in , ,

Πώς να Καθαρίσετε Μούχλα από Βιβλία

καθαρισμός μούχλας από βιβλία,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα
Πώς να Καθαρίσετε Μούχλα από Βιβλία

Η μούχλα σε ένα βιβλίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, διαφορετικά μπορεί να καταστρέψει όλα τα βιβλία σας. Η αποθήκευση τους σε σημείο με υγρασία προκαλεί μούχλα. Εάν η υγρασία είναι μέσα στο σπίτι, αερίστε το χώρο ή προσθέστε έναν αφυγραντήρα. Διαφορετικά, το πρόβλημα μπορεί να συμβεί ξανά. Πώς να Καθαρίσετε τη Μούχλα στο Σπίτι

Μεταφέρετε τα βιβλία με μούχλα σε εξωτερικό χώρο φορώντας λαστιχένια γάντια και μάσκα σκόνης. Η μάσκα προστατεύει την εισπνοή αερομεταφερόμενων σπορίων μούχλας που μπορεί να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν προβλήματα υγείας.

Αφήστε τα βιβλία να στεγνώσουν σε προστατευμένο σημείο από τις καιρικές συνθήκες εάν είναι νωπά ή βρεγμένα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει όλη μέρα ή και περισσότερο αν τα βιβλία είναι πολύ υγρά. Ανοίξτε προσεκτικά τα βιβλία που έχουν βρεγμένες εσωτερικές σελίδες για να επιταχύνετε το στέγνωμα. Τοποθετήστε μικρές, καθαρές πέτρες ή άλλα εύχρηστα βάρη στις σελίδες σε κάθε πλευρά για να διατηρήσετε το βιβλίο ανοιχτό, εάν είναι απαραίτητο. Παραλείψτε το εάν τα βιβλία είναι ήδη στεγνά.

Δείτε ακόμη Μούχλα στο Μπάνιο – Η μόνη έξυπνη συμβουλή ειναι αυτή

Βουρτσίστε οποιοδήποτε ορατό σημείο με μούχλα, αποχρωματισμό ή σκόνη από το εξωτερικό του βιβλίου με πινέλο με μαλακές τρίχες, όπως πινέλο ζωγραφικής ή μακιγιάζ. Ελέγξτε επίσης τη ράχη του βιβλίου, τις άκρες της σελίδας και το οπισθόφυλλο για να βεβαιωθείτε ότι έχει καθαριστεί όλο το εξωτερικό του βιβλίου από τη μούχλα. Μπορεί να χρησιμοποιησετε ηλεκτρική σκούπα με φίλτρο HEPA αντί για πινέλο ή επιπλέον αυτού.

Ανοίξτε το μπροστινό εξώφυλλο του βιβλίου και βουρτσίστε ή σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα τυχόν μούχλα στο εσωτερικό του εξωφύλλου. Επαναλάβετε τη διαδικασία για το εσωτερικό του οπισθόφυλλου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ελέγξτε τις σελίδες του βιβλίου, αναζητώντας σημάδια ή υπολείμματα που μπορεί να είναι μούχλα. Βουρτσίστε με το πινέλο τις σελίδες κάθετα για να αποφύγετε τη συσσώρευση σωματιδίων μούχλας προς τη ράχη του βιβλίου. Αν θέλετε, σκουπίστε τις σελίδες με τη ηλεκτρική σκούπα, τοποθετώντας μια σήτα πάνω από τη σελίδα. Αυτό θα αποτρέψει το σκίσιμο του χαρτιού.

Αφήστε τα βιβλία να στεγνώσουν στον αέρα για μία ή δύο ημέρες σε ζεστές, μη υγρές συνθήκες για να αφαιρέσετε επιπλέον μούχλα. Σηκώστε όρθια τα βιβλία, έτσι ώστε η κυκλοφορία του αέρα να φτάνει και στις σελίδες. Εάν τα βιβλία εξακολουθούν να μυρίζουν μούχλα μετά από μια μέρα, πασπαλίστε μαγειρική σόδα σε ένα χαρτονένιο κουτί. Τοποθετήστε τα βιβλία στο κουτί, αφήνοντάς τα όρθια με ανοιχτές σελίδες. Κλείστε το καπάκι και τοποθετήστε το κουτί σε μη υγρό χώρο, ιδανικά σε εξωτερικό χώρο, για έως και μία εβδομάδα μέχρι να εξαφανιστεί η μυρωδιά. Ελέγξτε το κουτί μετά από μία ή δύο ημέρες – εάν το ίδιο το κουτί απορροφά τη μυρωδιά, αντικαταστήστε το κουτί και τη μαγειρική σόδα. Σκουπίστε τη μαγειρική σόδα από τα βιβλία, αν χρειαστεί, πριν τα τοποθετήσετε με άλλα βιβλία.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες μούχλας από τις κουρτίνες του μπάνιου

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

αποτροπή αύξησης βάρους στη μέση ηλικία,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας

8 Τρόποι να Αποτρέψετε την Αύξηση Βάρους στη Μέση Ηλικία

κόλπα διακοσμητών για μικρό μπάνιο,βάψιμο μικρού μπάνιου,διακόσμηση μπάνιου,ιδέες διακόσμησης μπάνιου

8 Κόλπα Διακοσμητών για Βάψιμο Μικρού Μπάνιου