in , , , ,

Καλή Χώνεψη:9 Τρόποι να Λειτουργεί Καλά το Πεπτικό σας Σύστημα

9 Τρόποι να Λειτουργεί Καλά το Πεπτικό σας Σύστημα
9 Τρόποι να Λειτουργεί Καλά το Πεπτικό σας Σύστημα

Όταν τρώμε πολύ λάχανο, μπορεί να έχουμε κράμπες και αέρια. Αυτό συμβαίνει λόγω της ζάχαρης που δεν μπορεί να αφομοιωθεί από το στομάχι. Αλλά με μερικούς απλούς τρόπους μπορείτε να βελτιώσετε την πέψη σας. Μην ξεχνάμε ότι η συναισθηματική κατάσταση επίσης την επηρεάζει καθώς τα υψηλά επίπεδα άγχους ή στρες μπορούν να διαταράξουν το πεπτικό μας σύστημα, όπως έχουν δείξει μελέτες.

Κοιμηθείτε στην αριστερή πλευρά.

© BruceBlaus / Wikimedia Commons

Το στομάχι και το πάγκρεας βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του σώματος και αποτελούν μέρος του πεπτικού συστήματος. Το να ξαπλώσετε από αυτήν την πλευρά επιτρέπει στις τροφές από το στομάχι να περάσουν ευκολότερα στο λεπτό έντερο. Ενισχύει επίσης την απελευθέρωση παγκρεατικών ενζύμων, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη διάσπαση τους. Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μειώνει επίσης τις πιθανότητες καούρας.

Φάτε περισσότερες τροφές με φυτικές ίνες και που έχουν υποστεί ζύμωση.

© Mx. Granger / Wikimedia Commons, © Bdubay / Wikimedia Commons

Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη διατήρηση της κανονικής και φυσιολογικής κίνησης του εντέρου. Οι περισσότερες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχουν επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, λιπαρά και θερμίδες, επομένως είναι γενικά πιο υγιεινές. Η βρώμη, τα φασόλια ή τα φρούτα είναι καλές πηγές ινών. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση στη διατροφή σας. Μερικοί τύποι γιαουρτιού περιέχουν προβιοτικά, τα οποία είναι βακτήρια που είναι ωφέλιμα για τα έντερα σας. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα bifidobacteria και lactobacillus, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν ορισμένα πεπτικά προβλήματα και να μειώσουν τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Αποφύγετε τις τροφές που είναι δύσκολο να χωνευτούν.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι λιπαρές τροφές όπως τα cheeseburgers, πατάτες τηγανίτες ή πίτσα μπορούν να σας φουσκώσουν για πολλές ώρες επειδή χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν από το σώμα. Αυτός ο τύπος τροφών μπορεί επίσης να αυξήσει τα αέρια του στομάχου, τις κράμπες ή τη δυσπεψία. Επομένως είναι καλό να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή με βάση τα φρούτα, τα λαχανικά και το άπαχο κρέας.

Αλλά να είστε προσεκτικοί: ορισμένα λαχανικά όπως το λάχανο μπορεί να προκαλέσει αέρια επειδή περιέχει ραφινόζη, ένα σύμπλοκο ζάχαρης που δεν μπορεί να αφομοιωθεί από το στομάχι. Το τοστ είναι μια από τις τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη λόγω του αμύλου που περιέχει και βοηθά στη διάρροια.

Μην αποσπάτε την προσοχή σας και προσπαθήστε να φάτε ενώ κάθεστε.

© Ralph, PacificCoastNews.com/EAST NEWS, © PacificCoastNews.com/EAST NEWS

Όταν τρώτε ενώ περπατάτε, τείνετε να καταναλώνετε περισσότερο επειδή χάνετε το μέτρημα και το στομάχι αδειάζει γρηγορότερα. Όταν τρώτε καθισμένοι, η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται. Ακόμη και η κατανάλωση σταυροπόδι έχει περισσότερα οφέλη, διότι μειώνει την αρτηριακή πίεση γύρω από την καρδιά και επιτρέπει την σωστή πέψη των τροφών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Το νερό βοηθά στη δυσκοιλιότητα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το νερό βοηθά στη διάσπαση των τροφών , έτσι ώστε το σώμα να απορροφά καλύτερα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Παρά τη γενική πεποίθηση ότι δεν είναι καλό να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Το νερό βοηθά στην πέψη και είναι επίσης πολύ χρήσιμο εάν υποφέρετε από δυσκοιλιότητα. Το να πίνετε κατά τη διάρκεια ενός γεύματος μπορεί επίσης να επηρεάσει την ποσότητα των μερίδων σας.

Δοκιμάστε διαφορετικές στάσεις γιόγκα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η γιόγκα αυξάνει το επίπεδο κυκλοφορίας σε μια συγκεκριμένη περιοχή, οπότε μπορείτε να κάνετε 15 λεπτά τέντωμα κάθε μέρα για να βοηθήσετε την πέψη. Για παράδειγμα, η στάση Marichyasana, όπου σηκώνετε ένα γόνατο προς τα πάνω και περιστρέφετε το πάνω μέρος του σώματός σας, βοηθά στην απορρόφηση βασικών θρεπτικών συστατικών από τις τροφές. Ενεργοποιεί τα κοιλιακά όργανα, όπως το ήπαρ και τα νεφρά και ηρεμεί τον εγκέφαλο.

Η στάση Uttanasana είναι πολύ θεραπευτική με πολλά οφέλη. Συμπιέζει την κοιλιακή χώρα ενώ διεγείρει την κυκλοφορία στα πεπτικά όργανα. Είναι επίσης πολύ χαλαρωτική για το σώμα. Τα πρωινά είναι η τέλεια στιγμή για γιόγκα, αλλά μην προσπαθήσετε να κάνετε αυτές τις στάσεις αμέσως μόλις φάτε.

Φάτε σε συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Αυτό ρυθμίζει το εσωτερικό μας ρολόι και το σώμα θα γνωρίζει ακριβώς πότε πρέπει να γίνει η πέψη. Η άτακτη διατροφή μπορεί να αυξήσει αρκετούς κινδύνους για την υγεία και θα μπορούσε επίσης να επιφέρει πολλά επιπλέον κιλά. Εάν το πρόγραμμά σας είναι πολύ απασχολημένο, προσπαθήστε να προετοιμάσετε τα γεύματά σας εκ των προτέρων και να φάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο.

Διαλογιστείτε και ελέγξτε το άγχος σας.

© face to face/FaceToFace/REPORTER

Εάν έχετε άγχος, το σώμα αισθάνεται την πίεση και επιβραδύνει την πέψη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα φούσκωμα, κράμπες, δυσπεψία ή δυσκοιλιότητα. Μπορεί επίσης να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και να επιταχύνει την πέψη, προκαλώντας συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα.

Όταν είστε υπό στρες, μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την όρεξη. Τίποτα από τα 2 είναι καλό για την υγεία, οπότε δοκιμάστε να διαλογιστείτε ή να δώσετε προτεραιότητα στις δουλειές καθημερινά. Μην προσπαθήσετε να είστε υπεράνθρωποι και να τα κάνετε όλα. Η υγεία σας είναι πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο.

Δοκιμάστε τη μέθοδο αναπνοής 4-7-8.

© depositphotos.com

Μπορεί να διαχειριστεί τις λιγούρες, να βελτιώσει τον ύπνο, να μειώσει τα επίπεδα άγχους και να ελέγξει τις συναισθηματικές αντιδράσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισπνέετε για 4 δευτερόλεπτα, να κρατάτε την αναπνοή σας για 7 ακόμη και στη συνέχεια να την απελευθερώνετε εντελώς μέχρι το 8. Συνιστάται να το κάνετε αυτό 4 φορές συνολικά.

* Το Παρόν άρθρο είναι καθαρά πληροφοριακού χαρακτήρα και δεν μπορεί να αντικαταστήσεις τις συμβουλές του ιατρού σας.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διακόσμηση πισίνας,ιδέες διακόσμησης πισίνας,διακόσμηση κήπου,ιδέες διακόσμησης κηπου,διακόσμηση

Είσαι Τυχερός και Έχεις Πισίνα; Δες Πώς να την Διακοσμήσεις!

Πως να Βοηθήσετε τα Παιδιά σας να Μην Φοβούνται το σκοτάδι

Πως να Βοηθήσετε τα Παιδιά σας να Μην Φοβούνται το σκοτάδι