in , ,

10 Λόγοι που το Σπίτι σας Φαίνεται Βρώμικο, Ανεξάρτητα από το Πόσο το Καθαρίζετε

λόγοι που το σπίτι φαίνεται βρώμικο,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα
λόγοι που το σπίτι φαίνεται βρώμικο,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

Ο καθαρισμός του σπιτιού είναι πολύ σημαντικός για την ανθρώπινη ψυχική υγεία. Μερικά από τα πλεονεκτήματά του είναι η μείωση του άγχους, η αύξηση της καθημερινής απόδοσης και η μείωση του στρες. Αλλά μερικές φορές, η προσπάθεια να διατηρήσετε τους χώρους σας λαμπερούς είναι περίπλοκη, ειδικά όταν υπάρχουν λεπτομέρειες που κάνουν το σπίτι σας να μην φαίνεται τόσο καθαρό όσο θέλετε. 15 Τρόποι για να Καθαρίσετε το Σπίτι σας σε Λίγα Μόνο Λεπτά

Κακώς φωτισμένοι χώροι

© Huy Pan / Pexels, © Vlada Karpovich / Pexels

Ο φυσικός φωτισμός ήταν ένα σημαντικό θέμα της αρχιτεκτονικής, ακόμη και πριν επινοηθεί ο τεχνητός φωτισμός. Ωστόσο, μερικές φορές ξεχνάτε ότι ορισμένοι χώροι (ειδικά στις πόλεις) μπορεί να στερούνται αυτό το ουσιαστικό χαρακτηριστικό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αξιοποιείτε στο έπακρο κάθε φωτεινό χώρο. Απλά κόλπα όπως η αλλαγή κουρτινών σε πιο ανοιχτόχρωμους τόνους ή φυτά τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Ρωγμές δαπέδου σε κοινή θέα

© Syda_Productions / Depositphotos

Δεν έχετε πάντα χρόνο να κάνετε μεγάλες επισκευές στα σπίτια σας. Όσον αφορά τα δάπεδα, η έλλειψη συντήρησης μπορεί να προκαλέσει μια μόνιμη όψη παραμέλησης ανεξάρτητα από το πόσο καθαρός είναι ο χώρος. Ένα απλό κόλπο για να το αποφύγετε είναι να κρύψετε τις ρωγμές κάτω από ένα ωραίο χαλί το οποίο, εκτός από το να δίνει στο δωμάτιο περισσότερη προσωπικότητα, αποτρέπει περαιτέρω ζημιές.

Μικροσκοπικοί λεκέδες στην κουζίνα

© aletermi / Depositphotos, © tab62 / Depositphotos

Όταν κάνετε γενικό καθαρισμό, η κουζίνα μπορεί να είναι πραγματικό πρόβλημα. Οι λεκέδες από τα τρόφιμα και τα σκουπίδια αφαιρούνται εύκολα, αλλά η βρωμιά και το καμένο λάδι μπορεί να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να τα καθαρίσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικά προϊόντα που είναι πιο λειαντικά, γι’ αυτό συνιστάτε να φοράτε γάντια και να διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες.

Συσσώρευση βρωμιάς σε διακόπτες και πρίζες

© aoo8449 / Depositphotos, © serenethos / Depositphotos

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μάθαμε περισσότερο από ποτέ για τη σημασία της συντήρησης των πριζών και των διακοπτών στο σπίτι μας. Ωστόσο, η όψη βρώμικου μπορεί να οφείλεται στη φυσική φθορά των υλικών. Ένα απλό κόλπο είναι να τους βάζετε λίγο χρώμα για να γυαλίζουν, αλλά να θυμάστε ότι εάν βρίσκονται σε δωμάτιο με μεγάλη κίνηση, θα πρέπει να αντικαθίστανται συχνά.

Λεκιασμένοι, κατεστραμμένοι ή ραγισμένοι τοίχοι

© Monstera / Pexels, © fotolubitel2017 / Depositphotos

Εάν ο τοίχος είναι παραμελημένος, εάν η ταπετσαρία είναι σκισμένη ή αν η μπογιά αρχίζει να πέφτει, κάθε φορά που κοιτάτε αυτό το μέρος του σπιτιού, δίνετε την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά ακόμα κι αν μόλις το έχετε καθαρίσει. Για να αποφύγετε την αντικατάσταση ολόκληρης της επιφάνειας, ένα μυστικό που θα δώσει επίσης ζωή στο δωμάτιο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα φυτό που κρύβει τη ζημιά. Υπάρχουν πολλά που μπορεί να είναι βολικά και εύκολα στη συντήρηση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 9 Πράγματα που Πρέπει να Καθαρίζετε Κάθε Μέρα

Παράθυρα με σκόνη ή θάμπωμα

© Taryn Elliot / Pexels, © Igor Vetushko / Depositphotos

Μερικές φορές καθαρίζετε παράθυρα και καθρέφτες, αλλά θολώνουν ή λερώνονται περισσότερο αν δεν το κάνετε με τον σωστό τρόπο. Για να το αποφύγετε, πρέπει να αφιερώσετε επιπλέον χρόνο σε αυτές τις επιφάνειες. Το στεγνό καθάρισμα, τα σωστά προϊόντα και το να μην ξεχνάτε να σκουπίζετε και τις δύο πλευρές είναι τα μυστικά για τα διατηρήσετε αστραφτερά.

Παραμελημένα χαλιά

© ambrozinio / Depositphotos, © mariakray / Depositphotos

Όταν το ύφασμα λερώνεται, η σκούπα δεν αρκεί. Γιατί ανεξάρτητα από το πόσο χωρίς σκόνη διατηρείτε το δωμάτιο, τις κουρτίνες ή το χαλί, πάντα θα υπάρχει αυτή η μικρή περιοχή διαφορετικού χρώματος που χρειάζεται επειγόντως βαθύ καθαρισμό. Σήμερα, υπάρχουν αρκετά προσιτές μέθοδοι και προϊόντα, όπως ο καθαρισμός με ζεστό νερό ή το στεγνό καθάρισμα, που μπορούν να σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε λεκέδες από χαλί.

Ατακτοποίητα πιάτα

© Nathan Dumlao / Unsplash, © Photoholgic / Unsplash

Η συσσώρευση πιάτων, καθαρών ή βρώμικων, μειώνει την καθαριότητα τους. Ένα κόλπο για να κάνετε αυτό το μέρος του σπιτιού να λάμπει και να ξεχωρίζει για την τακτοποίησή του είναι να μαζέψετε τα πιάτα μόλις στεγνώσουν. Αποφύγετε όμως να τα αποθηκεύετε υγρά ή να τα σκουπίζετε με βρώμικες πετσέτες γιατί θα συσσωρευτούν βακτήρια.

Ακατάστατα αντικείμενα σε δωμάτια

© hplovecraft.mail.ru / Depositphotos, © nagritsamon / Depositphotos

Εάν έχετε πολλά αντικείμενα ή διακοσμητικά στο ύψος του δαπέδου, θα δημιουργήσουν μια όψη ακαταστασίας. Το πιο ενδεδειγμένο πράγμα που πρέπει να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να επιλέξετε εναλλακτικές λύσεις όπως ράφια ή έπιπλα για να ελευθερώσετε το πάτωμα. Αυτό διευκολύνει τον καθαρισμός (όπως το ξεσκόνισμα) και σας βοηθά να αποφύγετε τη συσσώρευση προβλημάτων που μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία σας.

Υγρασία στο νεροχύτη

© Karolina Grabowska / Pexels

Όταν καθαρίζουν το μπάνιο, λίγοι στεγνώσουν εκείνα τα μικρά και μερικές φορές ανεπαίσθητα σημεία που, ώρες αργότερα, έχουν σημάδια από σαπούνι και νερό. Η λύση είναι να στεγνώσετε καλά αυτές τις περιοχές, επιλέγοντας το κατάλληλο προϊόν για μεταλλικές επιφάνειες και ένα διαφορετικό για να διατηρήσετε τη λάμψη της πορσελάνης.

Δείτε επίσης 7 Βρώμικα Πράγματα στα Σπίτια που Συνήθως Προσέχουν Μόνο οι Επισκέπτες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πορτοκάλι με Σοκολάτα κουβερτούρα! Το απόλυτο γλυκάκι χωρίς θερμίδες

Πορτοκάλι με Σοκολάτα κουβερτούρα! Το απόλυτο γλυκάκι χωρίς θερμίδες

συνήθειες που προκαλούν ορμονική ανισορροπία,συνήθειες που επηρεάζουν τον θυρεοειδή,υγεία,συμβουλές υγείας

9 Συνήθειες που Μπορούν να Προκαλέσουν Ορμονικό Πρόβλημα