούς το συντομότερο δυνατό. Μια μακροχρόνια φιλία επηρεάζει θετικά τις ειδικές περιοχές των χρωμοσωμάτων που είναι υπεύθυνες για τη διαδικασία γήρανσης. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η φιλία και οι φιλικές σχέσεις με τους ανθρώπους μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ταχύτητας με την οποία ο εγκέφαλος γερνά. Επομένως, όσο περισσότερους φίλους έχετε και όσο πιο οικίες είναι οι σχέσεις σας, τόσο το καλύτερο.

Δείτε ακόμη Ρυτίδες και σακούλες στα μάτια: 10 φυσικές θεραπείες για να μειώσετε τα σημάδια της γήρανσης

Ξεκινήστε να χορεύετε.

© depositphotos, © depositphotos

Τα σωματικά ενεργά άτομα μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης του εγκεφάλου τους. Παραδόξως, η επίδραση του χορού προσφέρει απίστευτα αισθητές βελτιώσεις στον εγκέφαλο που έχουν θετική επίδραση στο σώμα. Επιπλέον, οι χοροί με διαφορετικούς τύπους χορογραφίας είναι ακόμη πιο χρήσιμοι, όπως αυτοί των διαφορετικών μουσικών ειδών, νέων τύπων κινήσεων, ρυθμών και ταχύτητας. Όλα αυτά βελτιώνουν τη μνήμη και τις ικανότητες μάθησης.

Μάθετε να ελέγχετε το άγχος.

© Still Alice/shrivermedia

Η στάση μας απέναντι σε πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας έχει σημασία ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε ορισμένα εμπόδια. Θα πρέπει να τα αντιλαμβάνεστε όχι ως αδιέξοδο αλλά ως μια κατάσταση από την οποία πρέπει να βρείτε διέξοδο. Αυτή η στάση ενισχύει τη ροή του αίματος στην καρδιά και τον εγκέφαλο και προκαλεί σύντομες εκρήξεις της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία βοηθά στο σχηματισμό αμυντικών αντιδράσεων σε εξωτερικές απειλές και αγχωτικές καταστάσεις. Αυτή η διαδικασία συνδέεται άμεσα με τη διατήρηση της νεότητας.

Βγείτε έξω.

© The Other Woman/foxmovies

Υιοθετήστε έναν ενεργό τρόπο ζωής: κοινωνικοποιηθείτε, επικοινωνήστε, επισκεφθείτε εκθέσεις και συναυλίες. Επίσης, χρησιμοποιήστε την εργασία σας όχι μόνο ως τρόπος να κερδίσετε χρήματα αλλά και ως τρόπος επικοινωνίας με ενδιαφέροντα άτομα. Όλα αυτά δίνουν ευχάριστα συναισθήματα και παρατείνουν τη νιότη.

Μάθετε κάτι νέο.

© English Vinglish/erosintl

Παρά το γεγονός ότι ο εγκέφαλός μας αρχίζει να λειτουργεί λιγότερο ενεργά με την ηλικία, μπορούμε να διατηρήσουμε τις πνευματικές μας ικανότητες και την αφηρημένη σκέψη μας σε υψηλό επίπεδο. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να μαθαίνουμε τακτικά κάτι νέο.

Ένας καλός τρόπος για να έχετε το μυαλό σας καθαρό – ειδικά σε μεγαλύτερη ηλικία – είναι να μάθετε ξένες γλώσσες. Δεν είναι εύκολο, αλλά τα αποτελέσματα θα είναι ορατά αμέσως. Επίσης, τα άτομα που έχουν υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης ζουν περισσότερο επειδή κατά κανόνα, έχουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, πίνουν λιγότερο αλκοόλ και ασκούνται περισσότερο.

Προσπαθήστε να μιλάτε στο κινητό σας όσο το δυνατόν λιγότερο.

© depositphotos, © depositphotos

Η συχνή χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των συσκευών βλάπτει τα κύτταρα του αίματος, επηρεάζει τα ηπατικά ένζυμα, τους ενδοκρινείς αδένες, τους μύες, την καρδιά, τον μυελό των οστών και σπάει την ορμονική ισορροπία. Όταν μιλάτε σε κινητό τηλέφωνο, είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε hands-free.

Επιστήμονες από το Κάιρο λένε ότι οι άνθρωποι που επικοινωνούν πολύ μέσω κινητών τηλεφώνων έχουν τον κίνδυνο προβλημάτων υγείας που αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά είναι επίσης αυτοί που ζουν κοντά σε γραμμές υψηλής τάσης, εγκαταστάσεις και κεραίες κινητών επικοινωνιών. Μια ασφαλής απόσταση από αυτά είναι 25 μετρά, μερικές φορές ακόμη και 1 χιλιόμετρο.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε κλισέ.

© depositphotos, © depositphotos

Προσπαθήστε να βρίσκετε πάντα νέες απαντήσεις σε συνηθισμένες ερωτήσεις όπως “Πώς είσαι;” και “Τι νέο υπάρχει;” Επίσης, προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε ανέκδοτα, ενδιαφέροντα αποσπάσματα, δικά σας αστεία και ενδιαφέρουσες ιστορίες στην επικοινωνία σας.

Όταν μιλάτε δημιουργικά, διεγείρετε τη μνήμη και τα εγκεφαλικά κέντρα ομιλίας, όπως η περιοχή Wernicke και η περιοχή Broca. Αυτό διατηρεί τη λειτουργία του εγκεφάλου σας δυνατή.

Δείτε επίσης 7 κόλπα αντιγήρανσης που πρέπει να ακολουθεί κάθε γυναίκα μετά τα 40 για να δείχνει νεότερη από την ηλικία της

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.6 / 5. Αξιολογήσεις: 9

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

βάψιμο λουλουδιών,τεχνική βαψίματος λουλουδιών,diy κατασκευές

Πώς να Βάψετε Λουλούδια σε Όποιο Χρώμα Θέλετε

λάθη διακόσμησης παιδικού υπνοδωματίου,συμβουλές διακόσμησης παιδικού υπνοδωματίου,διακόσμηση παιδικού υπνοδωματίου,ιδέες διακόσμησης παιδικού υπνοδωματίου

10 Κοινά Λάθη Διακόσμησης Παιδικού Υπνοδωματίου