in , , , , ,

Τι θα Συμβεί εάν Δεν Πλένετε τα Σεντόνια σας

Τι θα Συμβεί εάν Δεν Πλένετε τα Σεντόνια σας
Τι θα Συμβεί εάν Δεν Πλένετε τα Σεντόνια σας

Περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας (περίπου το ένα τρίτο) στο κρεβάτι. Και καθώς κοιμόμαστε, υπολείμματα όπως έλαια, δερματικά κύτταρα και βρωμιά, μπορούν να παραμείνουν στα σεντόνια και να συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου. Σε όλους αρέσει ένας καλός ύπνο σε καθαρά σεντόνια. Αλλά ξέρετε τι θα συμβεί αν τα αφήσετε άπλυτα; Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια

Ξεσπάσματα ακμής και ερεθισμένο δέρμα

Έχετε παρατηρήσει ξεσπάσματα ακμής στο δέρμα σας; Το πιο πιθανό είναι ότι η μαξιλαροθήκη σας είναι βρώμικη! Η καθημερινή χρήση μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων δέρματος, ελαίων και βακτηρίων και να προκαλέσει φραγμένους πόρους, οδηγώντας σε ακμή. Το δέρμα μπορεί να ερεθιστεί λόγω των βακτηρίων που υπάρχουν στα ακάρεα Demodex, που βρίσκονται σε σεντόνια και μαξιλάρια. Εάν το δέρμα σας φαίνεται ταλαιπωρημένο, δοκιμάστε να αλλάζετε τη μαξιλαροθήκη σας κάθε 2 έως 3 ημέρες.

Αλλεργίες από ακάρεα σκόνης

Φταρνίζεστε και έχετε φαγούρα στα μάτια κατά τη διάρκεια της νύχτας; Μπορεί να πάσχετε από αλλεργίες! Οι αιτίες τους κυμαίνονται από γύρη και σκόνη έως ακάρεα σκόνης που ζουν στα σεντόνια σας. Ενώ είναι μικροσκοπικά, θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές περιπτώσεις αλλεργιών και άσθματος.

Για να αποφύγετε αυτά τα αλλεργιογόνα, φροντίστε να πλένετε τα σεντόνια σας με ζεστό νερό. Θα μπορούσατε ακόμη και να αγοράσετε αναπνεύσιμα και υποαλλεργικά κλινοσκεπάσματα για να αποφύγετε τις αλλεργίες.

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει να Φοράτε τις Ίδιες Πιτζάμες για 2 Ημέρες

Επιβλαβείς συνέπειες του ύπνου με τα κατοικίδια ζώα σας

Ο ύπνος με τα κατοικίδια ζώα σας μπορεί να είναι χαριτωμένος και άνετος, αλλά υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζετε. Επειδή ορισμένα κατοικίδια ζώα έχουν τσιμπούρια, είναι σημαντικό να απαλλαγείτε από αυτά, καθώς μπορούν να προκαλέσουν την ασθένεια Lyme. Η γούνα των κατοικίδιων ζώων θα μπορούσε επίσης να προσελκύσει ακάρεα σκόνης στο κρεβάτι σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Εάν αποφασίσετε να κρατήσετε τους φίλους σας στο κρεβάτι , φροντίστε να πλένετε τα σεντόνια σας τακτικά και να διατηρείτε πάντα την υγιεινή τους.

Φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής

Ζεστές και υγρές μαξιλαροθήκες μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για μύκητες γνωστούς ως δερματοφύτα. Προκαλούν φαγούρα στα φαλακρά σημεία στο τριχωτό της κεφαλής, αλλιώς γνωστή ως δερματοφυτία του τριχωτού της κεφαλής. Ενώ έχει ιατρική θεραπεία, η πρόληψη είναι το κλειδί. Για να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης, φροντίστε να πλένετε τα μαξιλάρια και τις μαξιλαροθήκες.

Επαναμόλυνση ματιών

Εάν είχατε επιπεφυκίτιδα, επίσης γνωστή ως ροζ μάτι, τα σεντόνια σας είναι επικίνδυνα. Αυτό οφείλεται στα βακτήρια που υπάρχουν στο κρεβάτι, ειδικά σε μαξιλαροθήκες. Εάν εσείς ή κάποιος που μοιράζεστε το κρεβάτι μαζί έχετε πρόσφατα επεισόδιο επιπεφυκίτιδας, πλύνετε τα σεντόνια και τα κλινοσκεπάσματα με ζεστό νερό για να μειώσετε τις πιθανότητες επανεμφάνισης.

πηγή φωτογραφιών: brightside

Δείτε επίσης Γιατί να βάλεις ένα σαπούνι κάτω από τα σεντόνια ή το μαξιλάρι! Ένα κόλπο που βοηθάει

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

12 Σημάδια Ατημέλειας που Παρατηρούμε σε Άλλους Αλλά Όχι σε Εμάς

12 Σημάδια Ατημέλειας που Παρατηρούμε σε Άλλους Αλλά Όχι σε Εμάς

5 Τάσεις Διακόσμησης Υπνοδωματίου για το 2021 και 5 που Φεύγουν

5 Τάσεις Διακόσμησης Υπνοδωματίου για το 2021 και 5 που Φεύγουν