in , , ,

10 Διατροφικές Συνήθειες για να Είστε Υγιείς Χωρίς Δίαιτα

διατροφικές συνήθειες,συμβουλές διατροφής,διατροφή,υγεία,συμβουλές υγείας
διατροφικές συνήθειες,συμβουλές διατροφής,διατροφή,υγεία,συμβουλές υγείας

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Psychologist διαπίστωσε ότι η βραχυπρόθεσμη δίαιτα στην πραγματικότητα δεν οδηγεί σε βελτιώσεις στο βάρος και την υγεία για τους περισσότερους ανθρώπους. Επιπλέον, έχει βρεθεί σε μελέτες ότι η δίαιτα σε υγιείς ανθρώπους, εάν γίνεται για να παραμείνουν υγιείς, μπορεί πραγματικά να είναι επιβλαβής. Για να παραμείνετε υγιείς και δυνατοί αλλάξτε απλά τις διατροφικές σας συνήθειες χωρίς να κάνετε επίπονες δίαιτες. 10 Διατροφικές Συνήθεις που Πρέπει να Υιοθετήσετε Μετά τα 40

Τρώτε αργά και μασάτε καλά.

© Depositphotos.com

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που τρώνε γρήγορα, παίρνουν βάρος πιο γρήγορα από εκείνους που τρώνε αργά. Το να τρώτε αργά και να μασάτε καλά θα σας κάνει να νιώσετε χορτάτοι, ακόμα και όταν έχετε φάει λιγότερο. Για να αποκτήσετε τη συνήθεια να τρώτε αργά, μπορείτε να ξεκινήσετε μετρώντας πόσες φορές μασάτε κάθε μπουκιά και αυξάνοντας σταδιακά τον αριθμό αν αισθάνεστε ότι δεν μασάτε αρκετά.

Πιείτε νερό τακτικά.

© Depositphotos.com

Το νερό είναι απαραίτητο για να είμαστε υγιείς. Το να πίνετε νερό πριν από ένα γεύμα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος κάνοντας σας να αισθάνεστε χορτάτοι, ώστε να μην καταναλώνετε υπερβολικές θερμίδες. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν μισό λίτρο νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα έτρωγαν λιγότερο από εκείνους που δεν έπιναν. Η μελέτη που διήρκησε μια περίοδο 12 εβδομάδων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που έπιναν νερό πριν από τα γεύματα, έχασαν 44% περισσότερο βάρος σε σύγκριση με αυτά που δεν έπιναν νερό.

Σερβίρετε τα ανθυγιεινά τρόφιμα σε κόκκινα πιάτα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά ένα πείραμα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι έπιναν λιγότερο από κόκκινα ποτήρια και έτρωγαν λιγότερο από πιάτα με κόκκινο χρώμα σε σύγκριση με όταν τους σέρβιραν το ίδιο πράγμα σε μπλε ποτήρια και πιάτα. Ένας πιθανός λόγος για αυτό μπορεί να είναι ότι αντιλαμβανόμαστε το κόκκινο χρώμα ως ένα διακριτικό σήμα στάσης.

Αποφύγετε τα ζαχαρούχα ροφήματα.

© pexels, © Depositphotos.com

Η προστιθέμενη ζάχαρη είναι ο μεγαλύτερος ένοχος για μια σειρά προβλημάτων υγείας που κυμαίνονται από διαβήτη και παχυσαρκία έως καρδιακές παθήσεις. Η κατανάλωση μόνο ενός κουτιού αναψυκτικού, που περιέχει περίπου 52 γραμμάρια ζάχαρης, θα σας κάνει να υπερβείτε το συνιστώμενο ημερήσιο όριο ζάχαρης των 37,5 γραμμαρίων για τους άνδρες και 25 γραμμαρίων για τις γυναίκες. Αντίθετα, πίνετε υγιεινά ροφήματα όπως πράσινο τσάι, καφέ ή φρεσκοστυμμένο χυμό φρούτων.

Φάτε χωρίς περισπασμούς.

© Yazan Badran / flickr

Το να δίνετε προσοχή στο φαγητό χωρίς να σας αποσπάται η προσοχή παρακολουθώντας τηλεόραση ή παίζοντας παιχνίδια θα σας κάνει να τρώτε λιγότερο και να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες. Επίσης, θα προσέχετε περισσότερο να τρώτε υγιεινά τρόφιμα εάν δεν σας αποσπά η προσοχή από το περιβάλλον σας. Μια ανασκόπηση 24 μελετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που αποσπούσαν την προσοχή τους την ώρα του φαγητού έτρωγαν περίπου 10% περισσότερο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 10 διατροφικές συνήθειες που κάνουν τις γυναίκες να μοιάζουν μεγαλύτερες σε ηλικία

Καταναλώστε 2 αυγά την ημέρα.

brightside

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity διαπίστωσε ότι εάν, για πρωινό, συνδυάσετε μια δίαιτα απώλειας βάρους χαμηλών θερμίδων με αυγά, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να χάσετε βάρος σε σύγκριση με το εάν είχατε ένα κουλούρι για πρωινό. Αυτό συμβαίνει επειδή η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη στα αυγά εμποδίζει να αισθάνεστε πείνα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τρώτε πρωινό κάθε μέρα.

© YOKOTA AIR BASE

Δεδομένης της πρωινής βιασύνης, μπορεί μερικές φορές να παραλείπουμε το πρωινό ή να μην τρώμε αρκετά. Αυτή η πρακτική είναι επιζήμια για την υγεία μας. Η κατανάλωση πρωινού όχι μόνο σας δίνει αρκετή ενέργεια για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, αλλά μειώνει επίσης τις πιθανότητες να εμφανίσετε διαβήτη, να πάρετε βάρος και να αναπτύξετε καρδιακές παθήσεις. Μελέτες έχουν δείξει ότι το πρωινό βοηθά στην απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το 75% των ανθρώπων που έχασαν περισσότερα από 28 κιλά, τρώνε ένα πρωινό γεύμα κάθε μέρα.

Μασήστε τσίχλα μέντας αν πεινάτε.

© Depositphotos.com

Το μάσημα τσίχλας χωρίς ζάχαρη με γεύση μέντας μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την πείνα. Η γεύση μέντας θαμπώνει τους γευστικούς κάλυκες και μειώνει την επιθυμία για φαγητό. Έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Ρόουντ Άιλαντ διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που μασούσαν τσίχλα κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες στο μεσημεριανό γεύμα και δεν αντιστάθμιζαν τρώγοντας περισσότερες αργότερα μέσα στην ημέρα.

Φάτε σε καλά φωτισμένο μέρος.

© Alpha / flickr, © National Cancer Institute / wikimedia

Το φαγητό σε χώρους με καλό φωτισμό βοηθά τους ανθρώπους να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από ερευνητές από διάφορα αμερικανικά πανεπιστήμια, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που κατανάλωναν γεύματα σε φωτεινά μέρη κατανάλωναν 39% λιγότερες θερμίδες από τα άτομα που έτρωγαν σε χώρους με χαμηλό φωτισμό.

Φάτε περισσότερες από 3 φορές την ημέρα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αντί να τρώτε 3 μεγάλα γεύματα την ημέρα, είναι πιο υγιεινό να τρώτε 6 μικρότερα γεύματα. Ο διαχωρισμός των γευμάτων μειώνει το διάστημα μεταξύ του παραδοσιακού πρωινού, μεσημεριανού και βραδινού. Είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι όσο περισσότερο περιμένετε να φάτε ένα γεύμα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να φάτε υπερβολικά. Μετά από περίπου 3 ώρες χωρίς φαγητό, το σάκχαρο στο αίμα αρχίζει να πέφτει. Και μετά από 4 ώρες, το σώμα σας έχει ήδη χωνέψει ό,τι φάγατε νωρίτερα. Μόλις περάσετε το όριο των 5 ωρών, το σάκχαρό σας αρχίζει να πέφτει κατακόρυφα και αρπάζετε ό,τι μπορείτε για να ανεφοδιαστείτε με καύσιμα.

Δείτε επίσης 10 Μύθοι για την Υγιεινή Διατροφή που Σαμποτάρουν την Απώλεια Βάρους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός σπιτιού,κόλπα καθαρισμού,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

12 Κόλπα για να Καθαρίσετε με Ευκολία τα Πάντα

κόλπα μαγειρικής,συμβουλές μαγειρικής,μαγειρική

8 Κόλπα Μαγειρικής που Εξοικονομούν Χρόνο