in ,

6 Επιβλαβή Πράγματα που Κάνουν Ακούσια οι Γονείς στα Παιδιά τους

6 Επιβλαβή Πράγματα που Κάνουν Ακούσια οι Γονείς στα Παιδιά τους
6 Επιβλαβή Πράγματα που Κάνουν Ακούσια οι Γονείς στα Παιδιά τους

Οι γονείς έχουν πάντα στο επίκεντρο το καλύτερο για τα παιδιά τους, αλλά μερικές φαινομενικά αθώες συνήθειες μέχρι καλοπροαίρετες ενέργειες μπορεί εν αγνοία τους να είναι επιβλαβείς γι’ αυτά. Μην πιέζετε τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να γράφουν: Υπάρχει σοβαρός λόγος που οι περισσότεροι αγνοούμε

Αφήνετε να κάνουν επικίνδυνα αθλήματα.

6 Επιβλαβή Πράγματα που Κάνουν Ακούσια οι Γονείς στα Παιδιά τους

Το αθλήματα είναι εξαιρετικά για τα παιδιά, αλλά ορισμένα μπορεί να είναι επικίνδυνα για αυτά. Οι γιατροί προειδοποιούν για μερικά αθλήματα που μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα: μικτές πολεμικές τέχνες, πυγμαχία και πάλη. Σε αυτά τα αθλήματα, τα παιδιά μπορούν να χτυπήσουν πολύ στο κεφάλι, προκαλώντας εγκεφαλική βλάβη.

Οι δραστηριότητες υψηλής πρόσκρουσης μπορούν επίσης να βλάψουν τη σπονδυλική στήλη και την πλάτη. Κάνοντας χαμηλά καθίσματα, άρση μεγάλων βαρών και τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρούς τραυματισμούς και να επιδεινώσουν τη σκολίωση με την πάροδο του χρόνου.

Αφήνετε να χρησιμοποιούν υπερβολικό χρόνο οθόνης.

Ο περιορισμός του χρόνου οθόνης για τα παιδιά είναι σημαντικός για διάφορους λόγους, όπως η ενθάρρυνση του παιχνιδιού σε εξωτερικούς χώρους, η διασφάλιση καλού ύπνου και η προώθηση των αλληλεπιδράσεων πρόσωπο με πρόσωπο. Η υπερβολική χρήση της οθόνης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα μάτια. Επιπλέον, μπορεί να επηρεάσει τα πρότυπα ύπνου και τη γενική υγεία.

Ένα από τα ζητήματα είναι η κούραση των ματιών, η οποία περιλαμβάνει δυσφορία, θολή όραση και πονοκεφάλους . Τα παιδιά μπορεί επίσης να εμφανίσουν ξηρότητα και πόνο στα μάτια. Η παρατεταμένη χρήση της οθόνης μπορεί να δυσκολέψει τα παιδιά να εστιάσουν σε μακρινά αντικείμενα στη συνέχεια.

Τα παιδιά που περνούν πολύ χρόνο σε εσωτερικούς χώρους στις οθόνες μπορεί να αναπτύξουν μυωπία επειδή δεν έχουν αρκετό φυσικό φως. Ο χρόνος στην οθόνη πριν τον ύπνο μπορεί επίσης να διαταράξει τον ύπνο, εν μέρει λόγω του φωτός που εκπέμπεται από τις οθόνες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ο κανόνας 20-20-20-2:

Για να προστατεύσετε τα μάτια των παιδιών, είναι σημαντικό να κάνουν διαλείμματα από τις οθόνες και να ακολουθούν τον κανόνα 20-20-20-2: κάθε 20 λεπτά, να κοιτάζουν κάτι 3 μέτρα μακριά για 20 δευτερόλεπτα και να ανοιγοκλείνουν τα μάτια 20 φορές. Επιπλέον, ενθαρρύνετε το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους για τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα για να υποστηρίξετε την υγιή ανάπτυξη των ματιών.

Η χρήση μεγαλύτερων οθονών σε λογική απόσταση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της καταπόνησης των ματιών σε σύγκριση με τις μικρές οθόνες που κρατάνε κοντά.

Αφήνετε να παίξουν χωρίς κατάλληλα παπούτσια.

Η πλατυποδία στα παιδιά συμβαίνει όταν οι ιστοί και τα οστά στα πόδια τους δεν αναπτύσσονται σωστά. Τα μωρά και τα μικρά παιδιά μπορεί να έχουν πλατυποδία επειδή οι τένοντες τους χρειάζονται χρόνο για να σφίξουν και να δημιουργήσουν μια καμάρα στο πόδι τους. Μερικές φορές, αυτό δεν συμβαίνει πλήρως και τα πόδια τους παραμένουν επίπεδα καθώς μεγαλώνουν, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Μερικές φορές, τα οστά στα πόδια ενός παιδιού δεν χωρίζονται όπως θα έπρεπε, κάτι που μπορεί να κάνει τα πόδια του να πονούν και να παραμείνουν επίπεδα.

Το να φοράνε τα σωστά παπούτσια και στηρίγματα από νωρίς μπορεί να βοηθήσει να μην επιδεινωθεί η πλατυποδία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια απλή χειρουργική επέμβαση μπορεί να βοηθήσει τα οστά να αναπτυχθούν σωστά και να δημιουργήσουν μια σωστή καμάρα όταν το παιδί μεγαλώσει.

Δείτε ακόμη Σε ποια ηλικία μπορούν να μείνουν τα παιδιά μόνα τους στο σπίτι: Τι ορίζει η νομοθεσία

Ξεχνάτε την αντηλιακή προστασία.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε: προστατέψτε το δέρμα του παιδιού σας από τον ήλιο. Ερευνα δείχνει ότι οι περισσότερες περιπτώσεις δύο κοινών καρκίνων του δέρματος συνδέονται με το ηλιακό φως. Διδάσκοντας τα παιδιά να προστατεύουν το δέρμα τους από τον ήλιο κάθε μέρα, με αντηλιακό, ρούχα και να μένουν στη σκιά, τα βοηθά να συνεχίσουν να το κάνουν καθώς μεγαλώνουν.

Για νεογέννητα έως 6 μηνών: Είναι εύκολο να προστατεύσετε το μωρό σας από τον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Για νήπια έως προέφηβα: Μόλις το μωρό σας γίνει 6 μηνών, χρησιμοποιήστε αντηλιακό στο δέρμα του όταν είναι έξω. Αναζητήστε αντηλιακά χωρίς άρωμα, με μέταλλα όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου και το διοξείδιο του τιτανίου που είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν δερματικές αντιδράσεις. Συνεχίστε να τα καλύπτετε με καπέλα, γυαλιά ηλίου και αντηλιακές μπλούζες. Προσπαθήστε να βρείτε σκιά και όταν είστε έξω.

Χρησιμοποιείτε κανονική οδοντόκρεμα για το βούρτσισμα των δοντιών του παιδιού σας.

Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν, το σώμα τους λειτουργεί διαφορετικά από τους ενήλικες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε το παιδί σας μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί κανονική οδοντόκρεμα. Η παιδική οδοντόκρεμα δεν είναι μόνο διασκεδαστικοί χαρακτήρες και χρώματα. Φτιάχνεται διαφορετικά για κάποιο λόγο. Μια μεγάλη διαφορά είναι το φθόριο.

Είναι ένα φυσικό ορυκτό που κάνει τα δόντια πιο δυνατά και καταπολεμά την τερηδόνα. Είναι ακόμη και στο πόσιμο νερό γιατί είναι τόσο σημαντικό. Αλλά τα παιδιά μπορούν να πάρουν πάρα πολύ φθόριο, επομένως η οδοντόκρεμα τους δεν έχει καθόλου. Το πολύ φθόριο μπορεί να προκαλέσει λευκές κηλίδες στα δόντια ή ακόμα και να τα αρρωστήσει σε σπάνιες περιπτώσεις.

Για τα νήπια ηλικίας ενός έως τριών ετών, η οδοντόκρεμα τους συνήθως δεν έχει φθόριο. Η οδοντόκρεμα για μεγαλύτερα παιδιά έχει λιγότερο φθόριο από την οδοντόκρεμα ενηλίκων. Καθώς γίνονται καλύτερα στο βούρτσισμα και το φτύσιμο, μπορούν να χρησιμοποιήσουν οδοντόκρεμα με περισσότερο φθόριο. Βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές για κατάποση.

Γι’ αυτό και οι ενήλικες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν παιδική οδοντόκρεμα. Δεν έχει αρκετό φθόριο για να διατηρεί τα ενήλικα δόντια δυνατά και καθαρά.

Καθαρισμός παιδικών αυτιών με μπατονέτα.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην καθαρίζετε τα αυτιά σας ή τα αυτιά των παιδιών σας με μπατονέτες. Το κερί αυτιού, που ονομάζεται επίσης κυψελίδα, είναι πραγματικά καλό για τα αυτιά σας. Είναι εκεί για να τα διατηρεί υγιή μαζεύοντας σκόνη και βρωμιά, ώστε να μην πάνε πιο μέσα στο αυτί σας. Το να έχετε λίγο κερί στο αυτί σας βοηθά στην προστασία του δέρματος μέσα. Τα αυτιά σας καθαρίζονται φυσικά, οπότε δεν χρειάζεται να το κάνετε.

Το σώμα σας έχει έναν τρόπο να απαλλαγεί από το παλιό κερί του αυτιού. Όταν μασάτε ή κινείτε το σαγόνι σας ή όταν αναπτύσσεται νέο δέρμα μέσα στο αυτί σας, σπρώχνει το παλιό κερί προς τα έξω. Αλλά η χρήση μπατονέτων μπορεί να σπρώξει το κερί πιο βαθιά και να βλάψετε τον ακουστικό πόρο ή το τύμπανο του αυτιού σας.

Η συσσώρευση κεριού στο αυτί δεν συμβαίνει συχνά. Μόνο 1 στα 10 παιδιά και 1 στους 20 ενήλικες έχουν αυτό το πρόβλημα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μερικοί άνθρωποι, όπως οι ηλικιωμένοι ενήλικες και εκείνοι με ορισμένες αναπηρίες, μπορεί να έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα με τη συσσώρευση κεριού στο αυτί.

Εάν έχετε πόνο, φαγούρα, αίσθημα πληρότητας στο αυτί σας, βούισμα στο αυτί σας, προβλήματα ακοής ή οποιαδήποτε περίεργη μυρωδιά ή έκκριση, μπορεί να σημαίνει ότι έχετε πολύ κερί από το αυτί. Εάν παρατηρήσετε αυτά τα σημάδια, επισκεφθείτε έναν γιατρό.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης 8 Λόγοι για να Περιοριστεί η Χρήση Ηλεκτρονικών Συσκευών στα Παιδιά Σύμφωνα με τους Παιδίατρους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Το Έξυπνο Κόλπο για να μην Πέφτουν τα Κρεμαστράκια με Βεντούζες

Το Έξυπνο Κόλπο για να μην Πέφτουν τα Κρεμαστράκια με Βεντούζες

Πώς να Χρησιμοποιήσετε τα Ρεβίθια στην Ανάπτυξη των Φυτών

Πώς να Χρησιμοποιήσετε τα Ρεβίθια στην Ανάπτυξη των Φυτών