in , ,

Σταματήστε να Λέτε στα Παιδιά σας να μην Θυμώνουν Ποτέ – Διδάξτε τα Πώς να Θυμώνουν

θυμός και παιδιά,μαζί με το παιδί,για το παιδί,συμβουλές για παιδιά,
Σταματήστε να Λέτε στα Παιδιά σας να μην Θυμώνουν Ποτέ – Διδάξτε τα Πώς να Θυμώνουν

Μερικές φορές ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τα παιδιά μας σε συναισθηματικό επίπεδο και εξαιτίας αυτού πολλά μένουν πολύ πίσω σε σχέση με αλλά. Ακριβώς επειδή το παιδί σας έχει αυτό που χρειάζεται σωματικά δεν σημαίνει ότι έχει αυτό που χρειάζεται και σε συναισθηματικό επίπεδο. Οι δύο τομείς δεν είναι ίδιοι και δεν πάνε μαζί, με τον τρόπο που πιστεύουν οι περισσότεροι γονείς. Τα συναισθηματικά παραμελημένα παιδιά μπορεί να αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά συνήθως δεν συνειδητοποιούν ότι τα παραμελούν. Απλώς εσωτερικεύουν τον πόνο τους και συνεχίζουν όσο καλύτερα μπορούν. Τι Σημαίνει αν το Παιδί σας Γράφει και με τα Δύο Χέρια

Σταματήστε να Λέτε στα Παιδιά σας να μην Θυμώνουν Ποτέ – Διδάξτε τα Πώς να Θυμώνουν

Εμείς ως γονείς πρέπει να διδάσκουμε στα παιδιά μας να αντιμετωπίζουν και να διαχειρίζονται σωστά τα συναισθήματά τους. Αυτό δεν είναι δύσκολο να το κάνετε και θα ωφελήσει το παιδί σας για το υπόλοιπο της ζωής του.

14 πράγματα που πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας για να τα βοηθήσετε να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους:

Ζητήστε να σας πουν πώς νιώθουν.

Ζητήστε από τα παιδιά σας να σας δείξουν τα συναισθήματά τους. Αφήστε τα να σας εκφραστούν. Όταν φαίνεται ότι έχουν κάτι στο μυαλό τους, ρωτήστε τους γι’ αυτό.

Μην τα κάνετε να αισθάνονται ότι κάνουν κάτι λάθος.

Τα παιδιά σας δεν μπορούν να σταματήσουν τα συναισθήματά τους από το να έρχονται. Ακριβώς επειδή πιστεύετε ότι δεν αντιδρούν σε κάτι όπως θα κάνατε ή όπως θα έπρεπε, δεν σημαίνει ότι κάνουν λάθος που αισθάνονται όπως αντιδρούν.

Διδάξτε τα να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους.

Πρέπει να μάθετε στα παιδιά σας να αναγνωρίζουν αυτά που νιώθουν. Όταν είναι θυμωμένα, βεβαιωθείτε ότι ξέρουν ότι αυτό νιώθουν. Μην τα αφήσετε να έχουν συναισθήματα που δεν μπορούν να εκφράσουν σωστά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μην καταπνίγετε την ατομικότητά τους.

Αφήστε τα παιδιά σας να εκφραστούν. Αν θέλουν να φορέσουν κόκκινα κλιπ μαλλιών, αφήστε τα. Μην τα αναγκάζετε να φορούν πράσινα μόνο και μόνο επειδή σας αρέσουν καλύτερα.

Χρησιμοποιήστε λέξεις που αισθάνονται όταν τους μιλάτε.

Όταν αισθάνεστε κάτι, κάντε γνωστά αυτά τα συναισθήματα. Επισημάνετε τα δικά σας συναισθήματα, ώστε τα παιδιά σας να ξέρουν τι συμβαίνει και μέσα σας. Μην τα αφήνετε να μαντεύουν.

Τονίστε τη σημασία της θετικής αυτο-ομιλίας.

Υπενθυμίστε στα παιδιά σας ξανά και ξανά πόσο σημαντικό είναι να μιλούν θετικά για τον εαυτό τους. Όταν είναι αναστατωμένα ή αγχωμένα πρέπει να ξέρουν πώς να υπενθυμίζουν στον εαυτό τους ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Πρέπει να μπορούν να παρακινούν τον εαυτό τους.

Δείτε ακόμη 10 Πράγματα που Πρέπει να Κανουν οι Γονείς για να Μεγαλώσουν ένα Ώριμο Παιδί

Μιλήστε για άβολα συναισθήματα.

Να είστε πρόθυμοι να μιλήσετε για πράγματα που τα παιδιά σας μπορεί να θεωρούν ότι είναι άβολα. Σίγουρα, η θλίψη δεν είναι ωραία, αλλά είναι αναπόφευκτη. Πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι μόνα.

Επιτρέψτε τους να εκφραστούν μέσα από την τέχνη και άλλα πράγματα.

Αφήστε τα παιδιά σας να εκφραστούν σωστά. Βεβαιωθείτε ότι έχουν κάποιο είδος ταλέντου. Αυτό μπορεί να είναι μουσική, τέχνη ή οτιδήποτε άλλο τους ενδιαφέρει.

Μιλήστε τους για το πώς χειρίζεστε τα συναισθήματά σας.

Μιλήστε στα παιδιά σας για το πώς χειρίζεστε τα δικά σας συναισθήματα. Βεβαιωθείτε ότι ξέρουν ότι εργάζεστε για να αντιμετωπίσετε τα πράγματα που αισθάνεστε σωστά και πόσο σημαντικό είναι αυτό. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το να συγκρατούν τα συναισθήματά τους δεν είναι καλό.

Περάστε χρόνο μαζί σε εξωτερικούς χώρους.

Το να είστε έξω είναι κάτι που βοηθάει στη χαλάρωση των ανθρώπων. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν τη σημασία του να βρίσκονται στη φύση και να περνούν χρόνο με τους ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν. Αν και μπορεί να μην φαίνεται πολύ στην αρχή όσο περνάει ο καιρός, θα κάνει θαύματα.

Δώστε ένα καλό παράδειγμα συναισθηματικά, μην αντιδράτε υπερβολικά και μην εκνευρίζετε.

Δώστε το καλό παράδειγμα για τα παιδιά σας. Αντιδρούν στον τρόπο που ενεργείτε και θα προσπαθήσουν μερικές φορές για να σας μιμηθούν. Εάν χειρίζεστε τα συναισθήματά σας σωστά, θα μπορούν επίσης να κάνουν το ίδιο.

Βάλτε όρια στα παιδιά σας.

Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν ότι, όταν πρόκειται για τα συναισθήματά τους, πρέπει να σκεφτούν πριν ενεργήσουν. Ακριβώς επειδή μπορεί να αισθάνονται άσχημα δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρεκτραπούν. Υπάρχουν συνέπειες για ό,τι κάνουμε.

Βεβαιωθείτε ότι αισθάνονται άνετα να έρθουν σε εσάς για να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους.

Να είστε εκεί για τα παιδιά σας και βεβαιωθείτε ότι ξέρουν ότι μπορούν να έρθουν κοντά σας. Πρέπει να νιώθουν ασφάλεια και άνεση μαζί σας. Πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα τα κρίνετε.

Χρησιμοποιήστε τις παραστάσεις, τα βιβλία και άλλα πράγματα που αρέσουν στα παιδιά σας για να ξεπεράσουν τα συναισθήματα.

Χρησιμοποιήστε πράγματα που τους αρέσουν για να τους βοηθήσετε να σχετίζονται καλύτερα. Αν δουν κάποιον στεναχωρημένο σε μια εκπομπή, ρωτήστε τον πώς νιώθει αυτό. Διδάξτε τους με τους τρόπους που νιώθετε ότι χρειάζονται. Ξεπεράστε τα συναισθήματα και φροντίστε να μην ξεχάσετε κανένα από αυτά.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Οι Δάσκαλοι Εξηγούν Γιατί οι Γονείς Πρέπει να Ψάχνουν τα Τηλέφωνα των Παιδιών τους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός μούρων,χρήσιμα,

Γιατί Πρέπει να Καθαρίζετε τα Μούρα Πριν τα Φάτε

Λίγδα Και Βρωμιά: Πως να Καθαρίσετε το Λιπαρό Διπλό Τζάμι του Φούρνου σε Λίγα Λεπτά

Λίγδα Και Βρωμιά: Πως να Καθαρίσετε το Λιπαρό Διπλό Τζάμι του Φούρνου σε Λίγα Λεπτά