in , , ,

Τα 7 πιο Βρώμικα Σημεία στο Σπίτι Σύμφωνα με τους Ειδικούς

βρώμικα σημεία σπιτιού,καθαρισμός σπιτιού,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα
βρώμικα σημεία σπιτιού,καθαρισμός σπιτιού,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Συνήθως θεωρούμε ότι το μπάνιο είναι το πιο βρώμικο δωμάτιο του σπιτιού. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, η βρώμια μπορεί να κρύβεται στα πιο απροσδόκητα σημεία.

Εάν δεν προσέχουμε τον καθαρισμό τους, μπορεί να γίνουν τόποι αναπαραγωγής για διάφορα μικρόβια, βακτήρια και μύκητες. 10 Λόγοι που το Σπίτι σας Φαίνεται Βρώμικο, Ανεξάρτητα από το Πόσο το Καθαρίζετε

Το λάστιχο της πόρτας πλυντηρίου

© Pexels.com, © Depositphotos.com

Το πλυντήριό σας, ειδικά το λάστιχο της πόρτας μπορεί να γεμίσει μούχλα αν δεν καθαριστεί. Ακριβώς επειδή καθαρίζει τα ρούχα δεν σημαίνει ότι το πλυντήριο καθαρίζεται μόνο του. Η μούχλα ευδοκιμεί στην υγρασία και στα υπολείμματα απορρυπαντικού. Η βρωμιά στο πλυντήριο είναι ένα συνηθισμένο οικιακό πρόβλημα που προκαλείται από το να ξεχάσετε να καθαρίσετε το πλυντήριο ή/και να το λειτουργήσετε σωστά.

Καφετιέρες

© Depositphotos.com

Εάν δεν καθαρίζετε τακτικά την καφετιέρα σας μπορεί το δοχείο νερού να γεμίσει με μούχλα και βακτήρια. Ωστόσο, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το πόσο συχνά την χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Τηλεχειριστήριο τηλεόρασης

© Pexels.com

Το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι 20 φορές πιο βρώμικο από το κάθισμα τουαλέτας, καθώς έχει υψηλή συγκέντρωση βακτηρίων και σπορίων μούχλας. Ο καθαρισμός και η απολύμανση του είναι απλά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σκουπίζετε την επιφάνεια του μία φορά την ημέρα.

Το σφουγγάρι της κουζίνας

© Depositphotos.com

Εάν πλένετε τις επιφάνειες και τα πιάτα της κουζίνας με ένα σφουγγάρι και το αντικαθιστάτε μία φορά το μήνα, ήρθε η στιγμή να αλλάξετε τις συνήθειες καθαρισμού σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Χρησιμοποιούμε σφουγγάρια όλη την ώρα, περιμένοντας ότι θα καθαρίσουν τα πιάτα, αλλά στην πραγματικότητα μεταδίδουν μικρόβια σε όλους τους πάγκους της κουζίνας. Η συγκέντρωση βακτηρίων στα σφουγγάρια του νεροχύτη είναι σίγουρα η μεγαλύτερη από σχεδόν οποιαδήποτε περιοχή στο σπίτι σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αν και ένα βρώμικο σφουγγάρι μπορεί να παταχθεί, πολλοί προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τα απόβλητα ψήνοντάς το σε μικροκύματα για να καταστρέψουν τα μικρόβια με τη θερμότητα. Μπορεί να εξαλειφθούν βακτήρια με αυτόν τον τρόπο, αλλά όχι όλα. Ως αποτέλεσμα, αντί να τα καταστρέφετε, τα αφήνετε να πολλαπλασιαστούν. Πετάξτε τα σφουγγάρια κάθε 2 έως 3 εβδομάδες για να εξασφαλίσετε την πλήρη απομάκρυνση των βακτηρίων.

Δείτε ακόμη 12 Κόλπα για να Καθαρίσετε με Ευκολία τα Πάντα

Κρεμάστρες για πετσέτες

brightside

Οι περισσότεροι επικεντρώνονται στο πλύσιμο του νεροχύτη, του δαπέδου και της τουαλέτας τους. Ωστόσο, πολλές έρευνες δείχνουν ότι σπάνια σκουπίζουμε τις κρεμάστρες για πετσέτες όταν καθαρίζουμε το μπάνιο. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι περίεργο που είναι από τα πιο βρώμικα σημεία στο μπάνιο.

Ντουζιέρα

© Depositphotos.com

Αν νομίζατε ότι το ντους ήταν το πιο καθαρο σημειο στο σπίτι σας, θα σας εκπλήξει ότι μπορεί να είναι ένα γόνιμο περιβάλλον για επικίνδυνα μικρόβια. Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι η κεφαλή ντους καθαρίζεται μόνη της, αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Πολλοί επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι η κεφαλή του ντους δημιουργεί έναν ιδανικό βιότοπο για την ανάπτυξη δυνητικά θανατηφόρων μικροοργανισμών, όπως το μυκοβακτηρίδιο, το οποίο μπορεί επίσης να προκαλέσει πνευμονικές ασθένειες. Είναι γεμάτο με βακτήρια και το νερό που διέρχεται από αυτό είναι πλούσιο σε μέταλλα.

Θήκες οδοντόβουρτσας

© Depositphotos.com

Οι οδοντόβουρτσες πρέπει να απολυμαίνονται και να αλλάζονται τουλάχιστον μία φορά το μήνα, σύμφωνα με τους οδοντίατρους. Δεν μας λένε, όμως, να καθαρίσουμε τις θήκες της οδοντόβουρτσας. Αυτό συνήθως παραβλέπεται. Βακτήρια από την οδοντόβουρτσα προσκολλώνται στη θήκη, καθώς και βακτήρια από άλλα μέρη του μπάνιου.

Εάν μοιράζεστε μια θήκη οδοντόβουρτσας με μέλη της οικογένειας, αυτό σημαίνει ότι εάν ένας από αυτούς δεν καθαρίσει σωστά τα χέρια του, ολόκληρη η θήκη βρίσκεται σε κίνδυνο. Η απλούστερη προσέγγιση για να την καθαρίσετε είναι να την βάλετε στο πλυντήριο πιάτων μία φορά την εβδομάδα, καθώς θα καταστρέψει τα περισσότερα μικρόβια.

Δείτε επίσης 15 Τρόποι για να Καθαρίσετε το Σπίτι σας σε Λίγα Μόνο Λεπτά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διασημότητες Χόλυγουντ,μεταμόρφωση διασημοτήτων,lifestyle,περίεργα

Πώς Μεταμορφώθηκαν Μερικές Διασημότητες του Χόλυγουντ με τα Χρόνια

ιαπωνικά μυστικά μακροζωίας,ιαπωνικά μυστικά υγείας,συμβουλές υγείας,υγεία

6 Ιαπωνικά Μυστικά για Μακροζωία και Υγεία