in , , ,

8 Τρόποι να Αποτρέψετε την Αύξηση Βάρους στη Μέση Ηλικία

αποτροπή αύξησης βάρους στη μέση ηλικία,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας
8 Τρόποι να Αποτρέψετε την Αύξηση Βάρους στη Μέση Ηλικία

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο μεταβολικός ρυθμός επιβραδύνεται κατά 2% κάθε δεκαετία μετά την ηλικία των 20 ετών. Έχουμε επίσης την τάση να κινούμαστε λιγότερο καθώς μεγαλώνουμε. Ο αργός μεταβολισμός, η μικρή σωματική δραστηριότητα και οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους σε ένα μεσήλικο άτομο. Υπάρχουν 8 τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον μεταβολισμό και να αποτρέψετε την αύξηση βάρους. 11 Συνήθειες που Βοηθουν να Χάσετε Βάρος Γρήγορα

Επισκεφθείτε έναν γιατρό.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η αύξηση βάρους στη μέση ηλικία μπορεί να σχετίζεται με προβλήματα υγείας όπως ο θυρεοειδής ή μια διαταραχή των επινεφρίδιων. Η διαταραχή του θυρεοειδούς αδένα, συγκεκριμένα, προκαλεί μείωση του μεταβολισμού, που οδηγεί σε αύξηση βάρους. Εάν θέλετε να παραμείνετε υγιείς και να έχετε σωστό μεταβολισμό, επισκεφθείτε τον ενδοκρινολόγο ή τον οικογενειακό γιατρό σας μία φορά το χρόνο και ελέγξτε το ενδοκρινολογικό σύστημά σας.

Εμείνετε στην καθημερινότητά σας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να συνδεθεί με την υψηλή πρόσληψη τροφής και κατά συνέπεια, με την αύξηση βάρους. Εάν δεν κοιμάστε αρκετά, το σώμα πρέπει να λάβει επιπλέον ενέργεια για επιπλέον ώρες εγρήγορσης και αισθάνεστε πεινασμένοι. Ως αποτέλεσμα, τρώτε περισσότερο από όσο χρειάζεται και παίρνετε επιπλέον κιλά.

Βεβαιωθείτε ότι δεν παραλείπετε το πρωινό. Είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας καθώς ξυπνά τον μεταβολισμό και τον διατηρεί ενεργό όλη την ημέρα. Επιλέξτε πρωινό πλούσιο σε βιταμίνες και ίνες όπως βρώμη με ξηρούς καρπούς και μούρα ή μια ομελέτα με λαχανικά και βότανα. Κάντε αυτό και να είστε βέβαιοι ότι ξεκινάτε τη μέρα σας σωστά.

Να είστε δραστήριοι!

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Με την τεχνολογία να αναπτύσσεται τόσο γρήγορα, τείνουμε να κινούμαστε λιγότερο. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν μερική απασχόληση ή εργασία από το σπίτι, που σημαίνει ότι δεν περπατάνε όπως παλιά για να πάνε στην εργασία τους . Η κυτταρίτιδα του άνω βραχίονα και της πλάτης είναι ένα τίμημα που πληρώνουμε για τον καθιστικό τρόπο ζωής. Ξεκινήστε να περπατάτε καθημερινά και βρείτε χρόνο για άσκηση τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε το σώμα σας σε καλή κατάσταση, να παραμείνετε υγιείς και να μειώσετε τον κίνδυνο περισσότερης εναπόθεσης λίπους.

Βελτιώστε τις ασκήσεις σας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν γυμνάζεστε αλλά παρατηρείτε ότι οι ασκήσεις σας έχουν γίνει λιγότερο αποτελεσματικές, δοκιμάστε διαλειμματική άσκηση υψηλής έντασης ή HIIT. Αυτή η τεχνική εναλλάσσει σύντομες περιόδους έντονης άσκησης με λιγότερο έντονες περιόδους χαλάρωσης. Η έρευνα έχει αποδείξει ότι ακόμη και 15 λεπτά HIIT μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά από μια συμβατική γυμναστική μιας ώρας. Το HIIT θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της άσκησης και θα συνεχίσει να είναι αποτελεσματικό ακόμη και 24 ώρες μετά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εάν ασκείστε με αλτήρες 1,5 κιλών, δοκιμάστε αντ’ αυτού 2,5 κιλά και θα δείτε ότι μπορείτε να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Τα προγράμματα HIIT μπορεί να είναι διαφορετικά, αλλά κατά κανόνα, όλα διαρκούν λιγότερο από 30 λεπτά. Το να λέτε ότι δεν έχετε αρκετό χρόνο για άσκηση δεν είναι πλέον δικαιολογία.

Δείτε ακόμη 5 Μη Προφανείς Λόγοι Γιατί Δεν Μπορείτε να Χάσετε Βάρος

Πίνετε αρκετό νερό.

© Depositphotos.com

Είναι γνωστό ότι το να πιείτε νερό πριν από το γεύμα μπορεί να σας χορτάσει και να σας κάνει να φάτε λιγότερο, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι το νερό μπορεί επίσης να αυξήσει το μεταβολισμό.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 0,5 λίτρου νερού μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό έως και 25% κατά τη διάρκεια μιας ώρας. Μπορείτε να ενισχύσετε την καύση θερμίδων πίνοντας κρύο νερό και κάνοντας το σώμα σας να χρησιμοποιήσει επιπλέον ενέργεια για να ζεστάνει το νερό σε θερμοκρασία σώματος.

Αποφύγετε τροφές που επιβραδύνουν το μεταβολισμό.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Υπάρχουν πολλές τροφές που θα ήταν καλύτερα να μειώσετε εάν δεν θέλετε να πάρετε βάρος. Το λευκό ψωμί και τα λευκά ζυμαρικά είναι φτιαγμένα από επεξεργασμένο λευκό αλεύρι, χωρίς όλες τις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά, γεγονός που επιβραδύνει την πέψη. Το σώμα χρησιμοποιεί λιγότερες θερμίδες για να αφομοιώσει τροφές από λευκό αλεύρι, οπότε είναι καλή ιδέα να το αντικαταστήσετε με προϊόντα ολικής αλέσεως.

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε τα αναψυκτικά και τα σνακ που περιέχουν σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης (HFCS). Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί συχνά αυτό το γλυκαντικό αφού είναι φθηνό. Περιέχει πολλές θερμίδες και πρέπει να το γνωρίζετε όταν αγοράζετε αναψυκτικά.

Καταναλώστε τροφές που ενισχύουν το μεταβολισμό.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 4 φλιτζανιών πράσινο τσάι την ημέρα μπορεί να μειώσει το σωματικό βάρος και τη συστολική αρτηριακή πίεση. Η γαλλική επιγαλοκατεχίνη (EGCG) που βρίσκεται στο πράσινο τσάι ενισχύει την οξείδωση του λίπους και αυξάνει την ενεργειακή δαπάνη κατά περίπου 4%.

Τα ψάρια και οι πικάντικες πιπεριές είναι μεταξύ άλλων τροφών που θα σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται μόνο στα λιπαρά ψάρια μπορούν να μειώσουν την πείνα και την όρεξη, ενώ η καψαϊκίνη που βρίσκεται σε πικάντικες πιπεριές όπως το τσίλι, το habaneros και το jalapeños κάνει το σώμα να παράγει περισσότερη θερμότητα και να καίει περισσότερες θερμίδες.

Περιορίστε το αλκοόλ.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αν θέλετε να ελέγξετε το βάρος σας, το αλκοόλ είναι ένα από τα προϊόντα που θα πρέπει να μειώσετε – και δεν οφείλεται μόνο στις “κενές θερμίδες” που περιέχει. Το σώμα δεν μπορεί να αποθηκεύσει αλκοόλ και να το μεταβολίσει αμέσως. Τα λίπη και τα σάκχαρα δεν μπορούν να μεταβολιστούν αποτελεσματικά κατά την κατανάλωση αλκοόλ, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους. Βεβαιωθείτε ότι η κατανάλωση αλκοόλ είναι μέτρια.

Δείτε επίσης 7 Συμβουλές για να Μην Πάρετε Βάρος Καθώς Μεγαλώνετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

οικονομικοί τρόποι διακόσμησης,οικονομικές ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού

12 Οικονομικοί Τρόποι για να Διακοσμήσετε το Σπίτι σας Αριστουργηματικά

καθαρισμός μούχλας από βιβλία,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Μούχλα από Βιβλία