in ,

5 Λεπτομέρειες στη Συμπεριφορά των Παιδιών που Μπορούν να Σηματοδοτούν Σοβαρά Προβλήματα

Όλα τα παιδιά παραβιάζουν τους κανόνες. Δοκιμάζουν τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο και προσπαθούν να βρουν τα όρια που δεν μπορούν να περάσουν. Οι περισσότερες ιδιοτροπίες και αταξίες των παιδιών είναι μια φυσική διαδικασία μάθησης. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που η φαινομενικά αβλαβής συμπεριφορά ενός παιδιού μπορεί να σημαίνει κάτι πιο σοβαρό.

Είναι επιλεκτικά για το φαγητό τους.

Συχνά, τα παιδιά είναι αρκετά επιλεκτικά σχετικά με τις επιλογές φαγητού τους και αρνούνται να τρώνε ορισμένα πιάτα. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι το παιδί σας έχει συναισθηματικά προβλήματα. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα πολύ επιλεκτικά παιδιά διαγιγνώσκονται με κατάθλιψη 2 φορές συχνότερα από τα παιδιά που τρώνε τα πάντα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της μελέτης, το 14% έως 20% των γονέων παραπονιούνται ότι τα παιδιά τους μεταξύ των 3 έως 5 ετών αρνούνται να τρώνε πολλά φαγητά. Οι ερευνητές εξέτασαν την ομάδα των παιδιών αυτής της ηλικίας και διαπίστωσαν ότι όσα είναι μέτρια ή πολύ επιλεκτικά για το φαγητό τους έχουν σχεδόν 2 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άγχος σε σχέση με εκείνα που δεν είναι τόσο επιλεκτικά. Επιπλέον, τα παιδιά με υψηλή ή μέτρια επιλεκτικότητα είναι πιο πιθανό να έχουν συμπτώματα κατάθλιψης.

Είναι ευαίσθητα με τα ρούχα τους.

Ένα παιδί μπορεί να παραπονεθεί ότι ένα ρούχο το ενοχλεί. Μπορεί να αρνούνται να φορέσουν κάποια και άλλα δεν θέλουν να τα βγάλουν ακόμα κι αν έχουν φθαρεί. Ταυτόχρονα, το παιδί δεν νοιάζεται για τον καιρό και μπορεί να θέλει να φοράει σκούφο σε μια ζεστή μέρα ή να βγάζει τα γάντια του μόνο αφού βγάλει τα παπούτσια του. Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι αυτές είναι απλές ιδιοτροπίες. Και ενώ αυτό συμβαίνει συχνά, μπορεί επίσης να είναι ένδειξη αυξημένης νευρικότητας.

Χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές πιο συχνά από το συνηθισμένο.

Πολλά παιδιά λατρεύουν να παίζουν παιχνίδια σε κινητά ή υπολογιστές, αλλά εκείνα με νευρικότητα μπορεί να περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά στην οθόνη. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο εθισμός στις ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να είναι ένδειξη αυξημένου άγχους και στρες. Εάν ένα παιδί ξοδεύει πολύ χρόνο στο κινητό του, πιθανώς φοβάται να χάσει ένα σημαντικό συμβάν ή μήνυμα.

Εάν δείτε ότι το παιδί σας ξοδεύει πολύ χρόνο με στο κινητό του, μιλήστε μαζί του. Παίξτε ένα διαδικτυακό παιχνίδι μαζί του και ρωτήστε το τι παρακολουθεί. Αυτό το είδος συμπεριφοράς μπορεί να σας προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το τι ενοχλεί τόσο πολύ το παιδί σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Ζητούν νέα παιχνίδια.

Πολλοί γονείς έχουν βρεθεί στην κατάσταση όπου το παιδί τους ικετεύει να του αγοράσουν κάτι ενώ κλαίει και γκρινιάζει. Πιστεύεται ότι όλα τα μικρά παιδιά περνούν από αυτό το στάδιο, αλλά σύμφωνα με την ψυχολόγο Lyudmila Petranovskaya, αυτό δεν είναι απολύτως σωστό. Κανονικά, ένα παιδί δεν ανησυχεί για τα πράγματα που λείπουν στη ζωή του μέχρι να φτάσει την εφηβεία. Ο κόσμος τους είναι γεμάτος από όλα όσα χρειάζονται.

Ωστόσο, εάν οι γονείς συχνά διαφωνούν για τα οικονομικά τους όταν το παιδί είναι παρόν ή κατηγορούν το παιδί για τα έξοδα, αυτό μπορεί να αναπτύξει αίσθημα έλλειψης σε ένα παιδί. Σε αυτήν την περίπτωση, το παιδί πιστεύει ότι ο κόσμος είναι ένα μέρος όπου κάτι λείπει πάντα, και πρέπει να προσπαθήσουν πολύ σκληρά για να τα έχουν όλα. Γι’ αυτό τα παιδιά που νιώθουν αίσθημα έλλειψης πάντα ικετεύουν για νέα παιχνίδια, ακόμη και δεν τα χρειάζονται πραγματικά. Απλώς θέλουν να δουν αν οι γονείς τους μπορούν να τα φροντίσουν.

Αυτό το είδος συμπεριφοράς διορθώνεται από την αφθονία. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσετε ό, τι ζητά το παιδί. Απλά το κανονικό είναι όταν ένας γονέας δίνει στο παιδί του κάτι όχι επειδή το παιδί το ικέτευσε αλλά χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Αυθόρμητα, φθηνά δώρα θα δείξουν πολύ περισσότερη αγάπη από τα ακριβά πράγματα που το παιδί έπρεπε να ζητήσει με δάκρυα.

Αναζητούν συνεχώς νέες πληροφορίες.

Σύμφωνα με ψυχολόγους, εάν ένα παιδί ψάχνει συνεχώς για διαδικτυακές πληροφορίες, παρακολουθεί ειδήσεις και υποβάλλει περισσότερες ερωτήσεις από το συνηθισμένο, είναι ένδειξη αυξημένου άγχους. Εάν σας φαίνεται ότι το παιδί σας έχει γίνει πολύ πιο περίεργο και θέτει ερωτήσεις όπως, “Τι θα συμβεί αν ξεκινήσει ένας σεισμός;” Προσπαθήστε να μάθετε προσεκτικά τι τα ενοχλεί και ενημερώστε τα ότι είστε έτοιμοι να τα ακούσετε και να τα βοηθήσετε.

πηγή φωτογραφιών:brightside

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ποιος Dalgona; Η ΝΕΑ διατροφική τρέλα είναι τα pancake cereal!

4 Λόγοι Γιατί Πρέπει να Καθαρίσετε το Καπάκι Κονσέρβας και Αναψυκτικού