in , , ,

9 Πράγματα που Πρέπει να Καθαρίζετε Κάθε Μέρα

καθημερινός καθαρισμός 9 πραγμάτων,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα
9 Πράγματα που Πρέπει να Καθαρίζετε Κάθε Μέρα

Όλοι θέλουν ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι, αλλά απλώς δεν έχουν αρκετό χρόνο για να το καθαρίζουν καθημερινά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα πράγματα στο σπίτι που δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε βρώμικα ούτε για μια μέρα. Σκόνη στο σπίτι: 20 εγγυημένοι τρόποι για να την εξαφανίσετε μια και καλή ακόμη και από τα πιο δύσκολα σημεία

Πετσέτες κουζίνας

© flickr.com/Nik Stanbridge

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι πετσέτες πιάτων είναι το πιο μολυσμένο σημείο στην κουζίνα. Το ίδιο ισχύει και για τις μικρές πετσέτες στο μπάνιο. Εφόσον τις χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία φορές την ημέρα, λερώνονται πολύ γρήγορα. Γι’ αυτό οι πετσέτες κουζίνας και μπάνιου πρέπει να αλλάζονται κάθε δύο μέρες ή ακόμα και κάθε μέρα αν έχετε μεγάλη οικογένεια.

Κλειδιά

© flickr.com

Τα κλειδιά φιλοξενούν περισσότερα βακτήρια από τα κουμπιά του ανελκυστήρα. Κατά κανόνα, δεν καθαρίζουμε ποτέ τα κλειδιά μας και τα αγγίζουμε πάντα με βρώμικα χέρια. Έχουμε την τάση να τα κρατάμε σε βρώμικες τσέπες και συχνά να τα ρίχνουμε στο έδαφος. Ως αποτέλεσμα, φέρνουμε μια απίστευτη ποσότητα μολυσματικών βακτηρίων στο σπίτι με τα κλειδιά μας. Γι’ αυτό είναι τόσο ζωτικής σημασίας ο καθαρισμός τους με αντισηπτικά μαντηλάκια.

Πλακάκια μπάνιου

© flickr.com/Travis Pachosa

Για να απλοποιήσετε την καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού των βρώμικων πλακιδίων μπάνιου, σκουπίστε τους τοίχους του ντους γρήγορα μετά από κάθε ντους. Το να διατηρείτε το μπάνιο σας στεγνό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας.

Σφουγγάρι κουζίνας

© yourbestdigs.com

Το σφουγγάρι μπορεί να είναι το πιο βρώμικο πράγμα στην κουζίνα. Πλένουμε πιάτα, γλάστρες και σανίδες κοπής και σκουπίζουμε χυμένα υγρά και ψίχουλα. Ο καλύτερος τρόπος για να απολυμάνετε ένα σφουγγάρι κουζίνας είναι ο φούρνος μικροκυμάτων. Απλώς πλύνετε το καλά και τοποθετήστε το βρεγμένο στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα έως δύο λεπτά σε χαμηλή ισχύ. Φροντίστε να παρακολουθείτε προσεκτικά τη διαδικασία: απενεργοποιήστε αμέσως τον φούρνο μικροκυμάτων εάν δείτε καπνό. Θυμηθείτε: τα σφουγγάρια που έχουν μεταλλικά επιθέματα δεν πρέπει ποτέ να απολυμαίνονται χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο.

Δείτε ακόμη 8 Λάθη Καθαρισμού που Υπονομεύουν τις Προσπάθειές σας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Νεροχύτες και νιπτήρες

© flickr.com/Leo

Μπορεί να νομίζετε ότι μετά το πλύσιμο των χεριών σας ή των πιάτων, η λεκάνη του νεροχύτη ή του νιπτήρα θα ήταν επίσης καθαρή. Αλλά κάνετε λάθος. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά μικρόβια και βακτήρια που κολλάνε στα τοιχώματα τους.

Βρώμικα πιάτα που μουλιάζουν σε νερό

© flickr.com/Patrick Strang

Το να αφήνετε τα βρώμικα πιάτα στο νεροχύτη μέχρι το επόμενο πρωί είναι μια κακή συνήθεια που κάνει το πλύσιμο ακόμα πιο δύσκολο. Εάν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων, μην ξεπλένετε εκ των προτέρων τα πιάτα με το χέρι. Και μια ακόμη συμβουλή: είναι πάντα καλύτερο να πλένετε τα πιάτα αμέσως μετά από κάθε γεύμα.

Καφετιέρα

© flickr.com/Jeroen Mirck

Η καφετιέρα είναι μια εστία για βακτήρια και μούχλα, επομένως πρέπει να την καθαρίζετε καθημερινά. Για αυτό, θα χρειαστεί να χωρίσετε την καφετιέρα σε ξεχωριστά κομμάτια. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τον καφέ και τα υπολείμματα γρήγορα και εύκολα.

Επιφάνεια κοπής

© flickr.com/Didriks

Εάν χρησιμοποιείτε σπάτουλες και σανίδες κοπής από ξύλο, μουλιάστε τις σε μείγμα ξιδιού και νερού (1:1) για μερικά λεπτά κάθε φορά που τελειώνετε το μαγείρεμα. Αυτό το κόλπο θα εξαλείψει βακτήρια και μύκητες στις επιφάνειές τους. Επιπλέον, κάθε σανίδα κοπής πρέπει να καθαρίζεται και να απολυμαίνεται τακτικά. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε μισό λίτρο ζεστό νερό. Εφαρμόστε αυτό το διάλυμα στην επιφάνεια της σανίδας κοπής. Αφήστε το για 5-10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.

Πινέλα και σφουγγαράκια μακιγιάζ

© flickr.com

Εάν χρησιμοποιείτε το ίδιο πινέλο μακιγιάζ για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους δυσάρεστα βακτήρια και μικρόβια που μπορούν εύκολα να εισχωρήσουν στο πρόσωπό σας. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να καθαρίζετε τα εργαλεία μακιγιάζ σας σε ζεστό σαπουνόνερο μετά από κάθε χρήση.

Δείτε επίσης 11 Απλά Κόλπα Καθαριότητας για να Κάνετε το Σπίτι σας να Λάμπει

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συμβουλές για αλλαγή εμφάνισης,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

4 Συμβουλές μόδας εάν Θέλετε να Αλλάξετε την Εμφάνισή σας

επίδραση ζεστού φαγητού στο σώμα,επίδραση κρύου φαγητού στο σώμα,συμβουλές διατροφής,διατροφή,συμβουλές υγείας,υγεία

Πως το Ζεστό και το Κρύο Φαγητό Επηρεάζει το Σώμα