in , , , , ,

Προστατέψτε τα Παιδιά σας από Αυτά τα Εν Δυνάμει Επικίνδυνα Οικιακά Είδη

Προστατέψτε τα Παιδιά σας από Αυτά τα Εν Δυνάμει Επικίνδυνα Οικιακά Είδη
Προστατέψτε τα Παιδιά σας από Αυτά τα Εν Δυνάμει Επικίνδυνα Οικιακά Είδη

Τα οικιακά είδη μπορεί να γίνουν πραγματικός κίνδυνος για τα παιδιά. Μπορεί να μην το έχετε καν σκεφτεί αλλά πολλά αντικείμενα που έχετε γύρω από το σπίτι σας είναι σχεδιασμένα για ενήλικες και μόνο για ενήλικες. Είναι αντικείμενα που είναι απολύτως εντάξει για χρήση τις περισσότερες φορές, αλλά αποδεικνύονται αρκετά επικίνδυνα ή ακόμα και θανατηφόρα όταν τα παιδιά τα πιάνουν στα χέρια τους – ή το στόμα τους. Σχολικά Ατυχήματα: Πώς προφυλάσσουμε τα παιδιά μας στο σχολείο

Αυτά είναι είναι τα οικιακά είδη που κατατάσσονται μεταξύ των πιο επικίνδυνων για τα παιδιά, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Βιβλιοθήκες

Flickr

Τα παιδιά είναι περίεργα πλάσματα που τους αρέσει να εξερευνούν και να δοκιμάζουν τα όρια των ικανοτήτων τους. Έτσι, το να σκαρφαλώσουν στη βιβλιοθήκη τους μπορεί να τους φαίνεται υπέροχη ιδέα. Αυτό που δεν είναι καλή ιδέα, ωστόσο, είναι να ξεχάσετε να ασφαλίσετε τη βιβλιοθήκη σας στον τοίχο. Χωρίς τα κατάλληλα στηρίγματα, είναι επιρρεπές να πέσει πάνω στο παιδί σας, αν προσπαθήσει να την σκαρφαλώσει. Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε αυτήν την κατάσταση είναι να αποθηκεύσετε τα πιο βαριά αντικείμενα στα κάτω ράφια ή στα συρτάρια των πιο βαρέων επίπλων σας.

Ταμπλέτες απορρυπαντικού πλυντηρίων ρούχων και πιάτων

Wikimedia Commons

Αυτές οι μικρές ταμπλέτες σχεδιάστηκαν ως μια πιο καθαρή εναλλακτική λύση στα υγρά και τις σκόνες, αλλά τα παιδιά τα βρίσκουν πολύ γλυκά, γεγονός που εξηγεί γιατί καταπίνονται συχνά κατά λάθος, ειδικά από παιδιά κάτω των τριών. Για να το αποτρέψετε αυτό, φροντίστε να τα φυλάτε μακριά από τα παιδιά σας.

Τουαλέτα

Public Domain Picture

Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος πνιγμού που σχετίζεται με τις πισίνες. Αλλά με τουαλέτες; Παραδόξως, ναι. Υπάρχει κίνδυνος ιδίως σε παιδιά κάτω των 3 ετών να προσπαθήσουν να βάλουν το κεφάλι τους στην τουαλέτα και να πέσουν μέσα. Επομένως, ένα κλειστό καπάκι τουαλέτας θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του παιδιού σας.

Πρίζες

Wikimedia Commons

Πιθανώς να γνωρίζετε ήδη για αυτό, αλλά θα το συμπεριλάβουμε στη λίστα μας ούτως ή άλλως, επειδή πολλά ατυχήματα συμβαίνουν ακόμα στις μέρες μας όταν ένα παιδί αποφασίζει να σπρώξει μέσα ένα παιχνίδι, τα χέρια του ή ακόμα χειρότερα, ένα πιρούνι. Θα πρέπει πάντα, πάντα να καλύπτονται με πλαστικά προστατευτικά πρίζας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κορνίζες

Pexels

Οι κορνίζες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρουσιάσετε τις καλύτερες στιγμές της ζωής σας, αλλά δεν είναι τόσο υπέροχες με τα παιδιά. Όταν βρίσκονται σε κομοδίνα ή σε τραπέζια, μπορούν εύκολα να ανατραπούν, κάτι που συχνά έχει ως αποτέλεσμα θρυμματισμένα τζάμια στο πάτωμα. Τα παιδιά μπορούν να κοπούν πολύ σοβαρά σε σπασμένο γυαλί. Γι’ αυτό οι κορνίζες σας πρέπει να τοποθετούνται ψηλά στον τοίχο ή να αντικαταστήσετε το τζάμι με ένα διαφανές πλαστικό, εάν θέλετε να τις έχετε κοντά στα παιδιά σας.

Πλυντήρια πιάτων

Flickr

Σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι το πλυντήριο πιάτων που είναι επικίνδυνο, αλλά τι είναι μέσα του: πιρούνια, μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, καθώς και εύθραυστα πιάτα. Ένα παιδί θα μπορούσε εύκολα να απλώσει το χέρι του για αυτά τα αντικείμενα, γι’ αυτό θα πρέπει να κρατάτε πάντα το πλυντήριο πιάτων κλειδωμένο. Με τη σειρά του, αυτό θα εξασφαλίσει επίσης ότι το παιδί σας δεν θα καταπιεί μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων που θα μπορούσε να είναι μέσα.

Μαγνήτες

Flickr

Τα σετ μαγνητών υψηλής ισχύος έχουν οδηγήσει σε τραυματισμούς σε παιδιά που κατάπιαν περισσότερους από έναν μικρό μαγνήτη. Ως αποτέλεσμα, οι μαγνήτες ενώθηκαν μέσα στο σώμα τους, τραβώντας ή ακόμα και παγιδεύοντας τα έντερά τους.

Δείτε ακόμη Σταματήστε να Λέτε στα Παιδιά σας να μην Θυμώνουν Ποτέ – Διδάξτε τα Πώς να Θυμώνουν

Πιστολάκι μαλλιών

Flickr

Το πιστολάκι μαλλιών είναι επίσης δυνητικά επικίνδυνο. Μπορεί να κάψουν το ευαίσθητο δέρμα, το καλώδιο μπορεί να είναι κίνδυνος στραγγαλισμού και επίσης ενέχουν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Κρατήστε το μακριά από παιδιά και φροντίστε να προσέχετε πάντα το παιδί σας εάν στεγνώνει μόνο του τα μαλλιά του.

Πλαστικές σακούλες

Army Reserve

Υπάρχει ένας λόγος που όλες οι πλαστικές σακούλες λένε: «Φυλάξτε τις μακριά από παιδιά». Μπορεί να προκαλέσει ασφυξία. Κρατήστε τις πάντα μακριά από παιδιά, ιδιαίτερα νήπια.

Παλιές τηλεοράσεις

Wikimedia Commons

Εάν εξακολουθείτε να έχετε μια παλιά τηλεόραση καθοδικού σωλήνα κάπου στο σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι δεν μπορεί να πέσει από εκεί που την αφήσατε. Παιδιά έχουν τραυματιστεί στο παρελθόν από τέτοιου είδους τηλεόραση που έπεσε πάνω τους. Είναι τόσο βαριές που μπορούν να προκαλέσουν αρκετή ζημιά.

Κάδοι απορριμμάτων

Peakpx

Ένας κάδος απορριμμάτων μπορεί πολύ εύκολα να αναποδογυρίσει από ένα παιδί. Σκεφτείτε όλα τα επικίνδυνα αντικείμενα που θα μπορούσε να πάρει στα χέρια του από τα σκουπίδια: σάπια τρόφιμα, αιχμηρά αντικείμενα, μπαταρίες που έχουν διαρροή, παλιά φάρμακα, καλλυντικά κ.λπ. Γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε έναν κάδο απορριμμάτων που είναι ασφαλής για παιδιά.

Μπανιέρες

Needpix.com

Δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε ένα παιδί μόνο κοντά σε νερό ή σε λεκάνη/μπανιέρα γεμάτη νερό.

Βρώμικοι υγραντήρες

Flickr

Γνωρίζατε ότι οι βρώμικοι υγραντήρες θα μπορούσαν να φιλοξενούν σπόρια μούχλας, βακτήρια και μύκητες; Σίγουρα δεν θέλετε ένα οικιακό αντικείμενο που θα μπορούσε να εξαπλώσει όλα αυτά στον αέρα στο σπίτι σας, προκαλώντας ασθένειες. Φροντίστε να τους καθαρίζετε και να τους στεγνώνετε τακτικά για να εξασφαλίσετε την ευεξία της οικογένειάς σας και των μικρών αγαπημένων σας προσώπων.

Γυάλινα τραπεζάκια σαλονιού

Pexels

Τα γυάλινα τραπεζάκια σαλονιού είναι επικίνδυνα με περισσότερους από έναν τρόπους. Πρώτα απ’ όλα, οι αιχμηρές άκρες σε οποιοδήποτε τραπέζι είναι επικίνδυνες για τα παιδιά επειδή μπορούν εύκολα να κοπούν ή να γρατσουνιστούν πάνω σε αυτό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα νήπια που μαθαίνουν να περπατούν, καθώς αυτές οι άκρες είναι συχνά στο ύψος των ματιών και του προσώπου τους. Επιπλέον, ορισμένα οικιακά έπιπλα δεν χρησιμοποιούν σκληρυμένο γυαλί, πράγμα που σημαίνει ότι το γυαλί θρυμματίζεται εύκολα και μπορεί να βλάψει το παιδί σας. Για να αποφύγετε όλους αυτούς τους κινδύνους, φροντίστε να αγοράσετε προστατευτικά άκρων και προσπαθήστε να αποφύγετε εντελώς τα γυάλινα έπιπλα στο μέλλον.

πηγή

Δείτε επίσης Διασώστρια Αποκαλύπτει Γιατί ΔΕΝ Πρέπει ΠΟΤΕ να Δίνετε στα Παιδιά Marshmallows

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Το «τσουχτερό» πρόστιμο για όσους κρατάνε θέση πάρκινγκ στο δρόμο τοποθετώντας αντικείμενα όπως κουβάδες, παλέτες κτλ

Το «τσουχτερό» πρόστιμο για όσους κρατάνε θέση πάρκινγκ στο δρόμο τοποθετώντας αντικείμενα όπως κουβάδες, παλέτες κτλ

εξοικονόμηση βενζίνης,συμβουλές για το αυτοκίνητο,χρήσιμα,

8 Έξυπνοι Τρόποι για να Εξοικονομήσετε Βενζίνη