in , ,

8 Τροφές που Μπορούν να Βλάψουν το Κατοικίδιό σας

Θεωρούμε ότι τα κατοικίδια ζώα μας είναι μέλη της οικογένειας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σώμα τους είναι διαφορετικό από το δικό μας και χρειάζονται μια διαφορετική σειρά θρεπτικών συστατικών.

Περισσότερα κατοικίδια, λιγότερες παιδικές αλλεργίες

Φασόλια

brightside

Κατοικίδια που πρέπει να το αποφεύγουν: γάτες και σκύλοι

Το κύριο πρόβλημα με τα φασόλια κονσέρβα είναι ότι περιέχουν συντηρητικά και αλάτι, τα οποία είναι επικίνδυνα για τα κατοικίδια ζώα. Για παράδειγμα, μισό φλιτζάνι περιέχει περίπου 400 έως 500 χιλιοστόγραμμα νατρίου. Αλλά η ανοχή νατρίου στα κατοικίδια είναι πολύ χαμηλή.

Εάν στο κατοικίδιό σας αρέσουν τα φασόλια, επιλέξτε πράσινα φασόλια, φακές ή αποξηραμένα φασόλια. Δεν πρέπει να είναι αλατισμένα ή κονσερβοποιημένα. Και δώστε τα μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες.

Κονσερβοποιημένος τόνος

© depositphotos.com© depositphotos.com

Κατοικίδια που πρέπει να το αποφεύγουν: γάτες και σκύλοι

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Οι μεγαλύτεροι λάτρεις του τόνου είναι οι γάτες, αλλά ακόμη και τα σκυλιά μπορεί μερικές φορές να το θεωρήσουν απόλαυση. Ακόμα κι αν η γάτα σας το απαιτεί, δεν πρέπει να τρέφονται με κονσέρβες τόνου σε καθημερινή βάση επειδή μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση λόγω υδραργύρου, ειδικά εάν περιέχει αλάτι ή λάδι.

Φυστικοβούτυρο

© shutterstock.com© shutterstock.com

Κατοικίδια που πρέπει να το αποφεύγουν: γάτες και σκύλοι

Συνήθως, στα σκυλιά αρέσει στο φυστικοβούτυρο. Ωστόσο, ορισμένοι παραγωγοί προσθέτουν ξυλιτόλη το οποίο είναι τοξικό για τα κατοικίδια. Είναι ένα γλυκαντικό που χρησιμοποιείται αντί της ζάχαρης, επειδή έχει λιγότερες θερμίδες. Η ξυλιτόλη πορεί να προκαλέσει χαμηλό σάκχαρο στο αίμα και ηπατική ανεπάρκεια στα κατοικίδια ζώα.

Διώξτε τους Ψύλλους από τα κατοικίδια σας

Ελέγξτε τα θρεπτικά συστατικά στο βάζο του φυστικοβούτυρου σας και ακόμη και αν δεν έχει ξυλιτόλη, προσέξτε και μην το δίνετε στο κατοικίδιο ζώο σας κάθε μέρα, επειδή η υπερβολική ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία.

Ωμή ζύμη

© depositphotos.com© depositphotos.com

Κατοικίδια που πρέπει να το αποφεύγουν: σκύλοι

Η ωμή ζύμη ψωμιού που περιέχει μαγιά μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση σε σκύλους. Η ζύμη μπορεί να διογκωθεί στο στομάχι του σκύλου και να προκαλέσει κοιλιακή διάταση. Καθώς η μαγιά ζυμώνεται, η αιθανόλη στο αίμα μπορεί να αυξηθεί σε τοξικά επίπεδα. Τα κύτταρα ζύμης παράγουν αιθανόλη που οδηγεί σε έλλειψη συντονισμού και έμετου.

Η καλύτερη λύση είναι να μην δώσετε ποτέ στο σκυλί σας την ευκαιρία να δοκιμάσει ωμή ζύμη, αλλά σε περίπτωση που συμβεί, μεταφέρετε το σκυλί στον κτηνίατρο για να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητες συνέπειες.

Γάλα

© depositphotos.com© depositphotos.com

Κατοικίδια που πρέπει να το αποφεύγουν: γάτες και σκύλοι

Δεν μιλάμε για μικρές ποσότητες, αλλά για κατανάλωση άφθονου γάλατος σε καθημερινή βάση. Μερικές κουταλιές της σούπας για το σκυλί σας είναι εντάξει. Το γάλα περιέχει λίπος που μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία. Το να δώσετε ένα ολόκληρο μπολ στο κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να προκαλέσει διάρροια, στομαχικές διαταραχές και έμετο. Και μην ξεχνάτε ότι είναι σαν εμάς και μπορεί να έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Σχεδόν όλες οι γάτες έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Το καθαρό νερό είναι το καλύτερο υγρό για τα κατοικίδια ζώα σας.

Ωμό κρέας

brightside

Κατοικίδια που πρέπει να το αποφεύγουν: γάτες και σκύλους

Οι ωμές τροφές για τα κατοικίδια είναι αμφιλεγόμενες. Από τη μία πλευρά, είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, αλλά από την άλλη πλευρά, έχει βακτήρια που μπορούν να βλάψουν την πέψη του ζώου. Ορισμένα στελέχη βακτηρίων μπορεί να οδηγήσουν σε ασθένειες. Και μερικές φορές περιέχουν μικρά οστά που μπορούν να πνίξουν τον μικρός φίλος σας.

Επιλέξτε μια δίαιτα σύμφωνα με τις συμβουλές του κτηνιάτρου σας. Θα σας προτείνει το είδος του κρέατος που είναι καλύτερο για την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας. Εάν δεν είστε σίγουροι για την ποιότητα του ωμού κρέατος που χρησιμοποιείτε, επιλέξτε ξηρά τροφή για κατοικίδια που περιέχει αρκετή πρωτεΐνη.

Αμύγδαλα

© depositphotos.com

Κατοικίδια που πρέπει να το αποφεύγουν: γάτες και σκύλους

Τα αμύγδαλα δεν απαγορεύονται γενικά από τους περισσότερους κτηνίατρους, αλλά υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι για τους οποίους πρέπει να γνωρίζετε. Η τακτική κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ή ακόμη και μία φορά μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, παχυσαρκία και παγκρεατίτιδα. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν έμετο, φούσκωμα και διάρροια.

Δώστε καλύτερα μερικά καρύδια, αλλά πρέπει να παρακολουθείτε την ποσότητα που τρώει το ζώο σας και να μην τα αφήνετε στο τραπέζι εάν μπορεί να τα φτάσει μόνο του.

Εσπεριδοειδή

© depositphotos.com© depositphotos.com

Κατοικίδια που πρέπει να το αποφεύγουν: γάτες

Κανονικά, η μυρωδιά των εσπεριδοειδών απωθεί τις γάτες. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερα να μην δίνετε εσπεριδοειδή σε μια γάτα επειδή είναι τοξικά για αυτές και προκαλεί εγκαύματα στο δέρμα μετά την έκθεση στο φως του ήλιου. Επίσης, αφού φάνε οποιοδήποτε μέρος του λεμονιού, μπορεί να υποφέρουν από αδυναμία, κατάθλιψη, έμετο και τρόμο. Οπότε κρατήστε τα εσπεριδοειδή μακριά από τη γάτα σας.

35 πανέξυπνα αντικείμενα και προϊόντα για κατοικίδια!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

9 φυσικά καλλυντικά με 2 υλικά που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου και να γλιτώσεις χρήματα

10 Αντικείμενα που Χρειάζονται Καθάρισμα Καθημερινά