Η τεχνική pouring, όπου το χρώμα αναμιγνύεται και χύνεται σε μια επιφάνεια σαν καμβάς, έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές τόσο για αρχάριους όσο και για επαγγελματίες. Μια δημιουργική προσαρμογή αυτής της τεχνικής είναι η ζωγραφική πάνω πέτρες. Είναι πολύ λιγότερο απαιτητικό από τη χρήση καμβά και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα ανάλογα με την περίσταση. Οι ζωγραφισμένες πέτρες είναι μια όμορφη διακόσμηση σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Ζωγραφίζοντας σπίτια επάνω σε πέτρες! Μοναδικά χειροποίητα διακοσμητικά!
Θα χρειαστείτε
Μεγάλες πέτρες
Ταψάκια αλουμινίου 23 x 28 εκατοστά
Καλαμάκια για σουβλάκια 30 εκατοστών
Εφημερίδες ή μουσαμά
Πρόσθετο χρώματος για ακρυλικά
Ακρυλικά χρώματα
Πλαστικά ποτήρια
Ξυλάκια χειροτεχνίας
Λάδι σιλικόνης
Καλαμάκια
Επιλέξτε μεγάλες πέτρες (τουλάχιστον 8 εκατοστά πλάτος), επίπεδες και λείες. Πλύνετε τις με σαπούνι και νερό για να απομακρύνετε τη βρωμιά και το χώμα.
Περάστε το μυτερό άκρο από τα καλαμάκια για σουβλάκια στο αλουμινένιο ταψί ανά 1,5 εκατοστό περίπου.
Περάστε τα στην άλλη πλευρά του ταψιού για να δημιουργήσετε μια βάση για τις πέτρες.
Καλύψτε την επιφάνεια εργασίας με εφημερίδες ή μουσαμα. Ιδανικά, δουλέψτε σε τραπέζι παρά στο πάτωμα. Είναι πιο εύκολο για την πλάτη και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο για τα κατοικίδια ζώα ή τα παιδιά.
Για να κάνετε το χρώμα ρευστό, πρέπει να το αναμίξετε με το πρόσθετο χρώματος. Ανακατέψτε ένα μέρος προσθετού με ένα μέρος χρώματος σε ένα πλαστικό ποτήρι. Για να μετρήσετε με ακρίβεια, χρησιμοποιήστε ένα δοσομετρητή εάν έχετε. Ωστόσο, οι μετρήσεις δεν χρειάζεται να είναι ακριβείς.
Ανακατέψτε με ένα ξυλάκι χειροτεχνίας. Η πυκνότητα πρέπει να είναι πολύ ρευστή, σαν λιωμένο μιλκσέικ.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο νερό εάν το μείγμα είναι ακόμα πολύ πηχτό.
Προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι σιλικόνης σε μερικά από τα χρώματα για μια όψη μάρμαρου.
Δείτε ακόμη Μοναδική τέχνη απο πέτρες!
Πριν ρίξετε τα χρώματα στις πέτρες, περάστε ένα στρώμα λευκού χρώματος (ή οποιουδήποτε άλλου χρώματος) σε αυτά. Αυτή η βασική στρώση έχει ως αποτέλεσμα πιο ομοιόμορφο έκχυση.
Υπάρχουν πολλές τεχνικές για το pouring. Θα δείξουμε δύο από τις πιο βασικές. Η πρώτη τεχνική είναι το απευθείας pouring, στην οποία χυνετε τα χρώματα κατευθείαν πάνω στη πετρά. Μπορείτε να ρίξετε το χρώμα σε λωρίδες ή σε οποιαδήποτε σχέδιο θέλετε.
Μόλις χυθεί το χρώμα, γείρετε το ταψί για να μετακινήσετε το χρώμα γύρω, σχηματίζοντας ενδιαφέροντα σχέδια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καλαμάκι για να φυσήξετε το χρώμα.
Ένας δεύτερος τρόπος είναι η τεχνική “dirty pour” Με αυτήν τη μέθοδο, ρίξτε τα διάφορα χρώματα ένα προς ένα σε ένα άλλο ποτήρι, ώστε να στοιβαχτούν.
Ρίξτε το χρώμα στην πετρά και αφήστε τα χρώματα να αναμειχθούν. Οι ροές δημιουργούν μοναδικά μοτίβα.
Αφήστε τις πέτρες στα ταψιά και αφήστε το χρώμα να στεγνώσει για 48 ώρες. Μην μπείτε στον πειρασμό να αγγίξετε το χρώμα ακόμα κι αν φαίνεται στεγνό.
Για τους πάτους των πετρών, μπορείτε να τους βάψετε μόλις στεγνώσει το χρώμα αλλά και να τις αφήσετε άβαφτες.
Το χύσιμο των χρωμάτων μετατρέπει τις πέτρες σε έργα τέχνης. Τα μαρμάρινα σχέδια τους τις κάνουν να μοιάζουν με εξωτικά αυγά δεινοσαύρων ή γεώδη.
Μπορούν επίσης να μοιάζουν με αμμώδεις ακτές, τα οποία είναι ιδανική για τη δημιουργία μικρογραφιών.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης Πως να Φτιάξετε Πέτρες Mandala