in , ,

Πώς να Καθαρίσετε τη Μούχλα στο Σπίτι

Η μούχλα αναπτύσσετε σε ζεστά, υγρά και σκοτεινά σημεία του σπιτιού. Χωρίς να το καταλάβετε εγκαίρως, εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και μπορεί να είναι δύσκολο να απαλλαγείτε μόλις πολλαπλασιαστεί. Γνωρίζατε ότι εντός 24-48 ωρών η μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα; Εάν παραμείνει στο σπίτι σας μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και να οδηγήσει σε αναπνευστικές ασθένειες.

Προειδοποιητικά Σημάδια ότι το Σπίτι σας έχει Κρυφό Πρόβλημα Μούχλας

Ο καθαρισμός της θα πρέπει να γίνει αμέσως, μόλις ανακαλύψετε ότι υπάρχουν σε σημεία του σπιτιού σας. Συνήθως υπάρχει σε δωμάτια με υγρασία, όπως η κουζίνα, το μπάνιο και το υπόγειο. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να απαλλαγείτε παρά με το να διατηρείτε το χώρο καθαρό και να τον επιθεωρείτε τακτικά για τυχόν εμφάνιση της. Εκτός από τα επαγγελματικά προϊόντα που περιέχουν χημικές και τοξικές ουσίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φυσικά προϊόντα από υλικά που είναι διαθέσιμα στο σπίτι σας.

woohome

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να βρεθεί στο φαρμακείο σας. Είναι ένα αντιμυκητιακό, αντιικό και αντιβακτηριακό διάλυμα που είναι κατάλληλο για το σταμάτημα της μούχλας που προκαλείται από βακτήρια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στις συσκευές σας, στις μπανιέρες, νεροχύτες, στα δάπεδα και στους τοίχους. Ρίξτε 3% συγκέντρωση υπεροξειδίου του υδρογόνου σε μια φιάλη. Στη συνέχεια, καταβρέξτε τη μούχλα και αφήστε για 10 λεπτά. Μετά τρίψτε την επιφάνεια για να αφαιρέσετε τη μούχλα. Τέλος, σκουπίστε με ένα στεγνό πανί.

Λευκό ξύδι

Το λευκό ξίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και την απολύμανση. Μπορεί να σκοτώσει το 82% των ειδών μούχλας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια σε σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια. Αν και έχει δυσάρεστη οσμή, είναι καλό για τον καθαρισμό μούχλας. Ρίξτε λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ψεκάστε την μούχλα και αφήστε για μία ώρα. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεπλύνετε με νερό και να αφήσετε την επιφάνεια να στεγνώσει. Για να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητά του, το άσπρο ξύδι πρέπει να είναι αδιάλυτο. Μην ανησυχείτε για την έντονη μυρωδιά του γιατί θα φύγει σε λίγες ώρες.

Μαγειρική σόδα

Είναι ένας μη τοξικός και αποτελεσματικός τρόπος για την αφαίρεση της μούχλας και την απορρόφηση της υγρασίας, ώστε να μην μπορεί να ξαναεμφανιστεί. Προσθέστε ¼ κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό. Ανακινήστε μέχρι να διαλυθεί η μαγειρική σόδα. Ψεκάστε την μούχλα και τρίψτε την με μια βουρτσα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα. Ψεκάστε ξανά και αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει μόνη της. Με αυτόν τον τρόπο θα σκοτώσετε τυχόν υπολείμματα μούχλας και δεν θα ξαναεμφανιστεί.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια όπως το έλαιο δέντρου τσαγιού (tea tree ) είναι αποτελεσματικά μυκητοκτόνα για τον καθαρισμό και την αποτροπή της επανεμφάνισης μούχλας. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο δέντρου τσαγιού με ένα φλιτζάνι νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ανακινήστε καλά μέχρι να αναμιχθούν. Ψεκάστε τη μούχλα και αφήστε την για μια ώρα μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα στεγνό πανί. Φροντίστε να φοράτε προστατευτικά γάντια σε περίπτωση που το δέρμα σας ερεθίζεται εύκολα από αιθέρια έλαια.

Λεμόνια

Τα λεμόνια είναι αντισηπτικά, αφαιρετικά λεκέδων ακόμη και αφαίρεση μούχλας. Έχει υψηλή συγκέντρωση οξέος που είναι αποτελεσματική κατά της απολύμανσης των μυκήτων και αφήνει επίσης ένα δροσερό άρωμα εσπεριδοειδών.

Φτιάξτε χυμό από 3 έως 5 λεμόνια σε ένα φλιτζάνι και ρίξτε το στη μούχλα. Αφήστε για πέντε λεπτά και μετά σκουπίστε με ένα υγρό πανί. Επαναλάβετε ξανά για να καθαρίσετε σε βάθος την επιφάνεια.

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Φάτε Μούχλα Κατά Λάθος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

15 Έξυπνες DIY Ιδέες Στεγάστρου Αυτοκίνητου

DIY Απομίμηση Πήλινου Αγγείου