in ,

10 Διατροφικές Συνήθεις που Πρέπει να Υιοθετήσετε Μετά τα 40

διατροφικές συνήθεις μετά τα 40,συμβουλές διατροφής,διατροφή
10 Διατροφικές Συνήθεις που Πρέπει να Υιοθετήσετε Μετά τα 40

Το να είστε 40 είναι υπέροχο. Είστε έξυπνοι, κατασταλαγμένοι και δεν ανησυχείτε πλέον για τα μικρά πράγματα. Εάν έχετε παιδιά είναι αρκετά μεγάλα ώστε να μπορείτε να διασκεδάσετε και αν όχι θα γίνετε υπέροχοι γονείς για πρώτη φορά με όλη την πείρα της ζωής. Αλλά με αυτήν την ηλικία έρχονται επίσης κάποιες αλλαγές στην υγεία και το σώμα σας για τις οποίες μπορεί να μην είστε έτοιμοι. Μπορείτε να υιοθετήσετε μερικές διατροφικές συνήθεις που θας βοηθήσουν να διευκολύνετε ακόμη και να αποτρέψετε μερικές από τις αλλαγές που μπορεί να προκύψουν στα 40. 8 Τρόποι να Αποτρέψετε την Αύξηση Βάρους στη Μέση Ηλικία

Δώστε μια δυνατή ώθηση στον μεταβολισμό σας.

© Depositphotos.com

Ο μεταβολισμός είναι μια διαδικασία κάθε χημικής αντίδρασης στο σώμα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μερικοί άνθρωποι έχουν βραδύτερο μεταβολισμό και δυστυχώς, η ηλικία είναι ένας από τους σημαντικούς. Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας και το φαγητό είναι το κλειδί. Φροντίστε να τρώτε συχνά και να μην παραλείπετε ποτέ γεύματα. Για να έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, προσθέστε περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σας. Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα και να μην τρώτε υπερβολικά.

Επιλέξτε δημητριακά ολικής αλέσεως.

© Depositphotos.com

Υπάρχουν 2 κύριοι τύποι δημητριακών: ολικής αλέσεως και επεξεργασμένοι. Μαντέψτε, ποιο είναι το καλύτερο για εσάς; Ολικής φυσικά. Ολικής σημαίνει ότι το δημητριακό είτε υπάρχει στην αρχική του μορφή είτε έχει αλεσθεί χωρίς την αφαίρεση οποιουδήποτε μέρους του. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Β, καλίου, μαγνησίου και φυτικών ινών, η οποία βοηθά στην πέψη και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων, παχυσαρκίας και διαβήτη.

Καταναλώστε ξηρούς καρπούς

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι ξηροί καρποί θεωρούνται στην πραγματικότητα φρούτα. Ένα φρούτο που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, χαμηλή σε υδατάνθρακες και έχει πολλά εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά. Οι ξηροί καρποί περιέχουν αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και να βοηθήσουν στον διαβήτη τύπου II. Θεωρούνται επίσης πολύ καλά για την καρδιά. Προσοχή όμως να τα τρώτε σε μικρή ποσότητα για να πάρετε όλα οφέλη τους.

Φάτε φακές.

© Depositphotos.com

Οι φακές είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και βιταμίνης Β9 που είναι επίσης γνωστή ως φυλλικό οξύ. Η κατανάλωση φακών μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και τον κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, διαβήτη και παχυσαρκία. Ένα μεταλλικό στοιχείο που ονομάζεται σελήνιο, το οποίο δεν υπάρχει στις περισσότερες τροφές, βρίσκεται στις φακές. Βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου, της γνωστικής εξασθένισης στους ηλικιωμένους και μπορεί ακόμη και να βελτιώσει το χρόνιο άσθμα.

Καταναλώστε μερικά καλά βακτήρια.

brightside

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ήδη τη σημασία του να έχουμε υγιή χλωρίδα εντέρου. Προϊόντα όπως το κεφίρ, το γιαούρτι και η κομπούχα περιέχουν προβιοτικά που βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου. Η λήψη ορισμένων από αυτών καθημερινά ή συμπληρώματος είναι ιδιαίτερα επωφελής για γυναίκες άνω των 40 ετών, οι οποίες αντιμετωπίζουν προεμμηνοπαυσιακά συμπτώματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 6 Διατροφικές Συνήθειες με τις οποίες Παραμένουν οι Γιαπωνέζες Αδύνατες

Επιλέξτε λιπαρά ψάρια.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το ψάρι είναι μια εξαιρετική πηγή πλούσιων ωμέγα-3 λιπαρών και βιταμίνης D, τα οποία όχι μόνο μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων, ορισμένων τύπων καρκίνου, διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης, αλλά επίσης βοηθούν στην κατάθλιψη, τη ΔΕΠΥ, ακόμη και τη σχιζοφρένεια. Βοηθά επίσης στην ανακούφιση ορισμένων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Η προτεινόμενη μερίδα είναι μία έως 3 φορές την εβδομάδα. Οι πιο υγιεινές επιλογές είναι ο σολομός, η ρέγγα, η λιμναία πέστροφα ή οι σαρδέλες. Εάν δεν είστε λάτρεις των ψαριών, μπορείτε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τη λήψη συμπληρώματος ιχθυελαίου.

Δοκιμάστε πράσινο καφέ.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ο πράσινος καφές είναι κόκκοι καφέ που δεν έχουν ψηθεί και επομένως αυτού έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Αυτός ο τύπος καφέ έχει υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της γήρανσης. Είναι ιδιαίτερα καλό να το δοκιμάσετε στα 40 καθώς μπορεί να ξεκινούν τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Όλοι θέλουμε να προσπαθούμε να παραμένουμε νέοι όσο το δυνατόν περισσότερο, οπότε γιατί όχι;

Τρώτε νωρίτερα.

© Depositphotos.com

Σύμφωνα με μελέτη η ώρα των γευμάτων σας παίζει βασικό ρόλο στην υγεία και την αύξηση του βάρους. Τα άτομα που τρώνε αργότερα την ημέρα (μεσημέρι έως 11 μ.μ.) τείνουν να παίρνουν περισσότερο βάρος και να έχουν υψηλότερα επίπεδα ινσουλίνης και χοληστερόλης από εκείνα που έτρωγαν από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Η καθυστερημένη διατροφή μπορεί επίσης να προκαλέσει μερικές χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι έχετε περισσότερη ενέργεια εάν τρώτε νωρίτερα την ημέρα.

Ενδυναμώστε τα κόκαλά σας ξανά.

brightside

Σχεδόν κάθε κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιεί ασβέστιο με κάποιο τρόπο. Και καθώς μεγαλώνουμε, απορροφούμε όλο και λιγότερο ασβέστιο από τις τροφές, γεγονός που οδηγεί στο σώμα μας να το παίρνει από τα οστά μας. Για να αποτρέψετε την έλλειψη ασβεστίου, η διατροφή σας πρέπει να περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα, σπόρους, σολομό, σαρδέλες, φασόλια και αμύγδαλα. Υπάρχουν και μη γαλακτοκομικά προϊόντα που περιέχουν υψηλές ποσότητες ασβεστίου, για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Προσθέστε χρώμα στη διατροφή σας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Πολλά φρούτα και λαχανικά περιέχουν αντιοξειδωτικά αλλά δεν περιέχουν όλα την αντιοξειδωτική ανθοκυανίνη, η οποία είναι βασικά μια χρωστική ουσία που δίνει σε μερικά φρούτα και λαχανικά το έντονο χρώμα τους. Προηγούμενη έρευνα είχε αποδείξει ότι οι τροφές με υψηλή συγκέντρωση ανθοκυανίνης, όπως βατόμουρα, παντζάρια, μοβ λάχανο ή κεράσια, μπορούν να βελτιώσουν την άνοια και το καρδιαγγειακό σύστημα στις γυναίκες άνω των 40.

Δείτε επίσης 9 Τροφές που Μπορούν να Καταστρέψουν την Υγεία σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σημάδια έλλειψη βιταμίνης Β12,συνέπειες έλλειψης βιταμίνης Β12,συμβουλές υγείας,υγεία

10 Σημάδια που Φανερώνουν Έλλειψη Βιταμίνης Β12

συχνότητα ντους,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς

Πόσο Συχνά Πρέπει να Κάνετε Ντους Σύμφωνα με την Επιστήμη