in , , ,

Πίνακας ζωγραφικής: Το διαχρονικότερο διακοσμητικό στοιχείο. Πώς να διαλέξετε το ιδανικότερο σχέδιο για εσάς!

Πίνακας ζωγραφικής: Το διαχρονικότερο διακοσμητικό στοιχείο. Πώς να διαλέξετε το ιδανικότερο σχέδιο για εσάς!
Πίνακας ζωγραφικής: Το διαχρονικότερο διακοσμητικό στοιχείο. Πώς να διαλέξετε το ιδανικότερο σχέδιο για εσάς!

Ο Ευγένιος Ιονέσκο είχε πει ότι ένα έργο τέχνης είναι, πάνω απ’ όλα, μία περιπέτεια του μυαλού. Ίσως γι’αυτό ένας πίνακας δίνει πάντα αυτό το σημαντικό στοιχείο στον χώρο, την έκφραση της προσωπικότητας μας. Ένας πίνακας μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα στον χώρο ή μπορεί πολύ απλά να εναρμονίζεται με τις αποχρώσεις του δωματίου και να προσθέτει μία ξεχωριστή πινελιά σε έναν άδειο και άχαρο τοίχο.

Πώς να διαλέξετε το ιδανικότερο σχέδιο πίνακα ζωγραφικής για εσάς

Αν αποφασίσετε να τοποθετήσετε έναν πίνακα ζωγραφικής, τότε οι επιλογές είναι αμέτρητες και σίγουρα δε θα αποφασίσετε εύκολα ανάμεσα στα χιλιάδες σχέδια και τις αμέτρητες προτάσεις που θα βρείτε. Μία καλή συμβουλή είναι όταν επιλέγετε έναν πίνακα ζωγραφικής να προσανατολίζεστε στο στυλ που προτιμάτε. Πιο αναλυτικά, υπάρχουν πίνακες ζωγραφικής αφηρημένοι με γεωμετρικά σχήματα και ακαθόριστες φιγούρες. Επίσης υπάρχουν πίνακες ζωγραφικής πολύχρωμοι με έντονη παρουσία στον χώρο ή ασπρόμαυροι με πιο απαλές αποχρώσεις αλλά και με πολύ έντονα σχέδια που κάνουν πολύ αισθητή την παρουσία τους στον χώρο.

Για παράδειγμα, αν το σπίτι σας έχει μίνιμαλ διακοσμητική τάση ένας αφηρημένος πίνακας σε γκρι, μαύρες και λευκές αποχρώσεις θα έκανε πολύ χωστό ταίριασμα. Αν πάλι αγαπάτε τα τοπία και θέλετε να ταξιδεύετε νοητά μέσα από έναν πίνακα, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Από κοσμοπολίτικα μέρη μέχρι φυσικά τοπία και νησιώτικα ηλιοβασιλέματα. Από ιταλικά σοκάκια μέχρι τον παρισιάνικο αέρα της Μονμάρτης. Τα τοπία και οι πόλεις είναι θέματα που μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε χώρο του σπιτιού από το σαλόνι μέχρι το υπνοδωμάτιο.

Μεγάλη τάση στη διακόσμηση είναι οι φλοράλ πίνακες με ανθισμένα λουλούδια ή άνθη σε μαύρο φόντο. Επίσης τα θέματα που έχουν φαγητά, ποτά, τυριά, κοκτέιλ κ.α. είναι ιδανικά για χώρους εστίασης όπως εστιατόρια και καφέ ή για την κουζίνα που είναι ο χώρος του σπιτιού που στατιστικά διακοσμούσε λιγότερο. Αν, λοιπόν, θέλετε να κάνετε τη διαφορά βρείτε έναν πίνακα και για την κουζίνα του σπιτιού και σίγουρα θα δώσει έναν άλλο αέρα στη συνολική διακόσμηση.

Μη ξεχνάμε, βέβαια, ότι πολύ σημαντική παρουσία στον χώρο έχουν και τα έργα τέχνης μεγάλων καλλιτεχνών όπως του Picasso, του Botticelli, του Klimt, του Magritte και άλλων. Σε αυτή τη περίπτωση η επιλογή είναι πολύ πιο εύκολη καθώς ο καθένας από εμάς μαγεύεται και κατανοεί κάποια έργα περισσότερο από άλλα. Στην περίπτωση επιλογής πίνακα με έργο από κάποιον μεγάλο ζωγράφο αυτό που πρέπει να αποφασίσετε είναι πιο σας εκφράζει περισσότερο και πιο είναι αυτό που «μιλάει» μέσα σας, όχι πιο ταιριάζει με τα χρώματα του σαλονιού. Στην περίπτωση των διάσημων αριστουργημάτων σημασία έχει, το θέμα να εκφράζει εσάς. Αυτά τα έργα συνήθως είναι διακοσμητικές πινελιές που δίνουν ένα άλλο ύφος στον χώρο και ταιριάζουν με όλα τα στυλ. Ακόμα και ένας πίνακα από τους Προραφαηλίτες μπορεί να ταιριάξει άψογα σε ένα πολύ μοντέρνο σπίτι με απλές γραμμές.

Ότι απόφαση και να πάρετε, ο πίνακας ζωγραφικής παραμένει το πιο διαχρονικό διακοσμητικό στοιχείο στον χώρο καθώς μπορεί να διακοσμήσει μεγάλες επιφάνειες χωρίς να καλύψει ωφέλιμο χώρο όπως θα έκανε ένα έπιπλο. Αυτό που έχετε να κάνετε εσείς, είναι απλά να καταλήξετε στο στυλ που σας εκφράζει.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πηγή: WallnDesign – Η WallnDesign διαθέτει χιλιάδες σχεδιαστικές προτάσεις για ταπετσαρίεςαυτοκόλλητα τοίχου και ψυγείουπίνακες ζωγραφικήςξύλινα διακοσμητικά και πολλές άλλες διακοσμητικές λύσεις.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

9 προϊόντα ομορφιάς που δεν βοηθούν καθόλου και νομίζαμε πάντα το αντίθετο!

9 προϊόντα ομορφιάς που δεν βοηθούν καθόλου και νομίζαμε πάντα το αντίθετο!

Οι Διακοσμητές Αποκαλύπτουν 13 Πράγματα στο Μπάνιο που Πρέπει να Ξεφορτωθείτε