in , , ,

8 Λάθη που Καταστρέφουν το Πλυντήριο

8 Λάθη που Καταστρέφουν το Πλυντήριο
8 Λάθη που Καταστρέφουν το Πλυντήριο

Ένα πλυντήριο ρούχων είναι μια από τις πιο απαραίτητες οικιακές συσκευές. Ωστόσο, χρειάζεται πολλή καλή φροντίδα. Και πολύ συχνά, φταίμε μας όταν χαλάει ένα πλυντήριο γιατί δεν ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης. Γιατί το Πλυντήριο Κλέβει τις Κάλτσες σας

Χρήση πάρα πολύ απορρυπαντικού.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όσο περισσότερο απορρυπαντικό βάλουν, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα της πλύσης. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια και ακόμη και οι ίδιοι οι κατασκευαστές το λένε αυτό. Η χρήση πάρα πολύ απορρυπαντικού μπορεί να οδηγήσει μόνο σε μεγάλα προβλήματα, όπως, για παράδειγμα, υπερβολικός αφρός που μπορεί να εμποδίσει την αποστράγγιση.

Επιπλέον, το υπερβολικό απορρυπαντικό μπορεί να φράξει το συρτάρι, εμποδίζοντας το να φτάσει στα ρούχα σας και έτσι να παραμείνουν βρώμικα.

Πλένετε εσώρουχα και κάλτσες χωρίς τσάντες πλυντηρίου.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα περισσότερα προβλήματα που σχετίζονται με το πλυντήριο αφορούν τον κάδο. Μια τσάντα πλυντηρίου θα αποτρέψει μικρά αντικείμενα να μπουν στο φίλτρο και να το φρυάξουν. Επίσης, τα ρούχα σας θα είναι ασφαλή γιατί δεν θα κολλήσουν μικρά κομμάτια όπως κουμπιά στον κάδο.

Δεν καθαρίζετε το φίλτρο ή το κάνετε πολύ σπάνια.

Τα φίλτρα στα πλυντήρια είναι σημαντικά. Συλλέγουν όλα τα μικρά πράγματα που στην πραγματικότητα δεν πρέπει να είναι εκεί, όπως νομίσματα και άλλα πράγματα. Θα πρέπει να καθαρίζετε το φίλτρο 4 φορές το χρόνο ή ακόμα πιο συχνά, εάν υπάρχει άσχημη μυρωδιά ή εάν το μηχάνημα δεν δουλεύει σωστά.

Βάζετε πάρα πολλά πράγματα στον κάδο.

Τα φίλτρα στα πλυντήρια είναι σημαντικά. Συλλέγουν όλα τα μικρά πράγματα που στην πραγματικότητα δεν πρέπει να είναι εκεί, όπως νομίσματα και άλλα πράγματα. Θα πρέπει να καθαρίζετε το φίλτρο 4 φορές το χρόνο ή ακόμα πιο συχνά, εάν υπάρχει άσχημη μυρωδιά ή εάν το μηχάνημα δεν δουλεύει σωστά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βάζετε πάρα πολλά πράγματα στον κάδο.

Μερικές φορές, δεν είναι οι συνήθειες μας που χαλάνε τα πλυντήρια αλλά ο τρόπος με τον οποίο έχει τοποθετηθεί. Κατά την τελευταία φάση του πλυσίματος, ο κάδος περιστρέφεται απίστευτα γρήγορα, με συνέπεια το πλυντήριο να ανασηκώνεται. Οι βασικοί λόγοι είναι οι εξής:

  • Το δάπεδο δεν είναι εντελώς επίπεδο.
  • Τα μπουλόνια μεταφοράς βρίσκονται ακόμα στο μηχάνημα.
  • Υπάρχουν είτε σπασμένα ρουλεμάν είτε αμορτισέρ.

Δείτε ακόμη Γιατί να Βάλετε ένα Μωρομάντηλο στο Πλυντήριο

Χρήση απορρυπαντικών που δεν προορίζονται για πλυντήρια.

Τα εγχειρίδια λένε πάντα ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικά εκτός από αυτά που έχουν σχεδιαστεί για αυτά. Τι θα συμβεί εάν βάλετε απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι; Ο πάρα πολύ αφρός μπορεί να προκαλέσει βλάβη.

Καθαρίζετε και πλένετε το πλυντήριο πολύ σπάνια.

Τις περισσότερες φορές, εάν το πλυντήριο αρχίσει να μυρίζει άσχημα, το αγνοείτε, βάζετε περισσότερο απορρυπαντικό και δεν αφήνετε τα ρούχα στον κάδο. Αλλά η άσχημη μυρωδιά είναι σημάδι ότι δεν το φροντίζετε σωστά. Εκτός από τον καθαρισμό του φίλτρου, πρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πλυσίματος του κάδου. Εάν δεν έχετε τέτοια λειτουργία, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κανονικό πλύσιμο σε υψηλή θερμοκρασία, αλλά χωρίς ρούχα μέσα. Προσθέστε λίγο ξύδι επίσης.

Επίσης, τα υγρά και ζεστά περιβάλλοντα είναι ιδανικά για μούχλα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να αφήνετε ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου όταν δεν χρησιμοποιείται. Επίσης, προσπαθήστε να στεγνώνετε το συρτάρι του απορρυπαντικού.

Δεν χρησιμοποιείτε μαλακό νερό.

Το σκληρό νερό κάνει την ποιότητα του πλυσίματος χειρότερη και οδηγεί στο σχηματισμό αλάτων. Για να ελέγξετε πόσο σκληρά είναι το νερό σας, κάντε ένα μικρό τεστ.

Χρειάζεστε υγρό σαπούνι, νερό και ένα διαφανές μπουκάλι. Γεμίστε το 1/3 της φιάλης με νερό βρύσης. Προσθέστε μερικές σταγόνες υγρού σαπουνιού, κλείστε το καπάκι και ανακινήστε τη φιάλη. Εάν το νερό θολό ή έχει γαλακτώδες χρώμα, πιθανότατα είναι σκληρό νερό. Και το αντίστροφο, εάν υπάρχει αφρός στην επιφάνεια και το νερό παραμένει διαφανές, είναι μαλακό. Εάν έχετε σκληρό νερό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο απορρυπαντικό.

Μπορείτε να αφήσετε πλυμένα ρούχα στο μηχάνημα αλλά όχι περισσότερο από 12 ώρες.

Μερικές φορές, χρειάζεται να φύγουμε από το σπίτι, αλλά πρέπει να περιμένουμε 10 λεπτά για να τελειώσει το πλύσιμο. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι τόσο κακό να αφήνετε τα καθαρά ρούχα στον κάδο για μερικές ώρες. Οι “λίγες” ώρες μπορούν να μεταφραστούν σε περίπου 8-12 ώρες, όχι εβδομάδες.

πηγή φωτογραφιών: brightside

Δείτε επίσης Βρώμικο συρτάρι πλυντηρίου; Δείτε πώς θα το καθαρίσετε και απαλλαγείτε και από την μούχλα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

17 Βρώμικα σπίτια. Πριν και Μετά

17 Βρώμικα σπίτια. Πριν και Μετά

Πως να Διορθώσετε Σχίσιμο σε Πουλόβερ

Πως να Διορθώσετε Σχίσιμο σε Πουλόβερ