Από τα πιο ωραία σκέτο γλύκισμα τραγανά και πεντανόστιμα -ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ θα σας ξετρελάνουν κι εσάς κι όλους !!! Ένα μειονέκτημα έχουν ..τηγανίζεις και τρως συν ότι εξαφανίζονται αμέσως σκέτος πειρασμός !!!
Υλικά
κολοκυθάκια κομμένα ψιλά όπως τα βλέπετε
αλεύρι
αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια όπως στην φωτογραφία
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να ιδρώσουν.
Βάζουμε μπόλικο λάδι -σε βαθύ κατσαρολάκι ακόμα καλύτερα- να ζεσταθεί αρκετά.
Σε μία καθαρή σακούλα του σούπερ μάρκετ βάζουμε αλεύρι μπόλικο.
Ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια κλείνουμε στην σακούλα με το χέρι αφήνοντας λίγο αέρα και την κουνάμε να αλευρώσουν τα κολοκυθάκια όλα.
Με το χέρι παίρνουμε ποσότητα από τα κολοκύθια τα τινάζουμε μέσα στην σακούλα μην λερώσουμε παρά έξω και τηγανίζουμε .
Ετοιμάζομαι αμέσως γι αυτό προσέξτε μην αρπάξουν μόλις χρυσαφίσουν με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας επάνω να φύγει το περιττό λάδι και μετά στην πιατέλα.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα.
Αν χρειαστεί αλλάζουμε λάδι αλλά αν τα τινάζεται καλά δεν θα χρειαστεί διότι δεν θα έχουν πολύ αλεύρι να παραμένει στο λάδι και να το μαυρίζει !!
Δείτε επίσης: Πώς Να Φτιάξετε Εύκολα Πεντανόστιμους Σπιτικούς Κολοκυθοκεφτέδες!
*Το μυστικό της συνταγής για να γίνουν πολύ τραγανά είναι να τα αφήσετε να ιδρώσουν και να κολλήσει το αλεύρι επάνω τους !!!Καλή απόλαυση !!!