in , , ,

12 Κόλπα για να Καθαρίσετε με Ευκολία τα Πάντα

καθαρισμός σπιτιού,κόλπα καθαρισμού,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα
καθαρισμός σπιτιού,κόλπα καθαρισμού,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Αντί να ξοδεύετε ώρες προσπαθώντας να καθαρίσετε τα πάντα με τα ίδια παλιά προϊόντα και τεχνικές, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι νέο. Υπάρχουν μερικά αποτελεσματικά κόλπα που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο που καθαρίζετε κάθε γωνιά του σπιτιού σας. 5 Απλά Επαγγελματικά Μυστικά για ένα Καθαρό Σπίτι

Καθαρίστε λευκές επιφάνειες.

© dcwcreations / Depositphotos, © geo-grafika / Depositphotos

Ο βόρακας και η μαγειρική σόδα μπορούν να αναμειχθούν με ουδέτερο σαπούνι για να χρησιμοποιηθούν ως απορρυπαντικό. Εκτός από τη χρήση του στα ρούχα, μπορεί να καθαρίσει το πάτωμα και να εξουδετερώσει τις άσχημες οσμές. Για να το φτιάξετε, ξεκινήστε τρίβοντας μια πλάκα σαπουνιού. Βράστε το με λίγο νερό και προσθέστε 2 φλιτζάνια μαγειρική σόδα με 2 φλιτζάνια βόρακα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Μόλις κρυώσει το μείγμα, προσθέστε νερό μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή σύσταση και αποθηκεύστε το σε καθαρά μπουκάλια. Πριν το χρησιμοποιήσετε, θυμηθείτε να το ανακινήσετε καλά.

Απαλλαγείτε από τα συσσωρευμένα άλατα.

© andriano_cz / Depositphotos, © imarik / Depositphotos

Οι βραστήρες μας επιτρέπουν να έχουμε ζεστό νερό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά με τη χρήση, συσσωρεύουν άλατα, όσο συχνά κι αν τους πλένετε. Για να τα αφαιρέσετε αποτελεσματικά, μπορείτε να ανακατέψετε ένα φλιτζάνι ξύδι και ένα φλιτζάνι νερό, να βράσετε το μείγμα για μερικά λεπτά και τελειώσατε. Θυμηθείτε να ξεπλύνετε ή να σκουπίσετε καλά τη συσκευή με ένα υγρό πανί πριν τη χρησιμοποιήσετε ξανά.

Καθαρίστε τον ανεμιστήρα χωρίς να χρειάζεται να τον αποσυναρμολογήσετε.

© eungsuwatnarin62@gmail.com / Depositphotos, © Shebeko / Depositphotos

Το να καθαρίσετε έναν ανεμιστήρα είναι μια πραγματική πρόκληση. Εάν έχετε ένα μοντέλο όπως αυτό της παραπάνω εικόνας, στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να το αποσυναρμολογήσετε για να το καθαρίσετε. Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, μια κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι και ένα φλιτζάνι ξύδι σε ένα μπουκάλι σπρέι. Ανακατέψτε καλά και ψεκάστε στον ανεμιστήρα. Στη συνέχεια τοποθετήστε μια σακούλα που να τον καλύπτει εντελώς και αφήστε το διάλυμα να δράσει για 5 λεπτά.

Όλη η βρωμιά θα παραμείνει στην σακούλα και θα έχετε έναν ανεμιστήρα που δεν σκορπάει σκόνη στο σπίτι. Συνιστάται να τον καθαρίζετε μία φορά την εβδομάδα για να μην συσσωρεύεται σκόνη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αφαιρέστε τα άλατα από τις κεφαλές ντους.

© tanyki88 / Depositphotos, © Yakov_Oskanov / Depositphotos

Ένα μέρος που μερικές φορές ξεχνάμε να καθαρίσουμε έντονα είναι η κεφαλή του ντους. Για να την καθαρίσετε και να φαίνεται σαν καινούργια, απλώς ανακατέψτε ένα φλιτζάνι ξύδι με μισό φλιτζάνι νερό, βυθίστε την κεφαλή σε αυτό και αφήστε την στο διάλυμα για μερικές ώρες. Στη συνέχεια, απλώς ξεπλύνετε το καλά.

Αφαιρέστε τις δυσάρεστες οσμές από το πλυντήριο.

© PictureThisImages / Depositphotos

Μετά από συνεχή χρήση, τα πλυντήρια ρούχων μπορεί να έχουν μια δυσάρεστη μυρωδιά που μπορεί να διαποτίσει ακόμη και τα ρούχα. Για να το αποφύγετε, ρίξτε μαγειρική σόδα με νερό στη θήκη του μαλακτικού και γεμίστε το πλυντήριο με μεγάλο φορτίο.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ξύδι. Ρίξτε 2 φλιτζάνια στο πλυντήριο και κάντε έναν πλήρη κύκλο με ζεστό νερό. Όταν τελειώσει, σκουπίστε το εσωτερικό με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα και είστε έτοιμοι.

Απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές από τους κάδους σκουπιδιών.

© atthapols / Depositphotos, © mikeshots / Depositphotos

Το μαλακτικό υφασμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από το πλύσιμο των ρούχων σας. Μερικοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν ως αποσμητικό χώρου για να αποτρέψουν τις άσχημες μυρωδιές που προέρχονται από τα σκουπίδια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μουσκέψετε ένα βαμβάκι σε μαλακτικό και μόλις απορροφήσει το υγρό να το τοποθετήσετε στον πάτο του κάδου απορριμμάτων. Στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε μια σακούλα και να χρησιμοποιήσετε τον κάδο κανονικά.

Δείτε ακόμη 10 Λόγοι που το Σπίτι σας Φαίνεται Βρώμικο, Ανεξάρτητα από το Πόσο το Καθαρίζετε

Καθαρίστε σε βάθος τις πετσέτες και τα πανιά της κουζίνας.

© stockufa / Depositphotos

Σε ένα δοχείο, ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι, 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και λίγο ξύδι. Στη συνέχεια προσθέστε ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τις πετσέτες κουζίνας και τα πανιά, μουλιάζοντάς τα πολύ καλά και αφήνοντάς τα για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και σαπούνι. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τη μυρωδιά και το λίπος πιο γρήγορα.

Καθαρίστε τα χαλιά γρήγορα και αποτελεσματικά.

© AndreyPopov / Depositphotos

Εάν έχετε χρόνο μόνο για ένα γρήγορο καθάρισμα, δείτε πώς να καθαρίσετε το χαλί σας χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ρίξτε μια λεπτή στρώση μαγειρικής σόδας στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε την για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε μυρωδιές και σκόνη.

Αφαιρέστε τους λεκέδες από τα στρώματα.

© bilyk.olexiy.gmail.com / Depositphotos, © bilyk.olexiy.gmail.com / Depositphotos

Εάν το στρώμα σας αρχίζει να έχει ένα δυο λεκέδες, μην ανησυχείτε, συνήθως προκαλούνται από τον ιδρώτα, αλλά το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τους καθαρίσετε για να μην επιδεινωθούν με την πάροδο του χρόνου. Εάν το σαπούνι δεν κάνει τα μαγικά του και ο λεκές δεν εξαφανιστεί, ρίξτε υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το λεκέ με αυτό. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να τον τρίψετε.

Σκουπίστε την περίσσεια με ένα υγρό πανί και τοποθετήστε ένα λεπτό στρώμα μαγειρικής σόδας στο λεκέ. Αφήστε το να στεγνώσει για 3 έως 5 ώρες, σκουπίστε τη μαγειρική σόδα και είστε έτοιμοι.

Διατηρήστε τα μαξιλάρια λευκά.

© eyepark / Depositphotos, © topntp / Depositphotos

Είναι φυσιολογικό τα μαξιλάρια να αλλάζουν χρώμα με την πάροδο του χρόνου. Για να ανακτήσετε το λευκό χρώμα που τα κάνει να φαίνονται τόσο καθαρά, προσθέστε χυμό λεμονιού με υπεροξείδιο του υδρογόνου όταν τα πλένετε. Αν χρειάζεστε κάτι πιο δυνατό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι ξύδι μαζί με το αγαπημένο σας απορρυπαντικό.

Καταπολεμήστε τις άσχημες οσμές στο νεροχύτη.

© AndreyPopov / Depositphotos

Αυτό είναι ένα απλό αλλά αποτελεσματικό κόλπο. Ρίξτε 2 μεγάλες κουταλιές μαγειρική σόδα στον νεροχύτη και μετά σταδιακά ζεστό νερό μέχρι να φύγει όλη η σόδα. Θυμηθείτε να το κάνετε αυτό όταν δεν υπάρχουν πιάτα και επαναλάβετε το κάθε φορά που προσπαθεί να επιστρέψει η μυρωδιά.

Καθαρίστε τις ανοξείδωτες συσκευές για να φαίνονται καινούργιες.

© IrinaErmakova / Depositphotos, © IrinaErmakova / Depositphotos

Τα ψυγεία, οι φούρνοι μικροκυμάτων, οι κουζίνες και όλες οι επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα ενδέχεται να έχουν λεκέδες λόγω καθημερινής χρήσης. Για να τους αφαιρέσετε εντελώς και χωρίς να καταστρέψετε τη συσκευή σας, ρίξτε μαγειρική σόδα στον λεκέ και τρίψτε τον προσεκτικά με ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι. Όταν τελειώσετε, αφαιρέστε την περίσσεια με ένα υγρό πανί και θα δείτε πώς επανέρχεται η λάμψη.

Δείτε επίσης 15 Τρόποι για να Καθαρίσετε το Σπίτι σας σε Λίγα Μόνο Λεπτά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κούρεμα και σχήμα προσώπου,κουρέματα,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

Ποιό Κούρεμα Ταιριάζει Τέλεια στο Πρόσωπό σας Σύμφωνα με τις Διάσημες του Χόλυγουντ

διατροφικές συνήθειες,συμβουλές διατροφής,διατροφή,υγεία,συμβουλές υγείας

10 Διατροφικές Συνήθειες για να Είστε Υγιείς Χωρίς Δίαιτα