in , ,

5 Tips για να ζωντανέψετε τους τοίχους σας

Αυτό το διάστημα που όλοι, λίγο πολύ, περνάμε περισσότερο χρόνο μέσα στα σπίτια μας, είναι η ιδανικότερη συνθήκη για να ξανασκεφτούμε και να επαναπροσδιορίσουμε τον χώρο μας. Γιατί όχι να κάνουμε και μία μικρή, εύκολη και οικονομική αλλαγή που θα μας γεμίσει με θετική ενέργεια.

Αν ψάχνετε για την τέλεια λύση, εμείς σας την έχουμε! Οι ταπετσαρίες τοίχου αποτελούν την πιο μοντέρνα και πρακτική επιλογή που θα αλλάξει δραματικά τον χώρο σας άμεσα και με ελάχιστο κόπο.

Είτε είστε υπέρμαχοι του μαξιμαλισμού, είτε αγαπάτε τις μινιμαλιστικές εκδοχές του interior design, οι ταπετσαρίες μπορούν να σας προσφέρουν αυτό ακριβώς που ψάχνετε ανάμεσα σε χιλιάδες μοτίβα και χρώματα.

Αν φλερτάρετε με την ιδέα αλλαγής διακόσμησης και η ταπετσαρία σας φαίνεται μία εύκολα πραγματοποιήσιμη επιλογή, παρακάτω θα βρείτε 5 βασικά βήματα για να διαλέξετε την ιδανική για εσάς.

1. Διαλέξτε «ήσυχες» αποχρώσεις

Επειδή δεν συμπαθείτε τα έντονα χρώματα, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μία ταπετσαρία σε παλ αποχρώσεις και να δώσετε πιο μινιμαλιστικό χαρακτήρα στον χώρο σας. Αν δε θέλετε να δώσετε ένταση, μπορείτε να εστιάσετε περισσότερο στα σχέδια της ταπετσαρίας και να προτιμήσετε μία χρωματική παλέτα που να μην «φωνάζει» μέσα στον χώρο. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε μία διαφοροποίηση στη διακόσμηση σας χωρίς να ξεφύγετε από τον βασικό άξονα του στυλ σας που είναι οι απλές γραμμές.

2. Σκεφτείτε το μέγεθος της επιφάνειας

Πριν επενδύσετε στην αγορά μιας ταπετσαρίας θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας το μέγεθος της επιφάνειας που έχετε να καλύψετε όπως επίσης και αν αυτή διακόπτεται από πόρτες και παράθυρα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν ταιριάζουν όλα τα σχέδια σε όλους τους χώρους. Βασικό ρόλο παίζει το μέγεθος του τοίχου και το σημείο του χώρου. Αν, για παράδειγμα, έχετε να καλύψετε μία πολύ μεγάλη επιφάνεια που δεν διακόπτεται από κανένα άλλο στοιχείο είστε περισσότερο ελεύθεροι να επιλέξετε μία ταπετσαρία με έντονα σχέδια που θα δημιουργήσει μία πολύ όμορφη νότα στον χώρο σας. Αντιθέτως, όταν έχουμε ένα τοίχο που έχει πολλά ανοίγματα ή υπάρχουν πολλά στοιχεία (όπως μπουφές, καναπέδες, σύνθετο τηλεόρασης, πολλά διακοσμητικά) τότε σε αυτή τη περίπτωση μία ταπετσαρία με πολύ μικρό και επαναλαμβανόμενο μοτίβο ή υπερβολικά μεγάλα στοιχεία με έντονα χρώματα ενδεχομένως να δημιουργήσει «οπτικό θόρυβο» στον χώρο σας.

3. Τοποθετήστε μία ταπετσαρία με υφή

Αν η οπτική διάσταση της ταπετσαρίας δεν είναι αρκετή για τα γούστα σας, προτιμήστε μία ταπετσαρία με υφή. Μπορείτε να βρείτε ποικιλία σχεδίων που έχουν αναγλυφότητα κυρίως στα σχέδια με φυσικά υλικά όπως το τουβλάκι και η πέτρα αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις σχεδίων που η διακόσμηση μπορεί να φτάσει σε άλλο επίπεδο με ταπετσαρίες διακοσμημένες με παγιέτες και άλλα υλικά.

4. Τολμήστε τον συνδυασμό δύο σχεδίων

Ο συνδυασμός δύο σχεδίων είναι πολύ διαδεδομένος στον χώρο της διακόσμησης. Το έχουμε δει, κυρίως, σε σπίτια της αγγλικής εξοχής που έχουν ένα πιο ανάλαφρο και ρομαντικό στυλ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να είμαστε πιο τολμηροί και να δοκιμάσουμε μοντέρνους και μη αναμενόμενους συνδυασμούς με έντονες χρωματικές αντιθέσεις και αφηρημένα σχέδια. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι ανάμεσα σε κλασικά σχέδια με φλοράλ μοτίβα για να δημιουργήσετε έναν χώρο με φινέτσα και ρομαντισμό. Ένα στυλ που παραμένει διαχρονικό από τον 18ο αιώνα έως τώρα.

5. Διαλέξτε το φυσικό υλικό που σας ταιριάζει

Last but not least είναι οι ταπετσαρίες σε υφή φυσικού υλικού. Είναι τα σχέδια που μπορούν να αλλάξουν τον χώρο σας άμεσα και δεν υπάρχει περίπτωση να βγείτε χαμένοι από μία τέτοια επιλογή. Η ποικιλία ανάμεσα σε τούβλοξύλοπέτραμάρμαρο ή τσιμέντο είναι τεράστια και οι χρωματικές επιλογές ατελείωτες. Το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι να επιλέξετε ποιο είναι το σχέδιο που ταιριάζει στην διακόσμηση του χώρου σας. Αν, για παράδειγμα, το σπίτι σας έχει βιομηχανικό στυλ, τότε η καλύτερη επιλογή είναι το τουβλάκι. Ενώ αν θέλετε πιο ζεστή και παραδοσιακή ατμόσφαιρα καλό είναι να προτιμήσετε μία ταπετσαρία σε υφή ξύλου ή πέτρας. Η επιλογές είναι αμέτρητες…

Πηγή: WallnDesign – Η WallnDesign διαθέτει χιλιάδες σχεδιαστικές προτάσεις για ταπετσαρίες τοίχουαυτοκόλλητα τοίχου και ψυγείουπίνακες ζωγραφικήςξύλινα διακοσμητικά και πολλές άλλες διακοσμητικές λύσεις.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

9 Εναλλακτικές Χρήσεις Αφρού Ξυρίσματος

20 Κλασικά Πράγματα που Κάθε Γυναίκα Έχει στην Ντουλάπα της