in , , ,

10 Λάθη που Μετατρέπουν τα Σπίτια μας σε Χάος

Η ακαταστασία είναι ο εχθρός μας και πρέπει να την αναγνωρίσουμε όταν τη δούμε. Γι’ αυτό εμείς σας προσφέρουμε αυτήν τη λίστα με τις δέκα πηγές χάους που εμποδίζουν τα σπίτια μας να φαίνονται ευχάριστα και τακτοποιημένα.

Οι ερασιτεχνικές προσπάθειες να κρύψουν την ακαταστασία

© depositphotos.com© mixvn.net

Φαίνεται ότι η απλή κάλυψη μιας ντουλάπας που ξεχειλίζει με κουρτίνα είναι μια υπέροχη ιδέα. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Τις περισσότερες φορές, μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα φαίνεται ερασιτεχνική και αδέξια.

11 Tips για να Διατηρείτε το Σπίτι σας Μόνιμα Τακτοποιημένο

Είναι πολύ καλύτερη ιδέα να αδειάσετε τα περιττά και να βάλετε σε τάξη τα υπόλοιπα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα νιώσετε άβολα όταν ένας επισκέπτης τραβήξει απροσδόκητα την κουρτίνα με την προσδοκία να κοιτάξει έξω από το παράθυρο, αλλά αντίθετα δει ένα πολύ λιγότερο ελκυστικό θέαμα.

Αποθήκευση όλων των ειδών καθαριότητας σε ένα μέρος

© depositphotos.com© depositphotos.com

Κατά καιρούς η σκέψη να αποθηκεύσουμε όλα τα είδη καθαριότητας σε ένα ντουλάπι φαίνεται λογική. Ωστόσο, εάν το σπίτι σας διαθέτει πολλά δωμάτια ή περισσότερους από έναν όροφο, αυτό μπορεί να είναι πιο άβολο.

Φυλάξετε τουλάχιστον ένα σφουγγάρι ή καθαριστικό υγρό στο μπάνιο ή στην κουζίνα. Αυτό θα σας επιτρέψει να καθαρίσετε τους λεκέδες αμέσως, αντί να τους αφήσετε μέχρι να κάνετε γενική καθαριότητα στο σπίτι σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αποθήκευση αντικειμένων σε διαφανή πλαστικά δοχεία

© depositphotos.com© depositphotos.com

Τα διαφανή δοχεία προσφέρουν μια εξαιρετική λύση για την αποθήκευση πραγμάτων. Αλλά η τοποθέτησή τους σε ανοιχτά ράφια δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Πρώτον, όλα όσα περιέχουν θα είναι ορατά. Δεύτερον, ο συνδυασμός διαφορετικών χρωμάτων των αντικειμένων που περιέχουν αυτά τα κουτιά θα δημιουργήσει την αίσθηση ότι το δωμάτιο είναι γεμάτο σκουπίδια.

Τα διαφανή δοχεία πρέπει να χρησιμοποιούνται σε κλειστά ντουλάπια. Πρέπει να τοποθετείτε μόνο καλάθια ή αδιαφανή κουτιά σε ανοιχτά ράφια. Όπου μπορείτε, προσπαθήστε πάντα να αποθηκεύετε τα πράγματα σε κλειστά ντουλάπια.

Τοποθέτηση ραφιών σε δυσπρόσιτα σημεία

© depositphotos.com© depositphotos.com

Αν έχετε ράφια σε δυσπρόσιτα σημεία όπως κοντά στην οροφή τοποθετήστε πράγματα που σπάνια χρησιμοποιείτε, ενώ αυτά που χρειάζεστε σε καθημερινή βάση πρέπει να αποθηκεύονται σε μέρος που είναι εύκολα προσβάσιμο.

Πάρα πολλοί γάντζοι και κρεμάστρες

© depositphotos.com© depositphotos.com

Οι γάντζοι και οι κρεμάστρες στους τοίχους μπορεί συχνά να είναι πολύ βολικοί. Μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν μια ντουλάπα και καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο. Ίσως γι’ αυτόν τον λόγο πολλά από αυτά που πρέπει πραγματικά να μπουν στην ντουλάπα σας καταλήγουν να κρέμονται, καλύπτοντας τους τοίχους.

Δεν αξίζει να βάλετε επιπλέον καθώς είναι εξίσου πηγή ακαταστασίας και χάους όσο κι αν σας διευκολύνουν. Όσα περισσότερα έχετε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Τοποθετήστε τα πράγματα στη σωστή τους θέση: στη ντουλάπα.

Αποθήκευση εποχιακών ειδών σε κούτες και αδιαφανή σακούλες

© depositphotos.com© depositphotos.com

Όπως ίσως μαντέψατε, το πρόβλημα εδώ είναι ότι δεν μπορείτε να δείτε τι υπάρχει μέσα. Ως αποτέλεσμα, η αναζήτηση για αυτό το ζεστό κασκόλ μπορεί να μετατραπεί σε μια μακρά αναζήτηση που περιλαμβάνει άσκοπη αποσυσκευασία πολλών άλλων πραγμάτων. Η λύση εδώ είναι πολύ απλή: φυλάξτε εποχιακά είδη σε διαφανή σακούλες ή δοχεία.

Αγνοείτε τις απόψεις των μελών της οικογένειας

© depositphotos.com© depositphotos.com

Έχετε βρεθεί ποτέ στη κατάσταση που νομίζετε ότι έχετε τακτοποιήσει τέλεια την ντουλάπα σας, αλλά τότε την επόμενη μέρα ο σύζυγός σας έχει ανακατέψει τα πάντα ψάχνοντας τη γραβάτα του; Αυτό πιθανότατα επειδή παραλείψατε να του πείτε για το τέλειο σύστημα τακτοποίησης που επινοήσατε. Αυτό που μπορεί να σας φαίνεται κατανοητό, ίσως δεν είναι απαραίτητα το ίδιο για τα άλλα μέλη της οικογένειάς σας.

Εκτός από το να ενημερώνετε τα μέλη της οικογένειας σας για τυχόν νέες ιδέες που έχετε για την τακτοποίηση πραγμάτων, ζητήστε τις απόψεις τους. Μπορεί να μην είναι όλες οι λύσεις τόσο βολικές για τους άλλους όσο και για εσάς.

Αντικατάσταση της ακαταστασίας με καθαριότητα

© depositphotos.com© depositphotos.com

Η καθαριότητα και η τάξη στο σπίτι συμβαδίζουν. Αλλά το ένα δεν ακολουθεί απαραίτητα το άλλο εκτός αν το κάνετε. Εάν καθαρίζετε τα πατώματα αλλά αφήνετε τα πράγματα που βρίσκονται στο δωμάτιο ή πλένετε τα πιάτα αλλά δεν τα αφήνετε να στεγνώσουν στο στεγνωτήριο, τότε μπορεί έχετε καθαριότητα, αλλά το σπίτι σας θα εξακολουθεί να φαίνεται ακατάστατο.

Μην ξεχάσετε να βάλετε τα πράγματα που έχετε καθαρίσει πίσω στα σωστά τους μέρη. Με αυτόν τον τρόπο το σπίτι σας θα είναι όχι μόνο καθαρό αλλά και τακτοποιημένο.

Ανάμειξη αντικειμένων με αντίθετο στυλ ή χρώμα

© mebel.gw5.ru© depositphotos.com

Πολλοί αγοράζουν πράγματα για το σπίτι παρορμητικά ή από ιδιοτροπία. Ωστόσο, συχνά αυτά τα πράγματα δεν συνδυάζονται από άποψη χρώματος ή στυλ με καμία φαντασία. Το αποτέλεσμα είναι ότι καταλήγουν να μετατρέψουν το σπίτι σας σε ένα παράξενο μείγμα από ανατολικό παζάρι και κατάστημα με αντίκες.

Επιλέξτε πολλά αντικείμενα για το σπίτι σας που ταιριάζουν ή τουλάχιστον έχουν περίπου το ίδιο στυλ και τοποθετήστε τα σε εμφανή θέση. Άλλα αντικείμενα μπορούν να αποθηκευτούν και να εναλλάσσονται συχνά για να ανανεώνεται η εμφάνιση του σπιτιού σας.

Χρήση μόνο μία πηγή φωτός

© depositphotos.com© depositphotos.com

Ακόμα και το πιο τακτοποιημένο δωμάτιο δεν θα φαίνεται πολύ άνετο αν η μόνη πηγή φωτισμού τα βράδια είναι ένας λαμπτήρας εξοικονόμησης ενέργειας. Αντ’ αυτού προσθέστε ένα πορτατίφ, ένα φωτιστικό με βραχίονα στον τοίχο, ή τουλάχιστον μερικά χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

Οι Διακοσμητές Αποκαλύπτουν 13 Πράγματα στο Μπάνιο που Πρέπει να Ξεφορτωθείτε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

14 Εντυπωσιακές, Έξυπνες και Κομψές Ιδέες για να Κρύψετε την Τηλεόραση

14 Εντυπωσιακές, Έξυπνες και Κομψές Ιδέες για να Κρύψετε την Τηλεόραση

8 Μυστικά Διακοσμητών ώστε το Σπίτι σας να Είναι Ισάξιο ενός Εξωφύλλου Περιοδικού