in , ,

10 Αντικείμενα που Χρειάζονται Καθάρισμα Καθημερινά

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να καθαρίζουν τα σπίτια τους κάθε εβδομάδα, άλλοι κάθε 15 ημέρες, ενώ άλλοι καθαρίζουν πότε πότε. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα καθαριότητας που έχετε, ορισμένα αντικείμενα πρέπει να καθαρίζονται κάθε μέρα.

8 Φυσικά Αφαιρετικά Λεκέδων για Γρήγορο και Εύκολο Καθάρισμα και για διάφορους δύσκολους λεκέδες!

Τηλέφωνο ντους

© depositphotos.com

Η συνεχής ροή νερού στο τηλέφωνο του ντους σας δεν σημαίνει ότι αυτοκαθαρίζεται. Τα μικρόβια μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτό και η εισπνοή τους ενώ κάνετε ντους, είναι μια από τις κύριες αιτίες των πνευμονικών λοιμώξεων.

Δαχτυλίδια

© Domidomidomiii / reddit

Εάν φοράτε ένα δαχτυλίδι κάθε μέρα ή τη βέρα σας που δεν βγάζετε ποτέ, είναι καλύτερα να βάλετε τον καθαρισμό τους στην καθημερινή σας ρουτίνα. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα χέρια των ατόμων που φορούν δαχτυλίδια έχουν περισσότερα βακτήρια από όσους δεν φορούν.

Τιμόνι

© Daniel3gs / reddit

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι μια μεγάλη πηγή επιβλαβών μικροβίων και ενώ δεν χρειάζεται να καθαρίζετε το αυτοκίνητό σας κάθε μέρα, είναι καλύτερα να καθαρίζετε τουλάχιστον το τιμόνι σας πριν το αγγίξετε.

18 Έξυπνα Κόλπα Καθαρίσματος

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Λαβές πορτών

© Duce9 / imgur

Εάν υπάρχει ένα αντικείμενο που αγγίζουμε καθημερινά με τα βρώμικα χέρια μας είναι οι λαβές των πορτών. Μπορούν να κουβαλούν εκατοντάδες μικρόβια και να βλάψουν την υγεία μας.

Πληκτρολόγιο υπολογιστή

© goblinGrog1 / reddit

Είναι σύνηθες να χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή μας καθημερινά και το πληκτρολόγιο, επειδή το αγγίζουμε τόσο συχνά, είναι η πηγή διαφόρων τύπων μικροβίων. Τα καλά νέα είναι ότι ένας απλός καθαρισμός με αντιβακτηριακά υγρά μαντηλάκια μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της βρωμιάς.

Τηλεχειριστήριο

© marterlel420 / reddit

Ένα άλλο αντικείμενο που αγγίζουμε κάθε μέρα είναι το τηλεχειριστήριο μας. Οι ερευνητές έχουν βρει μύκητες, μούχλα και μικρόβια, οπότε είναι καλύτερα να αφιερώσετε μερικά λεπτά στο τέλος της ημέρας για να το καθαρίσετε.

Διακόπτες φωτισμού

© mcdswimr / reddit

Οι διακόπτες φωτισμού συχνά περνάνε απαρατήρητοι ενώ καθαρίζουμε το σπίτι μας, αλλά είναι επίσης ένα μέρος όπου τα μικρόβια και τα βακτήρια κρύβονται. Για να το αποδείξουν αυτό, μελέτες διαπίστωσαν ότι είναι ένα από τα πιο βρώμικα μέρη σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Νιπτήρας μπάνιου

© heyimtalking / reddit

Πλένουμε τα χέρια μας και βουρτσίζουμε τα δόντια μας καθημερινά, περισσότερες από μία φορές, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί να είναι συνεχώς βρώμικοι, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 50.000 βακτήρια. Ένα καθημερινό σκούπισμα με αντιβακτηριακό διάλυμα μπορεί να σκοτώσει αυτήν την αποικία στη στιγμή.

Οδοντόβουρτσα

© T0NYdeP0NY / reddit

Υπολείμματα τροφίμων και οδοντική πλάκα κολλούν στις οδοντόβουρτσες μας κάθε μέρα. Επίσης, οι περισσότεροι την αφήνουν εκτεθειμένη στο μπάνιο, αφήνοντας τις τρίχες της να αποτελούν πηγή πολλαπλών τύπων μικροβίων. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να καθαρίζουμε τις οδοντόβουρτσες μας καθημερινά και να τις μουλιάζουμε σε αντιβακτηριακό στοματικό διάλυμα.

Περβάζι παράθυρων

© deleted / reddit

Γύρη, μούχλα και άλλα ρυπογόνε σωματίδια μπορεί να κολλήσουν στα περβάζια του υπνοδωματίου μας, επιδεινώνοντας τις αλλεργίες ενώ κοιμόμαστε. Σκουπίστε το κάθε μέρα πριν πάτε για ύπνο και απαλλαγείτε από ανεπιθύμητα προβλήματα υγείας.

11 Παλιά Κόλπα Καθαριότητας που Είναι Χρήσιμα Ακόμη και Σήμερα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

8 Τροφές που Μπορούν να Βλάψουν το Κατοικίδιό σας

7 Ασυναγώνιστα Καλοκαιρινά Κόλπα Ομορφιάς