in , ,

17 Βρώμικα σπίτια. Πριν και Μετά

17 Βρώμικα σπίτια. Πριν και Μετά
17 Βρώμικα σπίτια. Πριν και Μετά

17 πριν και μετά φωτογραφίες που δείχνουν την μαγεία της καθαριότητας. Γιατί ένα καθαρό σπίτι ή μερικά καθαρά κουζινικά μας φτιάχνουν την διάθεση. Αυτές οι φωτογραφίες με τα πριν και τα μετά πραγματικά θα σας δείξουν πόσο σημαντική είναι η καθαριότητα και η τακτοποίηση στο σπίτι σας.

Οι ψυχολόγοι συμβουλεύουν ότι ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι βοηθάει τους ανθρώπους να είναι περισσότεροι συγκεντρωμένοι και ήρεμοι. Επίσης, οι παιδοψυχολόγοι ενημερώνουν γονείς και παιδαγωγούς ότι το δωμάτιο και η τάξη των παιδιών πρέπει να είναι πάντα τακτοποιημένη, γιατί με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά νιώθουν ασφάλεια.

Δείτε ακόμα 10 Αντικείμενα που Χρειάζονται Καθάρισμα Καθημερινά

Η καθαριότητα και η τακτοποίηση του σπιτιού μας λοιπόν δεν είναι σημαντική μόνο για την υγεία μας αλλά και για την ψυχολογία μας. Κι αν δεν πειστήκατε ακόμη, στο παρακάτω άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 17 πριν και μετά φωτογραφίες που θα σας δείξουν την μαγεία της καθαριότητας. Διαβάστε παρακάτω: 

Το πριν και το μετά, στο βρώμικο σιφόνι του ντουζ!

Το ντουζ και το μπάνιο μας είναι ιερή στιγμή. Είναι λοιπόν πολύ άσχημο να μπαίνεις σε ένα σπίτι και να βλέπεις ότι το σιφόνι της μπανιέρας ή της ντουζιέρας είναι γεμάτο τρίχες ή έχει πιάσει πολύ βρωμιά. Γι’ αυτό θα πρέπει να καθαρίζουμε συχνά τα σιφόνια του μπάνιου, τόσο για την υγιεινή μας όσο και για την ψυχολογία μας.

10 Κόλπα για να Μυρίζει το Μπάνιο Υπέροχα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

το_πριν_και_το_μετά_στο_σιφόνι_του_ντουζ_

Το πριν και το μετά στο βρώμικο πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων είναι μία ηλεκτρική συσκευή που έχει σώσει ζωές. Πλένει τα πιάτα μόνο του και μας γλιτώνει πολύ χρόνο και κόπο. Για να είναι αποτελεσματικό όμως ένα πλυντήριο πιάτων, πρέπει να το φροντίζουμε κι εμείς.

Ένα βρώμικο και γεμάτο άλατα πλυντήριο πιάτων δεν καθαρίζει αποτελεσματικά τα πιάτα και η όψη του, σε κάνει να σιχαίνεσαι να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε αντικείμενο πλύθηκε εκεί.

Δείτε εδώ πως να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων

το_πριν_και_το_μετά_στο_πλυντήριο πιάτων_

Το πριν και το μετά σε μία βρώμικη τσαγιέρα!

Όσοι αγαπούν το τσάι έχουν και μία τσαγιέρα στο σπίτι τους. Όμως η τσαγιέρα όπως και τα περισσότερα από τα κουζινικά μας σκεύη, αν δεν τα προσέξουμε, γεμίζουν δύσκολους λεκέδες που δεν αφαιρούνται έτσι απλά.

Θα πρέπει λοιπόν να προσέχουμε την τσαγιέρα μας, γιατί όπως δείχνει και η παρακάτω φωτογραφία, μία βρώμικη τσαγιέρα δεν είναι το ίδιο με μία καθαρή.

το_πριν_και_το_μετά_στην βρώμικη _τσαγιέρα_

Το πριν και το μετά στο καθιστικό!

Το ξέρουμε ότι το να διατηρήσεις το καθιστικό σου καθαρό και τακτοποιημένο δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν μεγαλώνεις παιδιά. Ήρθε όμως ο καιρός να γυρίσεις σελίδα στην ζωή σου και να θέσεις μερικούς κανόνες στα παιδιά σου. Το παιδικό δωμάτιο είναι για να παίζουν και το καθιστικό είναι για να κάθεται όλη η οικογένεια μαζί.

Και μπορεί να λατρεύεις τα αγγελούδια σου, αλλά παραδέξου το. Πολλές φορές σου ήρθε να φύγεις όπως ήρθες από το σπίτι, μπαίνοντας κουρασμένη από την δουλειά και βλέποντας ένα καθιστικό άνω κάτω.

Το καθιστικό είναι το πρώτο δωμάτιο που θα αντικρίσει ο επισκέπτης κι εσείς τις περισσότερες φορές. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να είναι τακτοποιημένο, για την δική σου καλή ψυχολογία αλλά και για την γενικότερη εικόνα του σπιτιού σου

Δείτε εδώ πως να τακτοποιήσετε γρήγορα

το_πριν_και_το_μετά_στο_καθιστικό_

Το πριν και το μετά στα καθίσματα του αυτοκινήτου!

Έχουμε γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που ενώ είναι τέρατα καθαριότητας και τακτοποίησης στα σπίτια τους, τα αυτοκίνητά τους τα έχουν άνω κάτω. Λερωμένα καθίσματα, πεταμένα πλαστικά μπουκάλια δεξιά και αριστερά κοκ. Όμως η καθαριότητα του αυτοκινήτου είναι το ίδιο σημαντική με την καθαριότητα του σπιτιού.

Στο αυτοκίνητο περνάμε αρκετές ώρες μέσα στην καθημερινότητα. Ένα λερωμένο αμάξι λοιπόν είναι ικανό να θέσει την υγεία μας σε κίνδυνο. Επίσης η οργάνωση και η τακτοποίηση του αυτοκινήτου μας είναι πολύ σημαντική για την ψυχολογία μας αλλά και για την πρακτικότητα του οχήματος.

Στις καλές μέρες, πριν την καραντίνα, πόσες φορές χρειάστηκε να βάλετε έναν συνοδηγό ή και άλλο ένα τρίτο άτομο στο αμάξι κι ενώ το αυτοκίνητο είναι αρκετά μεγάλο, οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να βολευτούν γιατί δεν είχαν χώρο να κάτσουν από τα σκουπίδια και τα άχρηστα αντικείμενα; Πολλές, είμαστε σίγουροι.

Δείτε εδώ πως να καθαρίσετε το βρώμικο αυτοκίνητο

το_πριν_και_το_μετά_στα_καθίσματα βρωμικα _του_αυτοκινήτου_

Το πριν και το μετά στον βρώμικο φούρνο της κουζίνας!

Όταν ξεκίνησα να μένω μόνη μου σαν φοιτήτρια, το μόνιμο πρόβλημα της μητέρας μου όταν ερχόταν να με δει στη Θεσσαλονίκη, ήταν το ότι τα μάτια της κουζίνας ήταν πάντα τόσο βρώμικα. Τότε δε το θεωρούσα σημαντικό, όμως μερικά χρόνια αργότερα κατάλαβα γιατί είχε τόσο μεγάλο πρόβλημα με αυτό.

Στον φούρνο μαγειρεύουμε. Όταν ένας φούρνος είναι καθαρός σημαίνει ότι το φαγητό μας είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές από μικρόβια κι άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς. Επίσης τα καμένα λάδια και οι σάλτσες στα μάτια της κουζίνας είναι σε θέση να καταστρέψουν την ομορφιά του φούρνου και της κουζίνας σας γενικότερα.

Δείτε εδώ πως να καθαρίσετε τη κουζίνα σας

το_πριν_και_το_μετά_στα_μάτια_της_κουζίνας_

Το πριν και το μετά στα καλώδια των ηλεκτρολογικών!

Τα καλώδια στα ηλεκτρολογικά μας αλλά και στις ηλεκτρονικές μας συσκευές πρέπει να είναι ξεμπερδεμένα, διότι σε αντίθετες περιπτώσεις θα δημιουργήσουν προβλήματα σε εμάς. Τα καλώδια φθείρονται και χαλούν πιο εύκολα ενώ σε μία βλάβη θα μας πάρει περισσότερη ώρα να καταλάβουμε ποιο καλώδιο είναι ποιο, παρά από που προέρχεται η βλάβη.

το_πριν_και_το_μετά_στα_καλώδια_

Το πριν και το μετά στην μπουγάδα!

Πόσες φορές έχουμε αφήσει ρούχα που προορίζονται για πλύσιμο να μαζευτούν; Αν είστε από τους κοινούς θνητούς που έχουν τα πλυντήριά τους μέσα στο μπάνιο ή στη κουζίνα, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι τα στοιβαγμένα άπλυτα ρούχα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας και χαλούν την εικόνα του δωματίου.

το_πριν_και_το_μετά_στην_μπουγάδα_

Το πριν και το μετά στο βρώμικο ξύλινο δάπεδο!

Τα ξύλινα δάπεδα είναι πολύ όμορφα και προσφέρουν μία φινέτσα στον χώρο που τα διαθέτει. Όμως θέλουν περιποίηση. Αν δεν τα περάσετε με παρκέ μουχλιάζουν εύκολα ενώ ακόμη κι αν τα περάσετε με παρκέ θέλουν συχνό καθάρισμα για να μην χάσουν την λάμψη και την γοητεία τους.

το_πριν_και_το_μετά_στο_ξύλινο_δάπεδο_

Το πριν και το μετά στην αποθήκη!

Εντάξει το ξέρουμε ότι η αποθήκη του σπιτιού, αποθηκεύει όλα τα αντικείμενα που θεωρούνται άχρηστα αλλά δεν είναι και για πέταμα ακόμη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η αποθήκη μας πρέπει να είναι άνω κάτω.

Μία τακτοποιημένη αποθήκη μας βοηθά να αποθηκεύσουμε με ευκολία περισσότερα πράγματα και φυσικά μας κάνει να βρίσκουμε πιο εύκολα τα πράγματα που αναζητούμε και ξέρουμε ότι βρίσκονται εκεί μέσα.

καθαριότητα_στην_αποθήκη_

Το πριν και το μετά στον κήπο!

Ο κήπος μπορεί να είναι το στολίδι κάθε σπιτιού. Φροντίστε λοιπόν να τον έχετε πάντα καθαρό και τακτοποιημένο γιατί πραγματικά μπορεί να ανυψώσει τελείως την εικόνα του σπιτιού σας.

καθαριότητα_στον_κήπο_

Το πριν και το μετά στην μονάδα του υπολογιστή!

Μία καθαρή μονάδα του υπολογιστή υπόσχεται περισσότερα χρόνια ζωής για τον υπολογιστή σας και μεγαλύτερη απόδοση. Επειδή δεν είναι εύκολο πράγμα όμως, φροντίστε να εμπιστευθείτε τον υπολογιστή σας σε κάποιον ειδικό.

καθαριότητα_στην_μονάδα του υπολογιστή_

Το πριν και το μετά στο βρώμικο παιδικό/εφηβικό δωμάτιο!

Σαν έφηβη υπήρξα κι εγώ πολύ ακατάστατη. Όλοι μας νομίζω. Παρόλα αυτά, μεγαλώνοντας κατάλαβα γιατί η μητέρα μου προσπαθούσε να με πείσει τρείς φορές την ημέρα να μαζέψω το άτιμο το δωμάτιό μου. Η παρακάτω εικόνα μιλάει από μόνη της:

καθαριότητα_στο_δωμάτιο_

Το πριν και το μετά στην βρώμικη κουζίνα!

Η κουζίνα είναι το δωμάτιο που τρώει όλη η οικογένεια μαζί. Θα πρέπει λοιπόν να είναι τακτοποιημένη για να απολαμβάνεις εσύ και η οικογένειά σου ευχάριστες στιγμές μαζί που θα σε χαλαρώνουν και θα σου ανεβάζουν την διάθεση.

καθαριότητα_στην_κουζίνα_

Το πριν και το μετά στο γκαράζ!

Πολλοί άνθρωποι διαθέτουν γκαράζ που δε το χρησιμοποιούν ως γκαράζ αλλά ως αποθήκη. Σε κάθε περίπτωση ισχύουν αυτά που αναφέραμε και για τις αποθήκες πιο πάνω.

καθαριότητα_στο_γκαράζ_

Το πριν και το μετά στην κρεβατοκάμαρα!

Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος που χαλαρώνουμε, κοιμόμαστε μόνοι ή με το άλλο μας μισό ή που τέλος πάντων περνάμε μερικές ευχάριστες ιδιωτικές στιγμές. Τίποτα από όλα αυτά δε θα γίνουν με την ίδια αποτελεσματικότητα, όταν κοιμάστε πάνω από αδίπλωτα πλυμένα ρούχα.

καθαριότητα_στην_κρεβατοκάμαρα_

Το πριν και το μετά στον βρώμικο πάγκο της κουζίνας!

Η αλήθεια είναι πως πολλοί άνθρωποι – συμπεριλαμβανομένων κι εγώ – όταν μαγειρεύουμε κάνουμε μία κουζίνα άνω κάτω. Κι αν δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κακιά συνήθεια, τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε να μαζεύουμε την κουζίνα μας αμέσως μετά και να μην αφήνουμε τα πιάτα στοίβα στον νεροχύτη για την επόμενη μέρα.

καθαριότητα_στον_πάγκο_της_κουζίνας_

All photos via brightside.me via daddy-cool

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Τι Σημαίνει Όταν η Μύτη σας Είναι Κρύα

Τι Σημαίνει Όταν η Μύτη σας Είναι Κρύα

8 Λάθη που Καταστρέφουν το Πλυντήριο

8 Λάθη που Καταστρέφουν το Πλυντήριο