in , , , , , , , ,

POURING: Η μαγική ΤΕΧΝΙΚΗ Πως να Κάνετε Εύκολα Τέχνη με την Τεχνική Acrylic Pouring

Το Acrylic Pouring είναι η τεχνική ζωγραφικής με λεπτόρρευστα ακρυλικά χρώματα που χύνονται στον καμβά. Εάν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, ήρθε η ώρα! Επειδή είναι μια διαδικασία που λερώνει πολύ θα πρέπει να λάβετε προφυλάξεις για να προστατεύσετε την επιφάνεια εργασίας και το πάτωμα σας.

Πώς να φτιάξουμε τους δικούς μας Πίνακες με Αλουμινόχαρτο

Θα χρειαστείτε:
Χαρτί κουζίνας, κουρέλια και ένα σκουπιδοτενεκέ κοντά σας
Προστατευτικό νάιλον
Γάντια
Δοχείο ή ταψί για να μαζέψετε το επιπλέον χρώμα που θα ρέει
Επίπεδη επιφάνεια για να αφήσετε το έργο σας να στεγνώσει
Καμβά ή ξύλο
Ακρυλικά χρώματα
Pouring medium ή Floetrol (ειδικά για το Acrylic Pouring)
Λάδι σιλικόνης
Πλαστικά κύπελλα και αναδευτήρας χρώματος
Σουρωτήρι (προαιρετικό)
Μεζούρα για υγρά (προαιρετικό)

Για να είναι επιτυχημένη η τεχνική, χρησιμοποιήστε 1 μέρος χρώμα σε 2 μέρη Pouring medium. Αν χρησιμοποιήστε το Floetrol είναι καλυτέρα να το περάσετε πρώτα μέσα από το σουρωτήρι. Μπορείτε να το κάνετε με το μάτι αλλά καλυτέρα είναι να χρησιμοποιήσετε τη μεζούρα για να μετρήσετε με ακρίβεια τα συστατικά. Δεν έχει σημασία αν προσθέτετε πρώτα το χρώμα ή το μέσο, αλλά έχει σημασία πόσο καλά το ανακατεύετε ώστε να μην δημιουργηθούν φυσαλίδες αέρα. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, αφήστε το μείγμα να ηρεμήσει τουλάχιστον για 30 λεπτά το λιγότερο ώστε τυχόν φυσαλίδες αέρα να ανέβουν στην επιφάνεια. DIY Πίνακες από Χαρτί – Μικρά έργα τέχνης!

Αφού αναμιχθεί το χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε 2 έως 3 σταγόνες λαδί σιλικόνης για να βοηθήσουν στη δημιουργία χρωματικών εφέ όπως κυκλικά σχήματα. Προσοχή όμως γιατί αν ρίξετε πιο πολύ θα υπάρχει πρόβλημα στο στέγνωμα των χρωμάτων.

Αφού έχετε τελειώσει με την ανάμειξη, ήρθε η ώρα να γεμίσετε το κύπελλο. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας για τη σειρά των χρωμάτων στο κύπελλο, αλλά κατά κανόνα το λευκό μπαίνει πρώτα αφού είναι το βαρύτερο και όταν το κύπελλο αναποδογυρίσει, το λευκό περνάει μέσα από τα άλλα χρώματα. Σας συνιστούμε να αρχίσετε με μόνο 2 ή 3 χρώματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τοποθετήσετε τον καμβά πάνω από το δοχείο και αναποδογυρίστε το κύπελλο στον καμβά. Ενώ περιμένετε τα χρώματα να τρέξουν, προσθέστε ένα λεπτό στρώμα χρωμάτων στο καμβά. Αυτό θα βοηθήσει τα χρώματα να ρέουν και να εξαπλωθούν στον καμβά μετά το σήκωμα του κυπέλλου. 10 όμορφες ιδέες για διακόσμηση τοίχου με μεγάλους πίνακες.

Είναι πάντα μια έκπληξη τι σχέδιο πρόκειται να προκύψει.

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να σηκώσετε τον καμβά και να του δώσετε μια μικρή κλίση για να εξαπλωθούν ευκολότερα τα χρώματα. Προσέξτε, όμως, αν τον γυρίσετε πολύ γρήγορα, τα σχήματα μπορεί να χαλάσουν.

Μόλις το χρώμα καλύψει τον καμβά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, αφήστε τον στην επίπεδη επιφάνεια για να στεγνώσει. Εάν η επιφάνεια δεν είναι επίπεδη, το χρώμα θα συνεχίσει να κινείται και να φεύγει από τον καμβά.

Χρειάζεται 1 έως 3 ημέρες για να στεγνώσει στην αφή και μέχρι 4 εβδομάδες για να είναι έτοιμο. Αφού στεγνώσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι γυαλιστερό με βάση το νερό ή ρητίνη για να δώσετε ένα όμορφο γυαλιστερό φινίρισμα.

Πώς να φτιάξετε μοναδικούς πίνακες με θερμοκολλητικό πιστόλι και νερομπογιές!

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ΜΑΚΙΓΙΑΖ χωρίς ΠΙΝΕΛΑ! Βίντεο

Πώς ήταν η Κούκλα BARBIE ανάλογα με την χρονιά που γεννήθηκες!