Εάν θέλετε λουλούδια σε ένα συγκεκριμένο χρώμα, αλλά δεν μπορείτε να τα βρείτε πουθενά, τι κάνετε; Βάψτε τα! Το βάψιμο άσπρων λουλουδιών σε όποια απόχρωση επιθυμείτε είναι διασκεδαστική και εύκολη και είναι τέλεια για περιστάσεις όπως γάμοι ή πάρτι που χρειάζεστε λουλούδια για να ταιριάζουν σε ένα συγκεκριμένο συνδυασμό χρωμάτων. Πώς να Βάψετε Μάρμαρο με Χρώμα Κιμωλίας Chalk paint
Θα χρειαστείτε:
Χρωστική τροφίμων
Ποτήρι
Ζεστό νερό
Πλαστικό κουτάλι
Λευκά λουλούδια
Ψαλίδι
Προσθέστε τη χρωστική τροφίμων σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και ανακατέψτε με ένα πλαστικό κουτάλι. Χρησιμοποιήστε περίπου 25 σταγόνες χρωστικής για κάθε 120 ml νερού. Mπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικά χρώματα για να δημιουργήσετε επιπλέον.
Αφαιρέστε τυχόν φύλλωμα από τους μίσχους των λουλουδιών.
Κόψτε τους μίσχους σε γωνία 45 μοιρών με το ψαλίδι. Η γωνία εξυπηρετεί δύο σκοπούς. Αυξάνει την εκτεθειμένη επιφάνεια του κοψίματος έτσι ώστε περισσότερο νερό και χρωστική να απορροφηθεί στο μίσχο. Επίσης, εμποδίζει το κάτω μέρος του μίσχου να κάτσει επίπεδα στο κάτω μέρος του ποτηριού αποφεύγοντας έτσι την διακοπή της απορρόφησης νερού.
Δείτε ακόμη Βάψτε Υφάσματα με Αβοκάντο και Κρεμμύδια
Όταν κόβετε τους μίσχους, θυμηθείτε ότι όσο πιο κοντά είναι, τόσο λιγότερη απόσταση χρειάζεται το χρώμα για να φτάσει στα πέταλα των λουλουδιών.
Τοποθετήστε τα κομμένα λουλούδια στο ποτήρι με τη χρωστική τροφίμων.
Διαφορετικά λουλούδια θα απορροφήσουν διαφορετικά το χρώμα των τροφίμων, οπότε πειραματιστείτε με μια σειρά λευκών λουλουδιών.
Μερικές φορές μέσα σε λίγα λεπτά θα δείτε τα πέταλα των λουλουδιών να αλλάζουν χρώμα, αλλά κάντε υπομονή. Θα χρειαστούν 24 έως 48 ώρες για να έχουν τα λουλούδια το μέγιστο δυνατό χρώμα τους.
Ξεπλύνετε τους μίσχους σε τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τη χρωστική τροφίμων. Είναι καλή ιδέα να κόψετε περίπου 1 εκατοστό από τους μίσχους, ώστε να υπάρχουν νέα κοψίματα όταν τα ξαναβάζετε στο νερό.
Τοποθετήστε τα βαμμένα λουλούδια σε ένα βάζο με νερό και θαυμάστε πώς αλλάξατε μαγικά το χρώμα τους.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης Πώς να Βάψετε Πέτρες με την Τεχνική Pouring