in , , , ,

Πως να Βοηθήσετε τα Παιδιά σας να Μην Φοβούνται το σκοτάδι

Πως να Βοηθήσετε τα Παιδιά σας να Μην Φοβούνται το σκοτάδι
Πως να Βοηθήσετε τα Παιδιά σας να Μην Φοβούνται το σκοτάδι

Μια έρευνα σε 122 άτομα διαπίστωσε ότι το 54% θεωρεί το σκοτάδι μεταξύ των 5 κορυφαίων φόβων τους. Επομένως, εάν οι ενήλικες έχουν αυτόν τον φόβο, δεν είναι περίεργο ότι τα παιδιά φαντάζονται τέρατα κάτω από το κρεβάτι τους και βλέπουν τρομακτικές σκιές. Και ενώ πολλά παιδιά τελικά μεγαλώνοντας το ξεπερνάνε, υπάρχουν 5 τρόποι που μπορείτε να τα βοηθήσετε να απαλλαγούν από αυτόν τον φόβο νωρίτερα.

Ακούστε το παιδί σας.

brightside

Πάρτε σοβαρά τον φόβο του παιδιού σας και ακούστε το. Μην κοιτάξετε απλώς κάτω από το κρεβάτι τους λέγοντας ότι δεν υπάρχουν τέρατα εκεί. Αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα επειδή μπορεί να δείξετε στο παιδί σας ότι πιστεύετε ότι αυτά τα τέρατα θα μπορούσαν να είναι αληθινά.

Ρωτήστε τα τι ακριβώς τα κάνει να νιώθουν φοβισμένα και δείξτε ότι κατανοείτε τους φόβους τους, αλλά ότι δεν τους μοιράζεστε απαραίτητα. Τέλος, διαβεβαιώστε τα ότι είναι ασφαλή και ότι θα είστε εκεί για αυτά εάν αισθάνονται ξανά φοβισμένα.

Επαινέστε το παιδί σας.

brightside

Η έρευνα έχει δείξει ότι οι θετικές επιβεβαιώσεις μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Αυτό σημαίνει ότι εάν πείτε στον εαυτό σας κάτι θετικό, ίσως αρχίσετε να το πιστεύετε. Μπορεί να σας βοηθήσει αν πείτε στο παιδί σας ότι είναι γενναίο και το επαινέσετε γιατί αντιμετωπίζει το φόβο του για το σκοτάδι. Αυτές οι θετικές λέξεις από εσάς μπορεί να τους βοηθήσουν πραγματικά να πιστέψουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν τον φόβο τους, είτε είναι τέρατα κάτω από το κρεβάτι τους ή μια τρομακτική σκιά.

Διασκεδάστε με τα φωτάκια νυκτός.

Υπάρχουν πολλά διασκεδαστικά φωτάκια νυκτός που μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σας να χαλαρώσει και να νιώσει ασφαλή. Για παράδειγμα, υπάρχουν φωτάκια σε σχήματα ζώων, προβολείς αστεριών ή αυτοκόλλητα που μπορείτε να τοποθετήσετε γύρω από το δωμάτιο του παιδιού σας ή το σπίτι εάν χρειάζεται να πάνε στο μπάνιο στη μέση της νύχτας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι εάν χρησιμοποιείτε μια συνηθισμένη λάμπα, ότι δεν δημιουργεί τρομακτικές σκιές. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι η φωτεινότητα αυτών των συσκευών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον ύπνο.

Μετατρέψτε το σκοτεινό δωμάτιό τους σε παιδική χαρά.

brightside

Το παιδί σας μπορεί να δει το σκοτάδι ως κάτι τρομακτικό και επικίνδυνο, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπουν το δωμάτιό του και πώς αισθάνονται όταν είναι σκοτεινό. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε μια παράσταση σκιών, ένα πάρτι με λαμπερά ραβδιά και βραχιόλια, ή να φοράτε πιτζάμες με σχέδια που λάμπουν στο σκοτάδι. Τότε θα μάθουν να συσχετίζουν το σκοτάδι με κάτι που μπορεί να είναι διασκεδαστικό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δοκιμάστε αυτό το κόλπο των 10 δευτερολέπτων.

brightside

Ο λόγος για τον οποίο το παιδί σας φοβάται το σκοτάδι μπορεί να μην βασίζεται στην πραγματικότητα στον φόβο του αλλά στη μετάβαση σε αυτό. Όταν σβήσετε ξαφνικά το φως, τα μάτια τυφλώνονται για λίγα δευτερόλεπτα επειδή πρέπει να προσαρμοστούν. Και αυτά είναι τα δευτερόλεπτα που το παιδί σας μπορεί να αρχίσει να φοβάται.

Υπάρχει ένα κόλπο που μπορείτε να προσπαθήσετε να βοηθήσετε το παιδί σας να προσαρμοστεί στο σκοτάδι ευκολότερα. Ζητήστε του να κλείσει τα μάτια του ενώ τα φώτα είναι ακόμα αναμμένα. Στη συνέχεια, κλείστε τα, βάλτε τα χέρια σας πάνω από τα μάτια του παιδιού σας και ζητήστε του να μετρήσει έως και το 10 μαζί σας. Μόλις τελειώσετε, ζητήστε του να ανοίξει τα μάτια σας. Όταν το κάνετε αυτό, το δωμάτιο δεν θα φαίνεται τόσο σκοτεινό όσο παλιά, ειδικά με ένα φωτάκι νυκτός.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

9 Τρόποι να Λειτουργεί Καλά το Πεπτικό σας Σύστημα

Καλή Χώνεψη:9 Τρόποι να Λειτουργεί Καλά το Πεπτικό σας Σύστημα

25 Διαχρονικοί Τοίχοι Έμφασης από Ξύλο

25 Διαχρονικοί Τοίχοι Έμφασης από Ξύλο