in , , , , , ,

5 τροφές που επιβραδύνουν τη γήρανση

5 τροφές που επιβραδύνουν τη γήρανση

Η διατροφή μας έχει τεράστιο αντίκτυπο στις φυσικές και διανοητικές λειτουργίες μας και εξηγεί την αύξηση του βάρους, την απώλεια μνήμης, την κακή διάθεση, ακόμα και την επιτάχυνση της γήρανσης. 5 τροφές που επιβραδύνουν τη γήρανση

Δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τη φυσική διαδικασία της γήρανσης, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να την επιβραδύνετε.

Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε επηρεάζουν το ρυθμό με τον οποίο λειτουργεί ο μεταβολισμός σας και ενώ οι πρωτεΐνες το ενισχύουν, οι πολύπλοκοι και εξευγενισμένοι υδατάνθρακες τον επιβραδύνουν. Ένας αργός μεταβολισμός αυξάνει τον κίνδυνο διαφόρων ασθενειών, που συνδέονται με μια εξασθενημένη φλεγμονώδη απόκριση και μια διαδικασία επιτάχυνσης της γήρανσης.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη διατροφή μετά τα 40 για να σταματήσεις το χρόνο

5 τροφές που επιβραδύνουν τη γήρανση

Σύμφωνα με τον Timothy Harlan, MD, επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Tulane:

Τα τρόφιμα χαμηλής ποιότητας, όπως τα τρανς λιπαρά, προκαλούν φλεγμονή και η γήρανση είναι βασικά μια χρόνια φλεγμονώδης κατάσταση. Είναι δυνατόν να φαίνεστε πιο γερασμένοι επειδή δεν προσέχετε τι τρώτε; Απολύτως.”

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Επιπλέον, ο Dr.Axe εξηγεί:

«Η φλεγμονή είναι η φυσική ανοσολογική απάντηση του σώματος σε οτιδήποτε αναγνωρίζει ως απειλή και η αντίδραση του έχει σκοπό να προστατεύσει την υγεία σας. Χωρίς κάποιο βαθμό φλεγμονής, η υγεία σας θα κινδυνεύει από την εισβολή βακτηριδίων, μυκήτων και ιών. Μερικά τρόφιμα, όπως εξευγενισμένοι υδατάνθρακες, ζαχαρούχα τρόφιμα και κόκκινο κρέας, μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στο σώμα σας, οπότε η εξάλειψή τους ή η μείωση τους στη διατροφή σας μπορεί να σας κρατήσει υγιέστερους και να μειώσει τα σημάδια γήρανσης.

” Η επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης και η καθυστέρηση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη γήρανση μπορεί να είναι δυνατές με την παρεμπόδιση των οδών που οδηγούν σε φλεγμονή. ”

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποφύγετε τα εξής:

  •     Τηγανητά τρόφιμα
  •     Επεξεργασμένα κρέατα, τα οποία είναι άφθονα σε κορεσμένα λιπαρά και νιτρικά που επιταχύνουν τη φλεγμονή και τη γήρανση
  •     Πάρα πολύ αλκοόλ
  •     Λιπαρά κρέατα, τα οποία είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά
  •     Ντόνατς και αρτοσκευάσματα, καθώς είναι γεμάτα λίπος και ζάχαρη

Επιπλέον, “οι προσπάθειες για την καταπολέμηση ή τη μείωση των επιπτώσεων της γήρανσης έχουν χρονολογηθεί από την ίδια την ανθρωπότητα. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να φαίνονται και να νιώθουν νέοι, οδηγώντας τους εμπειρογνώμονες να επενδύσουν πολλές ώρες και χιλιάδες δολάρια για να βρουν συνταγές κατά της γήρανσης.

Δείτε επίσης: Η διατροφή του Πυθαγόρα και του Ιπποκράτη που εξαφανίζει το 95% των ασθενειών!

Ενώ δεν υπάρχει μια ειδική φόρμουλα που να σβήνει μαγικά τις ρυτίδες, ενσωματώνοντας ορισμένα τρόφιμα κατά της γήρανσης στη διατροφή σας είναι ο καλύτερος τρόπος να σας βοηθήσει με τα πρώιμα σημάδια της γήρανσης.

Αυτά τα νόστιμα και θρεπτικά τρόφιμα θα βοηθήσουν στην επιβράδυνση της γήρανσης σε κάθε μέρος του σώματός σας – από το δέρμα σας μέχρι τον εγκέφαλο, την καρδιά και τις αρθρώσεις σας. Λοιπόν, οι κορυφαίες τροφές κατά της γήρανσης είναι επίσης μερικές από τις πιο σημαντικές τροφές με υψηλή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Τώρα, εδώ είναι τα πέντε τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν και που θα επιβραδύνουν τη γήρανση:

Καρότα

Είναι πλούσια σε β-καροτένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα του σώματος και το DNA από τη γήρανση. Περιέχουν επίσης τη θρεπτική ουσία falcarinol, η οποία έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη, πρέπει να τα καταναλώσετε ωμά.

Σολομός

Ο σολομός είναι μια πλούσια πηγή υγιεινών λιπαρών οξέων, η οποία αποτρέπει τη συσχετισμένη με την ηλικία γνωστική παρακμή, καθώς και το κάλιο, που αποτρέπει την ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων. Η υψηλή περιεκτικότητα σεληνίου ρυθμίζει τις ορμόνες, βελτιώνει την υγεία του θυρεοειδούς και διατηρεί το μεταβολισμό αναζωογονημένο.

Εσπεριδοειδή

Όλα τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα λάιμ, τα γκρέιπφρουτ, τα μανταρίνια, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, αντιγηραντικά καροτενοειδή και φλαβονοειδή και επιτυγχάνουν επιτυχώς τη μείωση της γνωσιακής συσσώρευσης.

Προϊόντα σόγιας

Τα προϊόντα που παράγονται από σόγια όπως το tofu εμποδίζουν την γήρανση των κυττάρων. Είναι πλούσιο σε ισοφλαβόνες, μια κατηγορία φυτοχημικών με ισχυρές αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το Tofu είναι άφθονο σε πρωτεΐνες, απαραίτητα αμινοξέα και ορυκτά όπως ψευδάργυρο, ασβέστιο, χαλκό, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο.

Φασόλια και φακές

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, έτσι ώστε να ρυθμίζουν τη ζάχαρη στο αίμα, να σας κρατούν χορτάτους και να χτίζετε μυς ενώ καίτε το λίπος. Τα φασόλια είναι χαμηλά στη γλυκαιμική κλίμακα, έτσι ώστε να μην επιβραδύνουν το μεταβολισμό και να μην προκαλούν φλεγμονή στο σώμα.

Τα υγιεινά τρόφιμα μειώνουν αποτελεσματικά τις σωματικές και διανοητικές επιπτώσεις της γήρανσης. Επομένως, σιγουρευτείτε ότι η διατροφή σας είναι πλούσια σε αυτά, και θα παραμείνετε υγιείς, ενώ θα γεράσετε αργά και όμορφα.

via healthyfoodhouse

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Πώς να φτιάξεις μια τουνίκ για την παραλία με πομ πομ

πώς να αφαιρέσεις μελάνι από δέρμα

Πώς να αφαιρέσετε λεκέ από μελάνι από δέρμα