in , , , , ,

9 φυσικά καλλυντικά με 2 υλικά που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου και να γλιτώσεις χρήματα

Καλλυντικά με δύο υλικά που οι περισσότεροι έχουμε σπίτι μας, θα μας απαλλάξουν από το επιπλέον κόστος αγοράς τους, ενώ τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

Καλλυντικά με δύο υλικά: Αγγούρι + μέλι = Τονωτική λοσιόν προσώπου

Μια πολύ εύκολη και βολική συνταγή, αφού το πιθανότερο είναι να έχετε ήδη στην κουζίνα σας τα υλικά της: ένα μέτριο αγγούρι και 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι. Ξεφλουδίστε το αγγούρι, κόψτε το σε μικρά κομματάκια και πολτοποιήστε το στο μπλέντερ. Σουρώστε τον πολτό πάνω από ένα γυάλινο μπολ, και κρατήστε το ζουμί του αγγουριού, το οποίο στη συνέχεια πρέπει να μεταφέρετε σε ένα καθαρό μπουκάλι με καπάκι. Τέλος, προσθέστε το μέλι στο χυμό, ανακατέψτε τα, κι έχετε έτοιμη την τονωτική λοσιόν προσώπου σας, την οποία μπορείτε να φυλάξετε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

Καλλυντικά με δύο υλικά: Κηρομπογιές + λάδι καρύδας = Lipgloss

Μπορείτε να φτιάξετε όποια απόχρωση lipgloss θέλετε, χρησιμοποιώντας τις απλές, κλασικές κηρομπογιές των παιδιών και αιθέριο έλαιο καρύδας. Πάρτε την κηρομπογιά με την απόχρωση που σας αρέσει, αφαιρέστε της το χάρτινο περιτύλιγμα και κόψτε την σε 4 κομμάτια.

Τοποθετήστε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό στο μάτι της κουζίνας, βάζοντας μέσα σε αυτό ένα μικρό γυάλινο δοχείο (διαδικασία μπεν μαρί). Προσθέστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας μέσα στο γυάλινο δοχείο και ζεστάνετε αργά σε μέτρια φωτιά.

Όταν το λάδι καρύδας λιώσει, προσθέστε την κηρομπογιά σας (1 κομμάτι κηρομπογιάς ανά κουταλάκι καρύδας) και αν θέλετε αναμείξτε διάφορα χρώματα. Θυμηθείτε: αν βάλετε πολλή κηρομπογιά, το αποτέλεσμα θα είναι ξηρό, ενώ αν βάλετε λίγη θα είναι πιο γυαλιστερό. Προσοχή στις κηρομπογιές που θα επιλέξετε, να μην περιέχουν μόλυβδο και άλλα τοξικά συστατικά!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Καλλυντικά με δύο υλικά: Λιωμένο αβοκάντο + μέλι = Μάσκα μαλλιών

Χαρίστε λάμψη, ζωντάνια και ενυδάτωση στα μαλλιά σας, με μια μάσκα που θα σας καταπλήξει! Θα χρειαστείτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και ένα μετρίου μεγέθους αβοκάντο. Πολτοποιήστε το αβοκάντο και προσθέστε τις 2 κουταλιές μέλι, ανακατεύοντας καλά.

Εφαρμόστε το μείγμα σε στεγνά ή ελαφρώς υγρά μαλλιά και αφήστε να δράσει για 15-20 λεπτά. Ξεβγάλετε καλά και συνεχίστε με το λούσιμο και τη μαλακτική σας. Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, αποφύγετε να εφαρμόσετε τη μάσκα στις ρίζες σας, αλλά αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά, κάντε μασάζ σε όλο το τριχωτό.

Καλλυντικά με δύο υλικά: Λεμόνι + ξίδι = Ξεβαφτικό νυχιών

Στύψτε λίγο λεμόνι και χύστε ίση ποσότητα λεμονιού και ξιδιού σε ένα μικρό μπολ. Μουλιάστε μέσα στο μείγμα βαμβάκι σε ροδέλες και ταυτόχρονα τοποθετήστε τα χέρια σας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά, προκειμένου να μαλακώσει όσο γίνεται το μανό, για να φύγει πιο εύκολα μετά.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε τις ροδέλες στα νύχια σας και αφήστε τες επάνω για 20-30 δευτερόλεπτα. Καθαρίστε απαλά το μανό από τα νύχια, μέχρι να γυαλίσουν. Επαναλάβετε αν χρειαστεί.

Καλλυντικά με δύο υλικά: Αγγούρι + ασπράδι αβγού = Μάσκα προσώπου

Αν το δέρμα σας είναι μεικτό και δεν ξέρετε με βεβαιότητα ποια μάσκα προσώπου να αγοράσετε, φτιάξτε μια προσαρμοσμένη στις δικές σας ανάγκες. Κόψτε ένα αγγούρι σε μικρά κομμάτια και βάλτε το στο μπλέντερ, ενώ σε ένα μπολ χτυπήστε το ασπράδι του αβγού μέχρι να αφρίσει.

Προσθέστε το πολτοποιημένο αγγούρι κι ανακατέψτε τα όλα μαζί. Εφαρμόστε πρώτα τη μάσκα σε μια μικρή επιφάνεια της επιδερμίδας σας για να σιγουρευτείτε ότι δεν σας προκαλεί ερεθισμούς και αν όχι, εφαρμόστε την κανονικά στο πρόσωπό σας για 15-20 λεπτά. Το ασπράδι θα συσφίξει την επιδερμίδα σας και το αγγούρι θα την αναζωογονήσει, χαρίζοντάς σας φρεσκάδα και τόνωση!

Καλλυντικά με δύο υλικά: Σκόνη αραρούτι + σκόνη κακάο = Ξηρό σαμπουάν

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να λούσετε τα μαλλιά σας χωρίς… νερό; Αν όχι, ήρθε η ώρα με μια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει! Ρίξτε σε ένα μπολ μια γεμάτη κουταλιά της σούπας σκόνη αραρούτι και προσθέστε λίγο λιγότερη σκόνη κακάο.

Αν έχετε πολύ ανοιχτά ξανθά μαλλιά μπορείτε να μην προσθέσετε καθόλου κακάο, ενώ αν έχετε πολύ σκούρα μαλλιά, βάλτε ποσότητες σε αναλογία 50-50. Για κάθε ενδιάμεση απόχρωση υπολογίστε λιγότερο κακάο για τα ανοιχτόχρωμα και περισσότερο για τα σκουρόχρωμα μαλλιά, χωρίς ποτέ να ξεπερνάτε την ποσότητα σκόνης αραρούτι.

Ρίξτε μικρές ποσότητες του μείγματος στις λιπαρές περιοχές των μαλλιών σας, κοντά στις ρίζες, και με τις άκρες των δαχτύλων σας κάντε μασάζ για να απλωθεί το μείγμα. Στη συνέχεια, χτενίστε τα μαλλιά σας προκειμένου να πάει παντού. Αυτό ήταν! Τα μαλλιά θα δείχνουν σαν λουσμένα!

Καλλυντικά με δύο υλικά: Μέλι + μαγειρική σόδα = Καθαρισμός μαύρων στιγμάτων

Αποκτήστε καθαρή επιδερμίδα και ξεφορτωθείτε επιτέλους τα μαύρα στίγματα, χαρίζοντας λάμψη στην επιδερμίδα, με ένα μείγμα που μπορείτε να φτιάξετε στο λεπτό. Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με μια κουταλιά της σούπας μέλι, μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ζύμη, και εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας για περίπου 15-20 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και θα δείτε την επιδερμίδα σας πιο λαμπερή και καθαρή από ποτέ!

Καλλυντικά με δύο υλικά: Εμφιαλωμένο νερό + ελαιόλαδο = Ξεβαφτικό ματιών

Θα χρειαστείτε ένα δοχείο με σχετικά στενό στόμιο προκειμένου να φτιάξετε το μείγμα σας και να το διατηρήσετε. Γεμίστε το μέχρι τη μέση με εμφιαλωμένο νερό και προσθέστε το 1/3 της ποσότητας του νερού σε ελαιόλαδο. Αναμείξτε και είστε έτοιμες!

Αν χρησιμοποιείτε μάσκαρα, βάλτε λίγο περισσότερο ελαιόλαδο για καλύτερα αποτελέσματα στην αφαίρεσή του. Καλό θα ήταν να πλύνετε μετά το πρόσωπό σας με νερό και καθαριστικό προσώπου. Αυτή η μέθοδος προσφέρει έντονη ενυδάτωση, ειδικά γύρω από τα μάτια, και αφήνει τις βλεφαρίδες σας μαλακές και γερές.

Καλλυντικά με δύο υλικά: Θαλασσινό αλάτι + ελαιόλαδο = Απολεπιστικό σώματος

Νιώστε την επιδερμίδα στο σώμα σας απαλή και λεία με το κατάλληλο body scrub, φτιαγμένο με τα πιο φυσικά υλικά. Αναμείξτε 1 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι (χοντρό ή ψιλό) με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και προσθέστε, αν θέλετε, 30 σταγόνες αιθέριου ελαίου της προτίμησής σας. Εναλλακτικά, μπορείτε αντί για αλάτι να χρησιμοποιήσετε χοντρή ζάχαρη και αντί για ελαιόλαδο κάποιο άλλο λάδι, όπως καρύδας, αμυγδάλου, jojoba κ.ο.κ.

Ανακατέψτε μαζί τα υλικά και αν χρειαστεί προσθέστε περισσότερο αλάτι ή ζάχαρη, μέχρι να φτάσετε στην υφή που θέλετε. Κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε είναι να προσθέσετε το περιεχόμενο από 1-2 κάψουλες βιταμίνης Ε στο μείγμα, για αντιοξειδωτική προστασία. Αποθηκεύστε το scrub σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι και 2 μήνες.

Αυτά Είναι τα Μοναδικά Καλλυντικά που Πρέπει να Φοράτε το Πρωί

via enimerotiko

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να Φτιάξετε Σχολείο στο Σπίτι & 20 Καλύτερες Ιδέες

8 Τροφές που Μπορούν να Βλάψουν το Κατοικίδιό σας