in , , ,

8 Λόγοι για να Περιοριστεί η Χρήση Ηλεκτρονικών Συσκευών στα Παιδιά Σύμφωνα με τους Παιδίατρους

ηλεκτρονικές συσκευές στα παιδιά,περιορισμός ηλεκτρονικών συσκευών,συμβουλές για παιδιά,μαζί με το παιδί,για το παιδί,συμβουλές υγείας,υγεία,
8 Λόγοι για να Περιοριστεί η Χρήση Ηλεκτρονικών Συσκευών στα Παιδιά Σύμφωνα με τους Παιδίατρους

Οι παιδίατροι παγκοσμίως συστήνουν ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν πολύ περιορισμένη επαφή με όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτό περιλαμβάνει tablet, smartphone, υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές. 5 Τρόποι που οι Γονείς Μπορούν να Πουν «Όχι» στα Παιδιά με Θετικό Τρόπο

Charles Deluvio/unsplash

Χρήση ηλεκτρονικών συσκευών σύμφωνα με τους παιδίατρους:

  • τα παιδιά ηλικίας από 0 έως 2 ετών δεν πρέπει να εκτίθενται καθόλου σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό
  • τα παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών μπορούν να τις χρησιμοποιούν για 1 ώρα την ημέρα
  • τα παιδιά και οι έφηβοι ηλικίας 6 έως 18 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη χρήση ηλεκτρονικής συσκευής σε 2 ώρες την ημέρα

Γιατί οι γονείς πρέπει να περιορίσουν στα παιδιά τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών

Έλλειψη άσκησης

Η έλλειψη άσκησης, η παρακολούθηση τηλεόρασης, τα παιχνίδια στον υπολογιστή κάνουν τα παιδιά να φεύγουν σπάνια από το σπίτι και να έχουν μικρή σωματική δραστηριότητα. Ως αποτέλεσμα, υποφέρουν από παχυσαρκία.

Emily Wade/unsplash

Επιθετικότητα στην οθόνη της συσκευής

Οι γονείς συχνά δεν ελέγχουν τι βλέπουν τα παιδιά τους στις οθόνες των ηλεκτρονικών συσκευών. Εν τω μεταξύ, παιχνίδια όπου εμφανίζεται επιθετικότητα ή βία μπορεί να προκαλέσουν παρόμοια συμπεριφορά στα νήπια. Οι έφηβοι γίνονται ανήσυχοι και αρχίζουν να έχουν ξεσπάσματα.

Bermix Studio/unsplash

Εθισμοί

Τα παιδιά που χρησιμοποιούν συνεχώς υπολογιστές μπορεί να εθιστούν σε αυτούς. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν οι γονείς δίνουν πολύ λίγη προσοχή στα παιδιά τους και διαφεύγουν οι ίδιοι στον εικονικό κόσμο.

Kelly Sikkema/unsplash

Δείτε ακόμη Προστατέψτε τα Παιδιά σας από Αυτά τα Εν Δυνάμει Επικίνδυνα Οικιακά Είδη

Κατάθλιψη

Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών συμβάλλει σε άγχος, ψύχωση, κατάθλιψη, κινητικές διαταραχές ή ακόμα και διπολική διαταραχή στα παιδιά. Έως και το 44% των νέων πάσχει από κατάθλιψη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Thomas Park/unsplash

Αναπτυξιακές διαταραχές

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μεγαλώνει μέχρι την ηλικία των 21. Ωστόσο, η μεγαλύτερη ανάπτυξή του παρατηρείται σε παιδιά έως 2 ετών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η διέγερση του εγκεφάλου από ηλεκτρονικές συσκευές επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη του μικρού παιδιού. Μπορεί να έχει προβλήματα με την προσοχή, τη μάθηση. Οι διαταραχές μνήμης και τα ξεσπάσματα είναι κοινά.

McKaela Taylor/unsplash

Υπερβολική διέγερση

Οι ηλεκτρονικές συσκευές παρέχουν στα παιδιά πολλά ερεθίσματα. Αυτό τα κάνει λιγότερο προσεκτικά, δεν μπορούν να εστιάσουν, υποφέρουν από κενά μνήμης και διαταραχές συγκέντρωσης.

stem.T4L/unsplash

Διαταραχές ύπνου

Τα παιδιά που χρησιμοποιούν τηλέφωνα ή φορητούς υπολογιστές στο υπνοδωμάτιό τους μπορεί να έχουν σοβαρά προβλήματα ύπνου. Και η έλλειψη νυχτερινής ανάπαυσης επηρεάζει τη μάθηση στο σχολείο.

AHMED HINDAWI/unsplash

Μαθησιακά προβλήματα

Τα παιδιά που περνούν πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ασκούνται πολύ λίγο. Όμως η σωματική δραστηριότητα βοηθά στην πρόοδο στη μάθηση. Τα παιδιά που περνούν πολλές ώρες σε ηλεκτρονικές συσκευές έχουν συχνά προβλήματα στο σχολείο.

hessam nabavi/unsplash

Δείτε επίσης 10 Πράγματα που Πρέπει να Κανουν οι Γονείς για να Μεγαλώσουν ένα Ώριμο Παιδί

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ληγμένο τηγάνι,αντικολλητικό τηγάνι,ανοξείδωτο τηγάνι,συμβουλές για τηγάνια,χρήσιμα,

Αν Δείτε Αυτή την Ένδειξη, το Τηγάνι σας Έχει Λήξει και Πρέπει να Πεταχτεί

φυσική αποτρίχωση,σπιτική αποτρίχωση,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

Απλοί και Φυσικοί Τρόποι Αποτρίχωσης στο Σπίτι