in , ,

Πώς καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω;

Πώς καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω
Πώς καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω

Καθαρισμός πλυντηρίου: Αναρωτιέσαι και εσύ γιατί από το πλυντήριο σου μυρίζει άσχημα ενώ έβγαλες μόλις τα φρεσκοπλυμένα σου ρουχα; Η απάντηση είναι απλή και βρίσκεται στον καθαρισμό του! Όπως όλες οι οικιακές συσκευές έτσι και το πλυντήριο χρειάζεται καθαρισμό για να έχει τη μέγιστη απόδοση .

Θα σοκαριστείς και εσύ όταν ανακαλύψεις τη μούχλα, τη σκόνη και τα υπολείμματα σαπουνιού που μπορεί να κρύβονται στο πλυντήριο σου. Αν έχεις πλυντήριο που ανοίγει από πάνω, μη φοβάσαι! Είμαστε εμείς εδώ για να σου προτείνουμε τρόπους για να καθαρίσεις εύκολα το πλυντήριο άνω φόρτωσης.

4 τρόποι να καθαρίσεις το πλυντήριο άνω φόρτωσης!   

Πριν ξεκινήσεις τον καθαρισμό του, καλό είναι να γνωρίζεις ότι η διαδικασία καθαρισμού πλυντηρίου άνω φόρτωσης θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Προσοχή – Ο κάδος του πλυντηρίου μεταφέρει ασθένειες! Ιδιαίτερη προσοχή στα παιδικά ρούχα

#1 Κάδος Ρούχων 

Για να καθαρίσεις τον κάδο των ρούχων σε πλυντήρια άνω φόρτωσης η διαδικασία είναι απλή:

  • Γέμισε τον κάδο με καυτό νερό, χωρίς να βάλεις μέσα ρούχα.
  • Έπειτα πρόσθεσε 3-4 κούπες ξύδι και μισή κούπα μαγειρική σόδα.
  • Ρύθμισε το πλυντήριο στο στύψιμο, για να αναμειχθούν το ξύδι με τη μαγειρική σόδα και να καλύψουν όλες τις περιοχές του κάδου. Αυτό θα απομακρύνει τη μούχλα που έχει μέσα ο κάδος.
  • Μόλις τελειώσει το πρόγραμμα άφησε το πλυντήριο στην κατάσταση που είναι για μισή με μία ώρα ωστε να διαλυθούν όποια τυχόν υπολείμματα υπάρχουν.
  • Στη συνέχεια άφησε το πλυντήριο να στραγγίξει από το νερό.
  • Πάρε ένα στεγνό, καθαρό πανί και σκούπισε καλά το εσωτερικό του κάδου. 
  • Άφησε την πόρτα ανοιχτή να στεγνώσει.

ΤΙP1: Μετά από κάθε πλύση άφηνε το καπάκι του πλυντηρίου ανοιχτό για να μη μαζεύεται υγρασία.
καθαρισμός κάδου

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

6 Πιθανές Αιτίες που Μυρίζει το Πλυντήριο Ρούχων!

#2 Η θήκη απορρυπαντικού

Στη θήκη του απορρυπαντικού μαζεύονται όλα τα υπολείμματα που υπάρχουν από τη χρήση των καθαριστικών ρούχων. Η συσσώρευση τους βρωμίζει το πλυντήριο.

Για να καθαρίσεις τη θήκη σωστά πρέπει να βγάλεις όλο το συρτάρι εκτός πλυντηρίου. Έπειτα, μούλιασε τη σε καυτό νερό μαζί με ξύδι και μαγειρική σόδα. Τα υπολείμματα που δεν υποχωρούν εύκολα μπορείς  να τα τρίψεις με μια βούρτσα και ζεστό νερό.

Πώς καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω;

#3 Το λάστιχο γύρω από τον κάδο 

Τα πλυντήρια ρούχων άνω φόρτωσης έχουν ένα λάστιχο γύρω από τον κάδο τους. Θα έχεις παρατηρήσει ότι το λάστιχο αυτό μπορεί να γίνει καφέ ή πρασινο λόγω της μούχλας και της συσσώρευσης βρωμιάς. Για τον αποτελεσματικό καθαρισμό του χρησιμοποίησε μία βούρτσα από νάιλον (με μαλακή τρίχα), καθώς και ένα διάλυμα ξυδιού-μαγειρικής σόδας. Αν δεν δεις όλα τα υπολείμματα  να υποχωρούν, βάλε στη βούρτσα ζεστό νερό και χλωρίνη για πιο δραστικά αποτελέσματα.

8 Λάθη που Καταστρέφουν το Πλυντήριο

#4 Το φίλτρο του πλυντηρίου 

Το φίλτρο ενός πλυντηρίου ρούχων μετά από κάποιο συγκεκριμένο αριθμό πλύσεων μαζεύει βρωμιά. Τα  φίλτρα που καλύπτονται από χνούδια και άλλα υπολείμματα, δεν μπορούν να στραγγίξουν αποτελεσματικά το υπάρχον νερό. Έτσι τα ρούχα μένουν εντός κάδου μαζί με υπολείμματα του βρώμικου νερού. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφαιρέσεις υπολείμματα και χνούδια και να το ξεπλύνεις με καθαρό νερό πριν το επανατοποθετήσεις.

ΤΙP 1: Κάθε πλυντήριο έχει τοποθετημένο το φίλτρο του σε διαφορετικά σημεία, διάβασε τις οδηγίες χρήσης για να το βρεις, να το εξάγεις και να το επανατοποθετήσεις σωστά.

ΤΙP 2: Άλλαξε τα φίλτρα του πλυντηρίου σου στο χρονικό διάστημα που ορίζει ο κατασκευαστής. 


Φίλτρο πλυντηρίου

Καθαρισμός πλυντηρίου ρούχων & Απολύμανση σε 3 απλά βήματα!

φώτο: onegoodthingbyjillee

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Τι θα Συμβεί εάν Κάνετε Ντους Χωρίς Σαπούνι

Τι θα Συμβεί εάν Κάνετε Ντους Χωρίς Σαπούνι

πρόληψη συγκάματος στους μηρούς,φροντίδα δέρματος,συμβουλές υγείας,υγεία

10 Τρόποι Πρόληψης του Συγκάματος στους Εσωτερικούς Μηρούς