in , ,

Προσοχή – Ο κάδος του πλυντηρίου μεταφέρει ασθένειες! Ιδιαίτερη προσοχή στα παιδικά ρούχα

βρώμικος κάδος πλυντηρίου,κάδος πλυντηρίου,μικρόβια
Ο κάδος του πλυντηρίου μεταφέρει ασθένειες

Γνωρίζατε ότι τα επικίνδυνα μικρόβια των ρούχων δεν σκοτώνονται με το πλύσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες; Σύμφωνα με έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι μένουν στον κάδο του πλυντηρίου μέχρι την επόμενη πλύση, και μπορούν αν μεταδώσουν σοβαρές ασθένειες.

Ανησυχητικό είναι το εύρημα του δρ Τσάρλς Γκέρμπα, καθηγητή Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ο οποίος έκανε εκτενείς έρευνες για τα μικρόβια που φιλοξενούνται στα πλυντήρια ρούχων «Εάν γεμίσει κανείς το πλυντήριο μόνο με εσώρουχα, θα απελευθερωθούν σχεδόν 100 εκατομμύρια κολοβακτηρίδια (e.coli) στο νερό – και αν αυτό δεν είναι αρκετά ζεστό, θα απομείνουν στο πλυντήριο και θα μεταδοθούν στα επόμενα ρούχα» λέει χαρακτηριστικά. «Μετρήσεις που κάναμε έδειξαν ότι στο μέσο σλιπάκι υπάρχουν ένα δέκατο του γραμμαρίου κόπρανα, τα οποία μπορεί να φέρουν διάφορα μικρόβια – εκτός από το e.coli, μπορεί επίσης να υπάρχει ιός ηπατίτιδας Α, ιός γαστρεντερίτιδας και σαλμονέλα».

Διαβάστε επίσης: 8 Λάθη που Καταστρέφουν το Πλυντήριο

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η Έκθεση από το Διεθνές Επιστημονικό Φόρουμ για την Υγιεινή του Σπιτιού η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το πλύσιμο των ρούχων στις χαμηλές θερμοκρασίες. Μπορείτε να δείτε εδώ πώς να απομακρύνεται τα μικρόβια, με έναν απλό σπιτικό τρόπο.

«Αυτό που φαίνεται καθαρό δεν είναι απαραίτητα και υγιεινά καθαρό» ανέφερε σε βρετανικές εφημερίδες η καθηγήτρια στη Σχολή Υγιεινής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Σάλι Μπλούμφιλντ.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το πλύσιμο των βρεφικών και νηπιακών ρούχων, γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών αυτής της ηλικίας δεν έχει πλήρως αναπτυχθεί και είναι ευάλωτα σε μικρόβια και ιούς.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οι παιδίατροι συνιστούν «τα ρούχα των παιδιών έως 2-3 ετών να πλένονται χωριστά από αυτά των ενηλίκων (γιατί μπορεί να μεταφερθούν μικρόβια από τα ρούχα των μεγάλων) και σε θερμοκρασίες 60 βαθμών και άνω». Επίσης για την προστασία της ευαίσθητης παιδικής επιδερμίδας επιβάλλεται τα παιδικά ρούχα να πλένονται με απορρυπαντικό που έχει βάση το σαπούνι χωρίς λευκαντικά ή άλλες χημικές καθαριστικές ουσίες.

Βασική προυπόθεση για να μην μεταδίδονται τα επικίνδυνα μικρόβια μέσα στο κάδο του πλυντηρίου είναι ο καθαρισμός του τουλάχιστον μία φορά τον μήνα με καυτό νερό – βάζοντας ένα πρόγραμμα στους 90-95 βαθμούς Κελσίου χωρίς ρούχα – ώστε να αποβάλλονται η τυχόν μούχλα, βακτήρια και υπόλοιπα απορρυπαντικών και μαλακτικών προϊόντων.

Διαβάστε επίσης: Γιατί να Βάλετε ένα Μωρομάντηλο στο Πλυντήριο

Παράλληλα οι νοικοκυρές θα πρέπει να απλώνουν τα ρούχα στον ήλιο και όχι στην σκιά, διότι η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου είναι ένα από τα ισχυρότερα μικροβιοκτόνα».

via athensmagazine

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

γιατί να μην φοράτε σουτιέν,φροντίδα στήθους,υγιή στήθη,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα

4 Λόγοι για να Μην Φοράτε Σουτιέν

τροφές που καίνε το λίπος,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας

14 Τροφές που Βοηθουν να Κάψετε Λίπος σε Χρόνο Μηδέν