Μπορεί να έχετε μαγειρέψει τα κολοκυθάκια με πολλούς τρόπους αλλά πάω στοίχημα ότι άλειμμα κολοκυθιού δεν έχετε φτιάξει. Είναι ένας πολύ καλός και εύκολος τρόπος να το φτιάξετε και επιπλέον μπορούν να το φάνε και όσοι δεν αγαπούν πολύ τα κολοκυθάκια. Καλή ιδέα και για παδιά που δυσκολεύονται με τα λαχανικά.
Αυτή η κρέμα κολοκυθιού έχει απαλή υφή και απίστευτη γεύση και σίγουρα μπορείτε να τη φάτε σαν συνοδευτικό, σαν άλειμμα σε σάντουιτς ή σαν ντιπ για κριτσίνια, κράκερ κτλ.
Υλικά
- 1 κολοκυθάκι μεγάλο
- τυρί που λιώνει τριμμένο περίπου 80 γραμμάρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- άνηθο (όσο θέλετε)
- 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
- μια τσιμπιά αλάτι
Οι ποσότητες μπορούν φυσικά να αλλάξουν ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Οδηγίες
- Πλύντε το κολοκύθι και κόψτε σε μικρά κυβάκια.
- Ρίξτε το λάδι μέσα στο τηγάνι, αφήστε το να ζεσταθεί και ρίξτε μέσα τα κολοκυθάκια. Ψήστε για 10-15 λεπτά και μην ξεχνάτε να ανακατεύετε.
- Αν τα κολοκυθάκια έχουν πολύ ζουμί αφήστε τα λίγα λεπτά ακόμα.
- Αφού μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και δεν έχουν πολλά υγρά τα ρίξτε σε ένα μπλέντερ μαζί με όλα τα άλλα υλικά. Μπορείτε να προσθέσετε και πιπέρι αλλά και άλλα μυρωδικά που σας αρέσουν. Τα χτυπάτε όλα μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή πάστα.
- Μπορείτε να το καταναλώσετε ζεστό αλλά και κρύο από το ψυγείο.
Ιδανικό για να συνοδέψει τις καλοκαιρινές μέρες με μια κρύα μπυρίτσα!
φώτο freepik
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!